Hej. Vi påtænker at åbne et mobilt spisested i Italien. Vi påtænker at bo dernede fra Marts - Oktober og i Danmark de øvrige måneder. Vi har nogle spørgsmål: Hvilke instans skal man have fat i / Hvilke regler er der for skat/ told/ moms ? Skal man have næringbrev og hygiejnekurser for at lave og servere mad i Italien ? Skal man ansætte personale dernedefra, eller tage dansk personale med ? Kan man trække udgifter fra til dobbelt husførelse når virksomheden er sæsonbetonet (8 ud af 12 måneder)? På forhånd tak. |
I skal oprettes som virksomhed i Italien og betale både skat og moms, ligesom i Danmark. Herudover skal spisestedet/vognen godkendes af de respektive myndigheder.
Hvis i overvejer det seriøst skal i kontakte en commercialista, og her få de detaljerede informationer, ligesom han opretter jer i diverse registre, jeg kan kun anbefale også at lade ham forestå bogføringen. Han svarer nogenlunde til en revisor.
Hvilken slags mad har i tænkt jer at lave ? I er godt klar over at Italien er madens vugge og at Italienerne er verdensmestre i lækker mad :-) hvis i skal lykkes skal i have en god og ny ide, alt det andet kan italienerne sagtens finde ud af selv.
Hvorfor skulle i dog tage dansk arbejdskraft til Italien ? I skal da have Italienere til at hjælpe jer, ellers vil i få alt for mange sprogproblemer, jeres kunder i Italien taler kun italiensk vær forberedt på det. Myndighederne taler kun italiensk, så i skal have nogle italienske støttepersoner.
Jeg bor i Italien på 10 år