Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Pakke gået i stykke (Privat handel )

Side 2 ud af 2 (17 indlæg)
Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 10:42
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 1,0 stjerner givet af 3 person

Det er ikke dit ansvar uanset hvad der er sket. Fortæl modparten at de kan få sagen afprøvet i retten. Her vil de også tabe sagen. Drop kontakten og kom videre

Tilmeldt 11. May 14
Indlæg ialt: 235
Fra  Basic Style Skrevet kl. 17:55
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Sherlock
Uddyb venligst, hvorfor det ikke er hans ansvar?
Hovedregel
Sælger har ansvar indtil levering og risiko overgang har fundet sted. Så længe fragtfirma ikke har handlet culpøst

Professionel hjælp til bogholderi, strategi eller værdiansættelse.

http://aktievaluation.ml/

Fra København
Tilmeldt 2. Apr 12
Indlæg ialt: 3
Skrevet kl. 20:15
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Jf. Købelovens §10 fremgår det, at leveringen af genstanden anses for sket, når genstanden er overgivet til en fragtfører, som har påtaget sig forsendelsen.
Dermed må det være køberens risiko, at genstanden har taget skadet under forsendelsen.

Tilmeldt 11. May 14
Indlæg ialt: 235
Fra  Basic Style Skrevet kl. 20:53
Hvor mange stjerner giver du? :

Helt korrekt Nicolai.

Det er mig der lige får forvekslet det med forbruger køb.
Så mine to overstående indlæg er FORKERTE.
Så som Nicolai så fint skriver, er det §10 der benyttes til at løse denne situation. hvilket vil sige at, hvis genstanden ikke var i stykke da du sendte den, så er det ikke dit ansvar, hvis den er gået i stykker undervejs. 

Professionel hjælp til bogholderi, strategi eller værdiansættelse.

http://aktievaluation.ml/

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 21:07
Hvor mange stjerner giver du? :

For let bare at henvise til købelovens paragraf 10. Man er nødt til konkret at se på hvad er der aftalt omkring købet. Herunder tage købelovens regler om "mangler" i betragtning.

Problemet for køber er at uenighed kun kan afgøres via retten og hvilken køber vil anlægge en sag for 600 kr.

Fra København
Tilmeldt 2. Apr 12
Indlæg ialt: 3
Skrevet kl. 21:50
Hvor mange stjerner giver du? :

Giver dig ret i, at man ikke bare skal kigge på KBL §10. Som du skriver, skal man kigge på hvad der er aftalt mellem sælger og køber. Dog går jeg ud fra, emballeringen af genstanden er som man kan forvente, og dermed mener jeg ikke KBL §75a kan anvendes som "mangel". Dermed mener jeg, at jf. KBL §17 så overgår riskoen fra sælger til køber fra det øjeblik hvor genstanden er leveret. :-)

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 22:13
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej 

Du skriver du har modtage 600 kr. for vare fra køber, så er det jeg bliver nød til at høre hvem har betale for fragt ?

for du skriver også du har modtage 300 kr. fra fragt. som jeg også under mig lidt over. de penge kan jeg ikke helt se skulle tilkomme dig. 

Faldt lidt over dette 

Købelovens almindelige regler gælder for handel mellem private, men reglerne om forbrugerkøb gælder ikke. Det betyder, at det som udgangspunkt er aftalen mellem de private, der indeholder de vilkår, der gælder for det pågældende køb, fx at en vare er købt som beset eller med diverse mangler. Eller sagt på anden vis, så kan private udmærket aftale noget andet end det, der fremgår af købelovens almindelige regler, for de gælder kun, såfremt parterne ikke har aftalt noget andet.

Købeloven giver ingen fortrydelses- eller returret - heller ikke når forbrugere køber varer i en butik, dvs. efter købelovens regler om forbrugerkøb. I stedet indeholder købeloven regler om, hvad en køber har af muligheder, hvis der er mangler ved en vare, fx at få et nedslag i prisen eller ophæve købet. Men - og med stort: MEN - når det gælder handler mellem private, er der ingen lette løsninger som Forbrugerklagenævnet, hvis parterne efterfølgende bliver uenige. I stedet må den utilfredse part anlægge en egentlig retssag, og det vil som oftest ikke være den økonomiske risiko værd.

I en sag om fx brugte fælge vil de færreste private løbe procesrisikoen, hvis der er tale om et køb til nogle få hundrede eller et par tusinde kroner. Alene advokatudgiften kan  let løbe op i 15.000 til 20.000 kr.

Desuden er der ofte et stort bevismæssigt problem ved køb mellem private, for der foreligger sjældent en detaljeret skriftligt købsaftale. Og mundtlige aftaler er ikke noget værd rent bevismæssigt.

Lad mig tage dit eksempel, for her vil du som køber af en genstand fra en anden privat person kunne ophæve handlen og kræve dine penge retur, hvis der er en væsentlig mangel ved genstanden. Men når der er tale om en brugt genstand, som du fx har købt via en annonce i Den Blå Avis, skal det afgøres efter en særlig skala, hvad der anses for en væsentlig mangel. Nemlig en skala, der tager udgangspunkt i, hvad du kan forvente at få af fx brugte fælge til den pågældende pris.

Er der efter denne skala en væsentlig mangel ved en fælg, og har sælgeren ikke taget et forbehold, fx købt som beset, kan den private køber ophæve hele købet. Men det store problem opstår, hvis sælgeren ikke vil være med til det, for så har køberen kun mulighed for at komme videre med sagen via en egentlig retssag.

Som køber får du en langt bedre beskyttelse ved at handle via butikker - også når det gælder brugte genstande. Købelovens regler om forbrugerkøb kan nemlig ikke fraviges til skade for dig som forbruger, og der er forskellige klagenævn, fx Forbrugerklagenævnet.

Linkhttp://www.familieadvokaten.dk/breve-600/b600-340.html

Side 2 ud af 2 (17 indlæg)