Der er efterhånden ret mange virksomheder, der tilbyder udlevering af dagligvarer. Bare ikke lige i det område, hvor jeg bor. Jeg går derfor og overvejer, om jeg selv kunne starte noget op, og for at starte et sted, og bygge en kundebase op, ville jeg starte med at "handle" for kunderne. Kunderne bestiller altså dagligvarerne hos mig via min webshop, jeg handler varerne i Netto eller lign., og leverer dem på kundens adresse. Men må man det? Og skal man have en form for godkendelse til håndtering af fødevare, selvom jeg blot bringer dem ud? - Jeg tager imod alle tanker og inputs :) |
Min første tanke her var om du kan holde kølekæden, og ja, det kan du godt: "Fødevarevirksomheder kan levere fødevarer direkte til den endelige forbruger uden at overholde temperaturkravene i de situationer, hvor virksomheden foretager den transport, som forbrugerne normalt selv står for. Det kan være fx [...] ved udbringning af fødevarer fra en købmand til den endelige forbruger."
Kilde: http://vejledninger.foedevarestyrelsen.dk/Selvbetjening/Vejledninger/Hygiejnevejledningen/Sider/26-3-Brud-p%C3%A5-k%C3%B8lek%C3%A6den-.aspx
Du skal ikke engang have et næringsbrev længere, du skal dog muligvis registrere din virksomhed hos fødevarestyrelsen (hvis du vælger at have et lager af langtidsholdbare varer e.lign., f.eks. hakkede tomater): https://erhvervsstyrelsen.dk/salg-af-foedevarer