Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Problemer med virksomhedspant

Side 1 ud af 1 (5 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 14. Apr 12
Indlæg ialt: 3
Skrevet kl. 20:10
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej!

Jeg er journaliststuderende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Jeg er lige nu igang med en artikel omkring virksomhedspant, hvor flere kritiserer den måde hvorpå virksomhedspant fjerner muligheder for virksomheder til at få finansiering på andre måder, som f.eks. factoring. Derudover er fokus også på, at det nærmest er standard, når virksomheder skal skaffe lånekapital i banken.

Jeg vil derfor gerne i kontakt med en virksomhed, hvor man har oplevet problemer med virksomhedspantet. Det kan f.eks. være i en situation, hvor virksomheden gerne vil skaffe ekstra likviditet gennem factoring, men ikke har mulighed, da de er dækket af pantet. Det kan også være på andre måder, sålænge virksomheden har oplevet problemer på den ene eller anden måde.

Hvis det er noget, nogen herinde kunne have lyst til, ville jeg blive glad. Jeg kan kontaktes her eller på mail tbvheegaard@mail.dmjx.dk

Hvis der er nogle spørgsmål så spørg, så skal jeg nok svare.

Tilmeldt 24. Oct 15
Indlæg ialt: 5
Skrevet kl. 20:48
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej,

jeg ved ikke om du er 100 procent inde i, hvad et virksomhedspant indebærer - eller en factoringaftale. 

Virksomhedspantet er et flydende pant, hvor pantsætter(virksomheden) selv kan afgøre, hvilke dele af virksomheden, som skal pantsættes, og hvilke, der ikke skal. Har man valgt at stille en stor/bred sikkerhed, fx. fordi man har inkluderet samtlige fordringer og virksomhedens driftsinventar, som måske er virksomhedens væsentligste værdier, så har man selv stillet sig i den situation. 

Man kan for eksempel undlade at pantsætter sine udestående fordringer/krav til at starte med. 

Generelt er virksomhedspantet et dårligt pant for panthaver(evt. banken), da det kan fortrænges af både udlæg og sikkerhed i fast ejendom, og det kan heller ikke omfatte alm. køretøjer/firmabiler. 

Den valgte panterettighed afhænger først og fremmest af virksomhedens aktiver..

Desuden giver en factoringaftale ikke ekstra likviditet. Det gør bare at du får en stor del af dine fordringer udbetalt med det samme, istedet for at skulle vente på at den forfalder. :) 

Fra Silkeborg
Tilmeldt 6. Aug 14
Indlæg ialt: 360
Fra  Advokatkontoret Rikke Wagenblast Sørensen Skrevet kl. 21:05
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Mikkel

Jeg mener, at det er yderst relevant, at der kommer større debat om hvorvidt virksomhedspant er samfundsgavnlig eller ej. Virksomhedspant har ikke udvidet kreditmulighederne for virksomhederne - samtidig har vi fået en situation i konkurstilfældene, at kurator ofte alene synes at arbejde for virksomhedspanthaver - som jo er den største kreditor - og det ofte ender med, at den eneste kreditor, som får penge ud af konkursboet, er virksomhedspanthaver (banken). Dette kan også gøre interessen for at kikke på bestyrelsesansvar og omstødelsesmuligheder mindre. Eksempelvis hvis den, som (efter aftale med banken) skal købe og dermed videreføre virksomheden eksempelvis som adm. direktør før konkursen måske uretmæssigt har opkøbt til lager, betalt banken ol.

Så held og lykke Tobias, jeg håber at der er nogen, som melder sig, således at du kan få en personlig vinkel på din historie.

Tilmeldt 14. Apr 12
Indlæg ialt: 3
Skrevet kl. 21:23
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Mikkel,

Jeg føler selv, at jeg har sat mig godt ind i virksomhedspantet og efter at have snakket med jurister fra Universitetet, har jeg forståelsen af, at virksomhedspantet som standard gælder alle aktiver, som ikke er blevet pantsat på forhånd, som f.eks. ejendomme.
Det gælder altså hele varelageret, tilgodehavender, immaterielle rettigheder og biler, som ikke på forhånd er pantsat. Derudover gælder det også fremtidige erhvervelser af disse.

Jeg er godt klar over, at factoring ikke giver bedre likviditet på lang sigt, men her og nu. Hvis man som ny virksomhed sælger på kredit, for at starte op og skaffe kunder, og dermed har en kredittid på løbende måned + 30 dage, kan man have haft et stort salg, men ikke fået penge ind, og dermed ikke have mulighed for at fylde sit lager op igen. I denne situation vil panthaver (banken) oftest ikke øge f.eks. kassekreditten, hvis det er det virksomhedspantet er sikkerhed for. Dog vil pantsætter (virksomheden) heller ikke have mulighed for at sælge benytte factoring ved f.eks. at sælge fakturaer til 80 % af deres værdi. Dette er Dansk Erhverv også utilfredse med, og forsøger faktisk at få Justits- og Erhvervs- og Vækstministeren til at ændre dette i loven, så man har mulighed for at benytte factoring, så man kan skaffe ekstra likviditet.

Umiddelbart vil jeg mene, at virksomhedspantet er rigtig godt for panthaveren, da det giver en rigtig god sikkerhed, og de har førsteret til langt de fleste aktiver, hvis pantsætter skulle gå konkurs, hvorfor de simple kreditorer i langt de fleste tilfælde ikke vil få penge ud af boet. Det er her jeg gerne vil vide nærmere, om den store sikkerhed panthaveren får, giver udslag i bedre finansieringsmuligheder i f.eks. lavere rente eller mulighed for at få større lån.

Tilmeldt 14. Apr 12
Indlæg ialt: 3
Skrevet kl. 12:41
Hvor mange stjerner giver du? :

Tillader mig lige at bumpe den til mandagsfolket :)

Side 1 ud af 1 (5 indlæg)