Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Økonomisk sikring i tilfælde af konkurs - hjælp ønskes

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 24. Feb 15
Indlæg ialt: 5
Skrevet kl. 21:19
Hvor mange stjerner giver du? :

Ægtepar ejer hver 50% i aktieselskab. Derud over ejes fælles IVS og holdingselskab. Gæld til kreditforenng er ligeledes fælles. Mand har derudover personlig ejet virksomhed - hvordan sikrer vi os økonomisk ved konkurs i hans virksomhed , når deer er personlig hæftelse?

Der er pt. ingen særeje. Eneste forskel på ægtefællernes økonomi er, at manden alene ejer personlig virksomhed, der ved konkurs kan koste 1-2 mio. til offentlige kreditorer. Dette forventer vi ikke sker, men vil gerne helgarderes på forhånd for altid. 

Ønsket er at sikre øvrige selskaber, hus og hjem Og at hustrus aktiver ikke kan røres. Hvordan gør man det?

Hus, bil m.v.?

Aktieselskabet?

IVS?

Holdingselskabet?

Er der nogen, der har erfaring med dette?

"Tvivleren"

Fra Hvidovre
Tilmeldt 13. Aug 14
Indlæg ialt: 2309
Fra  Financial Data Solutions ApS Skrevet kl. 23:45
Hvor mange stjerner giver du? :

Tvivlende:
Derud over ejes fælles IVS og holdingselskab. Gæld til kreditforenng er ligeledes fælles

Jeg har ikke erfaring med netop denne måske lidt specielle konstruktion, men noget lignende. Mand og hustru ejer et Holdingselskab hver, som I forskellige ejerforhold ejer de andre selskaber (selvfølgelig ikke enkeltmandsselskab(er)).

Det er faktisk vigtigt, at du præciserer "fælles". Fælles kan forstås som:

(1) I har en del hver, f.eks. 50% hver i A/S - hvilket altså også kunne være 60/40. I kan 'føle', at I har huset fælles, men gælden er delt 60/40 osv.

(2) I har det (gæld) med "solidarisk medhæftelse", som I f.eks. sandsynligvis har med jeres kreditforeningslån. Har I f.eks. et lån på 1.000.000, hvor I begge har skrevet under og med solidarisk medhæftelse, vil I ikke - som mange tror - kunne dele det i 500.000 kr. til hver ved f.eks. skilsmisse. I skylder FORTSAT 1.000.000 kr. hver især, og kreditor tager typisk pengene dér, hvor de er "nemmest" at inddrive, men i udgangspunktet hos jer begge to, indtil lånet er betalt. Hvis den ene betaler mere end den anden, er det helt og aldeles et mellemværende mellem jer to.

Hvis vi ser bort fra forsikringer og i øvrigt "alt andet lige", så hæfter I måske solidarisk i al gæld, med undtagelse af mandens i hans enkeltmandsfirma. I er således nødt til at dele jeres økonomi op, så I ejer en del hver og har en del af gælden hver. Ved mandens eventuelle konkurs, kan "kun" hans del af værdierne "tages" (realiseres). Tag fat i en revisor og en advokat for at afklare det. Der skal sandsynligvis en ægtefællepagt på bordet, måske med særeje, hvor værdier og gæld skal oversigtes mere præcist, en du har gjort det her. Måske kan hustru eje huset og Rolls Roycen og alene hæfte for gælden i disse, mens manden ejer/skylder resten. Måske skal Holding eller andet kapitalselskab købe (indholdet) af mandens personlige selskab, hvorved der jo i udgangspunktet kun hæftes med indskudskapitalen. Der er mange muligheder.

Men selvom dette er på plads, skal I stadig ud til kreditorerne og dele den solidariske gæld op, hvis det er dét, I finder ud af. Så uanset hvilken aftale, I måtte have indbyrdes, er der nogle kreditorer, som skal med på idéen - i al fald, hvis der er mere gæld end det modsatte. 

Under alle omstændigheder: Lad professionelle se på det. Jeg ville nok starte hos revisoren. Håber, det hjalp lidt.

Tilmeldt 24. Feb 15
Indlæg ialt: 5
Skrevet kl. 21:01
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Jørgen...

Tusinde tak for svaret. Alt er ejet med 50% hver, undtaget mands personlige ejede selskab. Kreditforeningslån (restgæld i hus) er som du skriver, sikkert med solidarisk hæftelse.

Du gav lidt at tænke over, så tak for dit input....

Hilsen tvivlende.

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)