Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Aktivering af midler i holding ifbm boligkøb

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 28. Nov 20
Indlæg ialt: 5
Skrevet kl. 10:02
Hvor mange stjerner giver du? :

Hejsa

Ejer 50 % af et ApS holdingselskab med en bekendt (ikke familie). Bekendt med den lettere aparte konstruktion, så ingen grund til bekymring omkring den del :-)

Vi har efterhånden akkumuleret et pænt beløb i selskabet, vi nu overvejer at aktivere ifbm boligkøb. Så vidt jeg forstår det, er vi ikke ramt af regler om nærtstående relationer, da ingen af de to ejere ejer mere end 50 % af selskabet.

Nogen der ser en udfordring i, hvis holdingselskabet finansierer en andel (5-15 %) af et boligkøb med kontante midler, hvor den resterende del finansieres som normalt privat boligkøb med privat indskud og realkreditlån? Boligen vil i så fald være ejet 5-15 % af holdingselskabet og resten privat.

Ændrer det noget på konklusionen, såfremt banken måtte indvillige i at yde et realkreditlån til holdingselskabet, så holdingselskabets andel af boligkøbet kan geares/forøges med lånets størrelse? Eksempelvis indskud på 350.000 + realkreditlån på 700.000 til 1.000.000 tildelt holdingselskabet og resten af købesummen finansieret privat.

Jeg er klar over, at selskabets eventuelle fremtidige fortjeneste på ejerskabet skal beskattes efter gældende regler. Betragter modellen som en måde, hvorpå det private købe af bolig kan øges med den ekstra sum fra selskabet mhp at købe en større og bedre bolig end privatøkonomien ellers tillader kombineret med en attraktiv investering for selskabet i disse tider med negative renter på erhvervskonti.

Sig endeligt til, hvis spørgsmålet er uklart formuleret, eller I har brug for yderligere informationer.

Fra 3210 Vejby
Tilmeldt 2. Mar 11
Indlæg ialt: 43152
Fra  John Hannover Skrevet kl. 11:24
Hvor mange stjerner giver du? :

Det skal du ofre revisor på.

Problem 1 - Hovedaktionær beskattes voldsomt ved at bo i bolig ejet af selskabet - og selv ved den % del vil den skat kunne gøre det uinteressant

Problem 2 - Hvis skat kan tvivle på hele konstruktionen og mene det ligner ulovligt aktionærlån (som nok kan undgåes ved ret opsætning og ingen tvivl om ejer og regulær fortjeneste for holding ved arrangementet - men så tjener makker med de 50% også

Problem 3 - Finansiering hvor kreditinst. og bank sikkert vil stejle

Tal med revisor som sikkert vil sige - tag udbytte og æd den skat

vh John Hannover

8 stærke ivæksætterbøger - e-bøger/paperbacks - letlæste I LINK HER 
Intro til regnskab - og Fradrag - e-bøger letlæste I LINK HER

Min gratis blog www.johnhannover.com 

Tilmeldt 28. Nov 20
Indlæg ialt: 5
Skrevet kl. 11:32
Hvor mange stjerner giver du? :

Tak John

Vi tager rådet omkring revisor til efterretning! Skal ikke risikere, konstruktionen kan give anledning til konklusioner hos Skat om ulovlige aktionærlån og andre ubehageligheder.

Ift dine to sidste kommentarer, så er ekstra belåning fra bank/realkreditinstitut en ren bonus, så kan det ikke lade sig gøre, var tanken, at holding blot medfinansierer købet og får en ejerandel tilsvarende den indskudte kapital.

At den anden ejer også får del i holdingselskabets eventuelle fortjeneste er helt fint. Selskabet er stiftet med henblik på finansiel uafhængighed for os begge, så vi tænker ikke så meget i dit og mit :-)

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere