I øjeblikket er nogle studerende og jeg i gang med at lave en blog som skal henvende sig til dem som interessere sig for "etik og forretning/handel" Vi vil tage fat i de emner hvor man kan sætte spørgsmåls tegn ved om man kan blande etik eller god moral ind i sin forretning som skal køres benhårdt.
F.eks vil vi tage fat i emnet om studerende og uddannelse; for kan man overhovedet være iværksætter og studerende samtidig og har Danmark brug for det?
Er der nogen derude der ville være interesseret at sådan en blog vil komme op på nette? eller er projektet dømt til at fejle?
Kom gerne med din mening trods de sparede detaljer, både på godt og ondt! :-)
Du kan helt sikkert finde nogle gode historier om forretning og moral.
Jeg tror måske, at nogle vil finde emnet studerende og iværksætteri lidt spinkelt - det kommer selvfølgelig an på, hvordan I griber det an. Men måske skal der suppleres med nogle lidt saftigere historier om forretningsfolk på kanten af loven.
Du spørger, om idéen er dømt til at fejle - næ, selvfølgelig ikke.
Men alt afhænger af, hvor godt I skriver, hvor gode historier I finder, og hvor godt I markedsfører jeres nye blog. Forvent ikke, at læserne kommer af sig selv. :)
Du referer til at emnet "Studerende og iværksætteri" kan være et spinkelt emne. Jeg vil give dig ret og så alligevel ikke. Ofte hører man historier om studerende som har droppet ud, for at leve drømmen som iværksætter og haft kæmpe succes. Her referer jeg til den unge, Oluf Nielsen, på 17 år som i efteråret 2013, startede virkesomheden "preadly" og som nu, har 12 ansatte og på kun 6 måneder har skabt vækst. Disse historier vil vi gerne have ud til debat, da f.eks uddannelses systemet ikke giver plads til unges kreative tankegang, og muligheden for at være iværksætter og studerende samtidig, er en komplet umulighed som uddannelsessystemet ser ud idag. Vi vil gerne have meninger og holdninger ud omkring b.la dette emne. Men bloggen kommer selvfølgelig ikke kun til at handle om studerende og iværksætteri. Men generelt etik, moral og forretning/iværksætteri i samlet billede.
Ja, det er et udmærket emne, men på den anden side kan man læse den slags historier mange steder.
I skal nok finde ud af, hvordan I så kan komme et spadestik dybere ned i historierne, hvis I skal slå igennem med den vinkel. Og så tror jeg stadig, at det kan være en rigtig god idé at supplere med lidt mere kulørte sager, som I let kan få nogle nye læsere på.
Ofte hører man historier om studerende som har droppet ud, for at leve drømmen som iværksætter og haft kæmpe succes.
Ja det høre man ofte, men det har nok ikke maget med virkeligheden at gøre for der er jo tale om meget få promiller. Det er jo rent faktisk kun ganske få personer der kan navngives - alle de andre drop outs der ikke bliver en kæmpe succes eller går i hundene, det flertal høre vi aldrig om.
DR P1 havde i går en interessant udsendelse om innovation / opfindsomhed
Opfindsomhed og bredde. Alle råber på innovation, for det er tilsyneladende det, der er altings løsen. Uanset om problemet er den økonomiske krise, konkurrencen fra kineserne eller dårlige karakterer i skole, ja så er innovation løsningen. Og vi er faktisk ret gode til det med innovation her i Danmark, det viste en undersøgelse for nylig. Men vi har brug for nye øjne på begrebet, for ikke at sætte den evne over styr. Det mener en forsker, som begynder med at kalde det noget helt andet, nemlig opfindsomhed. Medvirkende: Lene Tanggaard, professor i pædagogisk psykologi på Aalborg Universitet, forsker i kreativitet og læring. Vært: Mikkel Krause.