Hej Bent. Nej vi bliver nok ikke helt enig.
Det du skriver med aktieombytningen er ganske enkelt forkert. Et selskab, der skattemæssigt har samme pligter som et dansk selskab, har også samme rettigheder - også med hensyn til at få tilladelse til skattefri aktieombytning.
Prøv selv at spørge Skatterådet.
|
Tja netop Skatterådets formand Christen Amby har jo udtalt sig skeptisk om mulighederne for skattefri aktieombytning i den omtalte artikel. Det er rigtigt at et selskab på dansk ledelse behandles efter danske skatteregler, men det er ikke et dansk A/S eller ApS, eller et selskab indenfor EU der er tale om. Dvs. det beror på en konkret vurdering, og pt. fører Skat en restriktiv praksis med hensyn til omstruktureringer.
Vedr. fusion o.l. I den her verden er der heller ingen virksomheder der står stille. Virksomheder mødes konstant af opkøb, ejerskifte, samt omstillingskrav hvilket ofte afleder et ønske om omstrukturering af selskabsstrukturen. Her vil man kunne komme til at løbe panden mod en mur hvis selskabet i toppen er et udenlandsk Off-shore selskab. Dels i skattemæssig henseende, men man kan også komme ud i at en nye samarbejdspartner, køber af et datterselskab eller lignende, springer fra fordi man ikke bryder sig om konstellationen. Det kan meget vel være at sitautionen er anderledes om 10 år i takt med at vi bliver mere og mere internationaliserede.
For lige for mit vedkommende at lukke denne debat som efterhånden har udviklet sig til noget hvor de fleste er stået af: Det oprindelige udgangspunkt var at man havde et aktionærlån. Michael har svaret at det er lovligt når lånet eksisterede ved etablering af ejerforholdet. Noget jeg ikke har undersøgt men heller ikke har grund til at betvivle. Thats it.