Jeg vil høre hvad det cirka kost for at få lavet en professionel webshop ?
Det kommer lidt an på hvad du mener med en professionel webshop. Hvis du mener en shop lavet af et firma eller en enkelt person, som har hvad der svarer til en almindelig fuldstidsløn, så ville jeg tro at de at det ligger fra omkring 15.000 kr. og opefter. Vi selv starter ved 30.000 kr. for en Open Source shop, og vi tager omkring 10.000 kr. for en CloudSprout shop, som dog sættes op af freelancere.
Men hvis du er interesseret i, at få en shop billigere, kan du meget vel vælge en af tilbudene her i tråden, hvor folk der er studerende eller supplerer deres forretning eller erhverv med at lave webshops, sælger webshops til omkring et par tusind.
De priser som nok vi snakker om her er for en standard webshop, nogle gange er det smart at lave ekstra funktionalitet, og det er selvfølgeligt dyrere. For at finde ud af hvad det præcist ville være smart at bygge i dit tilfælde bliver du nødt til at fortælle mere om planer, visioner og budget for dit projekt.
er der forskel i prisen hvis betalingsmetoden er med paypal eller andre muligheder ?
Typisk, er der ikke en forskel i prisen som det koster at få lavet shoppen. Men det koster noget (et par tusind) i oprettelse og en lidt over tusind kroner om året, at havde en indløsningsaftale på f.eks. Dankort. Derudover skal du havde en Gateway som koster omkring 100-150 kr. pr. måned.
I stedet for at havde egen gateway og indløsningsaftale, så kan man nøjes med en PayPal aftale, som er gratis i oprettelse og abonnement, og kun koster et transaktionsfee. Det er dog imidlertid relativt bredt anerkendt, at hvis du vælger en Pay Pal løsning, som kommer der færre kunder igennem dit betalingsforløb og dermed færre ordre. Om det så alligevel kan betale sig afhænger af shoppens økonomisk potentiale og dit budget.
Jeg håber ovenstående besvarer dine spørgsmål, du er meget velkommen til at skrive hvis der er noget du ønsker uddybet.
Et rigtigt godt råd, når du skal til at vælge leverandør af webshops, er at tjekke referencer, altså projekter som firmaet har lavet før. Når man vurderer referencer er det vigtigt at gå efter at om leverandøren har lavet nogle projekter, der tjener penge til kunderne. Hvis ikke det er tilfældet, kan han sikkert heller ikke lave et projekt der tjener penge til dig. En uvurderlig hjælp til dette er tjenesten http://www.proff.dk hvor du kan tjekke regnskaber for virksomheder.
Referencerne finder du typisk på leverandørens website, hvis du ikke finder nogle referencer er det i høj grad et fare signal. Alle leverandører der har leveret projekter de er stolte af til kunder der er glade for dem, elsker at vise det frem på deres website. Fordi de ved det i høj grad er med til at tiltrække nye spændende kunder.