Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

HVOR og HVORDAN bliver jeg en dygtig webdesigner?

Side 1 ud af 1 (6 indlæg)
  • 1
Fra Ebeltoft
Tilmeldt 7. Dec 12
Indlæg ialt: 7
Maya Davidsen Skrevet 10-01-2013 kl. 23:36
Hvor mange stjerner giver du? :

Hey alle derude! ;-)

I kender sikkert de ekstrem flotte og gennemdesignede websites - hvor man tænker "WOOOW" og falder ned fra stolen!!

Jeg drømmer om at lære at designe sådanne websites! Her er nogle eksempler - http://makebetterwebsites.com/

Er der nogen derude der har svaret på hvordan man bliver så dygtig? Hvilke programmer benyttes der? Hvor kan man lære det? Nogle hjemmesider, blogs, bøger, youtube-videoer hvor jeg kan lære det? Skole? ;-)

God weekend!

- Maya Davidsen

Tilmeldt 31. Mar 11
Indlæg ialt: 34
dtlv Skrevet 10-01-2013 kl. 23:48
Hvor mange stjerner giver du? :

Man går bare igang :-)

Der ligger selvfølgelig en masse ting under alle de gode hjemmesider – alt fra grafisk design og informationsarkitektur til html, css, jquery.

Få fat i photoshop, Gimp etc. og prøv at genskabe de sider du godt kan lide, prøv at ændre ting du synes skal være anderledes. Lige så stille bliver man bedre og bedre til det, men det er jo en lang hård vej :-) Og så hjælper det selvfølgelig hvis man har en sans for design, hvilket alle dem der laver fede sider har og den er måske lidt svært at lærer!

Der er selvfølgelig steder hvor man lærer alt dette, KEA etc. dem kan du jo tjekke ud!

Men held og lykke!

Fra København
Tilmeldt 26. Mar 05
Indlæg ialt: 975
Oscar Eg Gensmann Fra  Ubivox ApS Skrevet 10-01-2013 kl. 23:54
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5.0 stjerner givet af 2 person

Vil du bare designe dem (dvs lære at blive bedre til at bygge visuelle brugerflader), eller er det fordi du vil lære at bygge (kode) dem også?

De fleste af de sites du linker til, er primært specielle fordi de har gennemarbejdede brugerflade animationer, navigationer, et roligt sammenhængende designudtryk og lignende. Det meste skabt via blandet kode i form af javascript, css og html, samt billeder.

Hvis det ikke er dig der skal implementere dem i kode, så er det i gang med photoshop, pixelmator, eller et af de andre illustration og billedbehandlingsprogrammer og begynde at bygge et billede eller animationer der illustrere det du gerne vil have en udvikler til implementere.

Hvis du vil i gang med at lære at kode den slags brugerflader, såskal du i gang med at forstå grundlæggende HTML og CSS, og derefter begynde at lære og forstå brugen af javascript til at bygge dynamiske brugerflader. Der er 1000'vis af sites der specialiserer sig i online kurser, gratis tutorials etc. Det er bare at kaste sig over google.

http://hub.tutsplus.com/

http://css-tricks.com/

http://docs.jquery.com/Tutorials:Getting_Started_with_jQuery

http://net.tutsplus.com/category/tutorials/design-tutorials/

http://net.tutsplus.com/category/tutorials/javascript-ajax/

osv osv.

Nåårh ja og så det vigtigste. De fleste dygtige designere har brugt en hel del år på at øve sig, så forvent ikke at det er noget du lærer på et par uger. De færeste bliver ligeledes dygtige til både det visuelle og det praktiske kodearbejde. Som regel finder man sin niche og ender med at samarbejde med nogen der komplimenterer ens svage sider.

God fornøjelse. :-)

Fra Glamsbjerg
Tilmeldt 17. Dec 10
Indlæg ialt: 192
Tommy Bæk Søgaard Fra  Main Media Skrevet 11-01-2013 kl. 01:01
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5.0 stjerner givet af 1 person

Ved at knokle på og kaste dig ud i det :)

Der er stor forskel på, om du vil designe eller om du vil kode - ret beset er det ikke ret mange, der mestrer begge dele. Skolebænken kan du godt hoppe på. Der findes et væld af forskellige uddannelser - bl.a. multimediedesigner.

Jeg er selv primært designer. Og jeg benytter Photoshop og Illustrator. Når jeg er færdige med filerne, sender jeg dem videre til programmøren/udvikleren, som så sørger for, at magien sker, som det var tænkt.

Jeg startede med at høvle youtube igennem for tutorials omkring webdesign. Og der findes mange. Herefter fandt jeg forskellige elementer, som jeg ville efterligne. Og langsomt - men sikkert - udvikler man evnerne, som skal til for at lave noget fedt. Derudover findes der masser af forskellige sites derude, hvor du kan hente psd templates, som du kan lege med, tjekke ud, modificere osv. med.

Men vigtigst er inspirationen og evnen til at finde på de geniale løsninger til kundernes ønsker. At gøre det vanskelige usynligt er en fed ting, som er dybt undervurderet. 

Du er velkommen til at sende en besked herinde med spørgsmål og så vil jeg gøre mit bedste for at komme med ordentlige svar :)

Fra Århus
Tilmeldt 17. Oct 10
Indlæg ialt: 500
Teddy Carlsen Skrevet 11-01-2013 kl. 01:24
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5.0 stjerner givet af 1 person

Som skrevet så kræver det kendskab til HTML, CSS, JavaScript, grafisk design, også Selvom man vil lave design, da man ellers kan lave noget som ikke er til at implementere.

Derudover skal man have styr på hvordan de forskellige web teknologier er skruet sammen, samt have styr på hvad der er best practice inden for webdesign da det på flere områder adskiller sig fra andet grafisk design, samtidig med at man skal vide noget om markeds kommunikation.

Forskellige arbejdsmetoder, og ideudvikling er det også en god ide at lære nogte om. 

At forsøg at lære det selv tror jeg man nemt knækker halsen på, vil også foreslå multimedie designer med de gode og dårlige sider den uddannelse har. 

Teddy

 

 

 

Fra Ebeltoft
Tilmeldt 7. Dec 12
Indlæg ialt: 7
Maya Davidsen Skrevet 13-01-2013 kl. 13:28
Hvor mange stjerner giver du? :

Mange tak for gode brugbare svar! :-) Jeg vil lave mig en god kop kaffe og begive mig ind i junglen af HTML og CSS!

Ha' en forsat god søndag!

- Maya

Side 1 ud af 1 (6 indlæg)
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere