Hej Kenneth,
Jeg arbejder med fødevarerådgivning til dagligt og kan hjælpe jer lidt på vej.
Som udgangspunkt skal i registreres hos Fødevarestyrelsen. Dette kommer dog an på hvor ofte i planlægger at stå og sælge brændte mandler. Altså antal gang om året. I skal være opmærksom på at der er en del regler som i skal overholde. I skal bl.a. udarbejde et egenkontrolprogram såfremt i skal registreres. Næringsbrev skal i have hos Erhvervs og Selskabsstyrelsen. Hygiejnebevis i forbindelse med jeres fødevarevirksomhed er lidt i en grå zone. I foretager en tilvirkning, men den er minimal. Jeg er igang med at undersøge, hvor vidt i er omfattet af kravet. På den anden side er det aldrig en dårlig idé at tage et bevis, da I vil forstå reglerne omkring fødevarelovgivning bedre. Det kan tages over nettet i dag og koster ikke meget. Hvis I skal have et lager, skal det registreres og kunne kontrolleres af Fødevareafdelingen i jeres område.
I skal altid undersøge/få tilladelse af politi/kommune, når i sætter en mobil fødevarevirksomhed op på et offentligt sted.
Mht. økonomi/budget kan jeg ikke hjælpe så meget. I skal dog tage stilling til de produkter i indkøber og hvor de kommer fra, da dette også er omfattet af fødevareloven.
Til slut kan jeg klart anbefale at I kontakter jeres kommunes erhvervsafdeling eller ser på Væksthuset, da de specialiserer sig i iværksættere og har programmer, som kan hjælpe jer videre. I Nordjylland kan man læse mere på www.nin.dk.
Mit firma tilbyder rådgivning indenfor fødevareområdet og de iværksætter timer, som man kan tilkøbe hos erhvervsafdelingen kan benyttes hos os.
Håber at I kan bruge ovenstående svar. Hvis I har yderligere spørgsmål, er I velkomne til kontakte mig.
MVH Kristina Ekman-Nielsen
CIBIS-Fødevarerådgivning
8175 2828/kontakt@cibis.dk