Hej! Hvis ikke du kan arbejde, så kan du heller ikke tage på ferie. Jeg er 100 % sikker på, at raskmelder han sig ikke inden han tager på ferie, så skal I ikke betale sygeløn, netop fordi at man ikke kan tage til syden i en sygemelding. Jeg foreslår, at I tager en snak med ham om en evt. raskmelding også for at skåne ham for evt. tilbagebetaling af sygepenge :-) Good luck! De bedste hilsner Malene Dokkedahl Olesen BLIV SYNLIG!
Er dybt uenig. Man kan som arbejdsgiver (desværre) ikke blande sig i, om en medarbejder rejser på ferie syg.
Se vedhæftede som er uddrag fra lovgivningen vedr. sygdom:
Hvis en ansat bliver syg umiddelbart op til planlagt ferie, har vedkommende ret til at få udskudt sin ferie. Det fremgår af "Aftalen om ferie for ansatte i kommuner og amter", der trådte i kraft den 1. maj 2002 og er indgået mellem KTO og de kommunale arbejdsgivere.
Sygdom giver ret til at suspendere ferien I § 7, stk. 2 står således, at en ansat, som bliver syg før tidspunktet for den aftalte feries begyndelse, og som stadig er sygemeldt eller er syg, når ferien skal påbegyndes, er berettiget til at få ferien suspenderet.
Det hænger sammen med bestemmelsen om, at ferien først starter ved arbejdstids begyndelse den første feriedag og slutter ved ferieugens eller ferieugernes ophør. Hvis man holder enkelte feriedage slutter ferien ved arbejdstids ophør den sidste feriedag. Den syge kollega kan altså selv vælge, om hun vil holde sin ferie alligevel, eller om hun vil have den udskudt. Vælger hun at udskyde ferien skal hun melde sig syg efter de gældende regler, der er på hendes arbejdsplads.
Hvis kollegaen ønsker ferien udskudt er det normalt hele den planlagte ferie, der suspenderes. Med mindre andet er aftalt, skal kollegaen derfor møde på arbejde, når hun er raskmeldt, hvorefter ferien skal fastlægges på ny.
|