Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Skoleopgave gerne repons og hjælp

Side 4 ud af 4 (34 indlæg)
Tilmeldt 26. Dec 05
Indlæg ialt: 27
Skrevet kl. 09:10
Hvor mange stjerner giver du? :
Dato: 12/28/2005 1:17:59 AM Forfatter: Martin Poulsen
Hej Benjamin
Jeg vil lige prøve at gå i en hel anden retning i debatten.
Du skriver i din problemformulering at du vil undersøge om ''man har behov for en bestemt uddannelse for at blive iværksætter''. Dette vil jeg ikke direkte svare dig på, men jeg kunne godt tænke mig lige at fortælle om den uddannelse jeg er i gang med nu. En uddannelse som jeg anser som skræddersyet til iværksættere.
Jeg læser til Business Development Engineer (BDE), som er en 4½ lang ingeniøruddannelse. Men lad dig ikke skræmme af ingeniørtitlen. Egentlig er uddannelsen lige så meget merkantil som teknisk. Uddannelsen har fokus på forretningsskabelse gennem udvikling af nye produkter og forretningsideer.
Uddannelsen er rimelig speciel og undervisere såvel som de studerende brænder alle utrolig meget for det de laver. Af specielle ting kan blandt andet nævnes: Vi starter ud med at få ca. 30.000 til indretning af vores klasselokale. Vi har en erhvervspsykolog tilknyttet klassen som underviser og personlig coach. (Dét finder du ikke andre steder!)
Uddannelsen er opdelt i 3 obligatoriske år hvor alle følger den samme undervisning, hvorefter man i 1½ specialiserer sig indenfor lige præcis det man selv brænder mest for, dvs. i alt 9 semestre. Hvert af de første 6 semestre er der altid en normal teoretisk undervisning og en sideløbende praktisk projekt, hvor man enten i samarbejde med en virksomhed eller i forbindelse med egen idé benytter den tillærte teoretiske viden i praksis.
Forløbet af de første 3 år ser ca. således ud:
  • 1. Semester: Stor vægt på den personlige udvikling + fagene: markedsføring og matematik
  • 2. Semester: Teknisk semester med produktspecifikation og grafisk kommunikation (3D modelering m.m.)
  • 3. Semester: Endnu et teknisk semester med konstruktion og materiale og fremstillingsteknologi
  • 4. Semester: Så begynder det spændende (efter min mening self.): Her har vi fokus på innovation, ledelse af kreative seancer og design
  • 5. Semester: Strategisk ledelse, organisation og driftsøkonomi
  • 6. Semester: Sourcing, relationship management og udvikling af den virtuelle virksomhed
Herefter kan man vælge at bruge 1½ år på at specialisere sig som iværksætter (hvilket jeg har valgt). I denne periode har man utrolig gode muligheder for at udvikle sin virksomhed. Det kan blandt andet nævnes at:
  • Der bliver stillet kontorlokaler gratis til rådighed (indtil du begynder at tjene penge)
  • Du får sparring fra et hold af rigtig dygtige vejledere og får tilknyttet en professionel bestyrelse som er skræddersyet til din virksomhed. (uden at skulle dele ud af ejerandele eller lignende)
Men ja, det var så lige mit input til din opgave. Jeg kunne blive ved i timevis men vil i stedet give dig nogle links så du kan læse videre hvis du skulle have lyst: http://www.hih.dk/Default.aspx?ID=2239 og nogle gode udtalelser herfra: http://www.bde.dk/504.0.html
Håber det kan bruges til noget.

Kan man godt tage denne uddannelse efter Folkeskolen eller er det først efter HHX uddanelsen og hvor er uddannelset stedet placeret henne? 

Fra København
Tilmeldt 21. Sep 05
Indlæg ialt: 443
Skrevet kl. 10:07
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Benjamin

BDE er en videregående uddannelse. Du skal altså have en gymnasiel uddannelse for at kunne starte på BDE - dvs. fx en HHX, en HTX eller en normal gymnasiel uddannelse. Hvis du vil starte på BDE vil jeg anbefale enten HHX eller HTX. Du kan læse mere om de konkrete krav på: http://www.hih.dk/Default.aspx?ID=2251.
 
Tag evt. også et kig på optagelsesmappen. Der står det meste du skal vide hvis du vil søge om optagelse: http://www.hih.dk/Admin/Public/DWSDownload.aspx?File=Files%2fFiler%2fHIH%2fBDE%2foptagelsesmappe05.pdf

Med venlig hilsen

Martin Poulsen, Driversnote

Fra København
Tilmeldt 27. Dec 05
Indlæg ialt: 295
Skrevet kl. 11:01
Hvor mange stjerner giver du? :
Dato: 12/28/2005 1:17:59 AM
Forfatter: Martin Poulsen
Du skriver i din problemformulering at du vil undersøge om ''man har behov for en bestemt uddannelse for at blive iværksætter''. Dette vil jeg ikke direkte svare dig på, men jeg kunne godt tænke mig lige at fortælle om den uddannelse jeg er i gang med nu. En uddannelse som jeg anser som skræddersyet til iværksættere.



Jeg synes at det var en god ide at præsentere denne uddannelse. Det er ikke nødvendigt at uddanne sig til noget bestemt for at blive iværksætter - men man skal skaffe sig noget viden, enten via venner, familie, partnere, medarbejdere eller på anden vis, og Martin er ved at tage en uddannelse, der giver en del af den viden, man har brug for. Martin er derfor en oplagt kandidat til at blive iværksætter eller være med til at starte en virksomhed.

Man har dog stadigvæk brug for noget andet viden end ren "iværksætterviden", da vi jo ikke alle sammen kan blive iværksætterrådgivere, webside designere eller lign. F.eks. kendte Martin Thorborg noget til Yahoo før jeg gjorde og Mikkel deMib ved en masse om søgemaskiner... og de har begge formået at udnytte den viden.

Der findes dog mange forskellige slags iværksætteri. Hvis man har ambitioner om at lave en eller anden form for high-tech iværksættervirksomhed, så er det ofte faktisk ikke engang nok at have en længere videregående uddannelse - man bør i den slags firmaer faktisk som minimum have viden der svarer til mindst 1,5-2 længere videregående uddannelser og gerne mere. Vi startede op med viden svarende til 4 forskellige videregående uddannelser, og vi leder alligevel i store dele af vores daglige arbejde efter flere kompetencer. Uanset hvor meget man plejer sit netværk, så kan man jo ikke lige sætte en person fra netværket til at arbejde en måneds tid på sit projekt, da vedkommende har rigeligt andet at lave, og hvis man baserer al sin videnproduktion på eksterne konsulenter eller underleverandører, så får man efter vores mening et dårligere produkt.

Det er vigtigt at gøre sig sine ambitioner klart før man vælger uddannelse. Der findes mange slags iværksætteri, og man kan tjene rigtig gode penge uden at have en uddannelse overhovedet, ligesom man kan have en lang uddannelse uden at kunne finde ud af at tjene penge.

Jeg vil give det råd, at man skal vælge uddannelse efter, hvad man har lyst til at lære, og så skaffe de andre kompetencer på anden vis.
Fra København
Tilmeldt 8. Jul 05
Indlæg ialt: 1746
Skrevet kl. 11:51
Hvor mange stjerner giver du? :
Jeg vil såmænd bare lige sige, at jeg kan genkende ting både i Mikkel''s og Lasse''s indlæg. Jeg er selv nok en "3''er" og har stiftet bekendtskab med de "huller" man kan falde i som Lasse beskriver.. Jeg vil næsten kalde det for iværksætterens "børnesygdomme", da det nok for mange er en naturlig konsekvens af den usikkerhed man kan have hængende over hovedet, iforhold til den manglende viden om at man skal passe på det ikke kommer til at gå sådan.. Men når det er sagt, så kommer jeg af og til til at tænke på hvor fantastisk meget mig det er at være selvstændig.
 
Min pointe er, at I beskriver nok hver sin side af samme sag. Det Mikkel skriver om er for mig det bestræbelsesværdige -  men, ihvertfald i mit tilfælde, kommer der også dage hvor det hele virker håbløst usikkert osv., men det handler nok bare i bund og grund om at være bevidst om at det nemt kan komme til at gå sådan hvis man ikke lige kravler op i udkigstårnet engang imellem eller stikker tommelfingeren i jorden - alt efter hvad der nu passer en bedst :)
 
 

Grafisk design & produktudvikling: www.davidchristensen.dk

Side 4 ud af 4 (34 indlæg)