For at køre med mad i det hele taget kræver det en masse regler.
1. man skal fødevaregodkends, firmaer der er det kan findes her http://www.findsmiley.dk/da-DK/index.htm
2. Så kommer transport reglerne. F.eks grønsager og fisk på ikke køres på samme bil uden de er skilt ad med skillerum.
3. 3 timers reglen, fødevarestyrelsen har en regl der hedder 3 timer. Det vil sige at mad uden køl/varme bil max må trasnporteres i 3 timer.
4. bøder og andet. Fødevarestyrelsen er blevet meget vågne på det sidste og er gået så langt at hvis en chauffør bliver stoppet med fødevarer bliver alt tjekket. Den mindste fejl udløser advarsel og bøde.
Hvis man ikke er fødevaregodkendt og trasnporterer fødevare kan det hurtigt blive en meget dyr fornøjelse.
Vognmanden får en bøde på 10.000-15.000kr og mister retten til at få godkendelsen. Kunden eller i dette tilfælde grosisten, får også en bøde på 5.000-10.000kr i værste tilfælde kan grosisten miste sin fødevaregodkendelse, Da det er grosistens pligt at de relevante godkendelser og papirer er iorden inden transporten bliver udført.
Reglerne er blevet en del hårdere end bare for 2år siden