Den månedlige ydelse er pålagt moms uanset hvilke plader der er på bilen. Det er derimod ikke ligegyldigt hvordan man bogfører momsen på fakturaen (og hvordan man skattemæssigt placerer udgiften)
Kim Thranborg / Projektleder hos All Creative A/S / www.allcreative.dk
Biler – typisk på hvide plader – som en virksomhed stiller til rådighed for visse medarbejdere til brug for disses kørsel for firmaet, men som medarbejderne også må bruge til privat kørsel. Under normale omstændigheder skal medarbejderne derfor beskattes af værdien af fri bil.
Formålet med splitleasing er at undgå denne firmabilbeskatning. Det sker ved, at der bliver indgået 2 leasingaftaler for én og samme bil. En aftale mellem leasingselskabet og virksomheden. Og en aftale mellem leasingselskabet og medarbejderen. Samtlige driftsudgifter vedrørende bilen – herunder benzin og værkstedsregninger – betales af leasingselskabet, som indregner disse i leasingydelsen. Den samlede leasingydelse fordeles herefter mellem virksomheden og medarbejderen i forhold til de faktisk kørte km.
I mange tilfælde vil dette være billigere for medarbejderen sammenlignet med en almindelig firmabilordning, hvor medarbejderen betaler for den private brug af bilen via en bruttolønsreduktion.
Nu er jeg den eneste i virksomheden, så splitleasing er måske ikke en god løsning for mig. Men super hvis der er andre der kan bruge infoen I giver:)
Tak Peter, så det er altså en mulighed. Men hvordan er skattereglerne så? Man skal vel føre kørselsbog ligesom på en normal "papegøjebil" og få fradrag for kørte erhvervskilometer. Og momsen på ydelse og udbetaling kan vel også trækkes fra?