Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Social entreprenør – Forretningsplanen: ”Hvorfor ikke tjene penge på, at gøre verden til et bedre sted”?

Side 1 ud af 1 (8 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 13. Apr 11
Indlæg ialt: 12
Skrevet kl. 18:40
Hvor mange stjerner giver du? :

Kære Innovative Aminoer …

jeg tror virkelig på, at social entreprenørskab er én af vejene til, at løse velværdstatens kæmpe store udfordringer. Fordi kassen er ved, at være tom. Vores velfærd bliver bare ringere og ringere. Vi kan ikke blive ved med, at gøre det der virkede for 50år siden. Vi må indse, at det er nye tider, vi står over for nye udforinger. Hvorfor ikke se udfordringerne som vejen til, én ny og bedre levestandard.? I stedet for, at blive ved med, at diskutere om hvorfor det går så dårlig. Giv slip på det gamle og, giv plads til de nye og innovative idér til, hvordan vi fremover kan løse velfærdens udfordringer frem for, at det er statskassen der skal finansiere det hele. Jeg er også stor fan af velfærdstaten. Men jeg er ikke fan af at vi betaler til, at nogle mennesker aldrig kommer længere ind kommunens aktivering, jeg er heller ikke fan af den måde vores sundhedspersonale herunder sosu assistenter, ikke kun bliver slidt ned men også slidt op. Jeg er ikke fan af, når (bemærk når) vi kun støtter op omkring menneskers fejl og mangler, hvilket efter min mening er misforstået omsorg. Hvorfor ikke også støtte op omkring deres potentialer og ressourcer. Det er sku da, det der i sidste ende skaber velfærd for det enkelte menneske.  At føle, man er noget og at føle man kan bidrage til samfundet og at man ikke bare er et led i vores berømte velfærdsstat.

Et Genialt eksempel på en sådan løsning er: Fx Virksomheden Specialisterne: Stiftet af Thorkil Sonne: Der selv har en søn med autisme: Han så de unikke potentialer og ressourcer som unge med autismeforstyrrelser har og skabte en virksomhed som tilbyder:  konsulentydelser til erhvervslivet indenfor bl.a. test af forretningskritiske IT-systemer, data-logistik, journalisering, programmering og dataregistrering.

 Min drøm er at skabe en virksomhed/organisation med hjertet på rette sted: der er med til, at løse ét konkret samfundsproblem, på en ny og innovativ måde. Virksomheden/organisationen er med til, at skabe velfærd i Danmark og i stedet for, at tage fra statskassen så giver vi til statskassen.  

Denne vision og disse ord var jeg selv kommet frem til, da jeg faldt over begrebet social entreprenør.

Det sjove er, at definitionen på en social entreprenør også kaldet en "social iværksætter" læste jeg senere defineret som:                                                                                                                                                        ” Det er mennesker, der starter en virksomhed eller en organisation for, at løse et socialt samfundsmæssigt problem på en ny måde og som arbejder for sagen snarere end for profitten.”

Dette skal dog ikke forveksles med, at det er en ren velgørenheds organisation. Det er snare en virksomhed der tjener penge, samtidig med, at virksomheden er med til, at løse et samfundsproblem.

Og så var det, at jeg fandt mig selv og mine drømme I dette begreb: Social entreprenør.  

”Like all important things in life you only notice them when you need them. There is a reason why they are suddenly there for you.” Michael Hay Strategic planner for IKEA Range Development Globally

Og sådan var det vidst også for mig, jeg fik øje på begrebet social entreprenør, da jeg havde brug for det og jeg er helt sikker på der er en grund til jeg har fundet frem til dette. Jeg sidder allerede og arbejder på Nogle planer. Men de næste par år vil bruge på, at masse mit hoved sammen som en svamp der bare suger og suger, som bliver større på viden inde for det fældt, som jeg vil lave social entreprenørskab indenfor. Det skal være professionelt og læs her: i ordet proffesion. Jeg vil udvikle det udfra en professioon- så idén ikke bare forbliver en idé. Men kan bruges i en konkret sammenhæng så der giver mening for alle.

Når man har en meningsfuld vision, er innovation der utilsigtede nytænkning, der sker i processen.

 Fakta: årligt etableres 5.000-10.000 socialøkonomiske virksomheder i Danmark.

Har du en drøm om at blive social entreprenør? Eller måske er du allerede social entreprenør? Elle Hvis du nu bare synes, at Social entreprenørskab lyder spændende så skriv endelig en kommentar nedenunder.?

KH Aminos Jomfru

Tilmeldt 2. Sep 10
Indlæg ialt: 539
Fra  Minutdesign Skrevet kl. 20:12
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5.0 stjerner givet af 1 person

I det øjeblik du betegner dig selv som social entreprenør og betegner dine medarbejderes situation som et samfundsproblem du løser - så vil jeg give dig et godt råd; Find på noget andet at lave!

Tilmeldt 13. Apr 11
Indlæg ialt: 12
Skrevet kl. 20:46
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Michael

Jeg synees ikke rigtigte du argumentere for dit svar. Det Må du uddybe, hvis jeg skal se det som et seriøst svar til mit indlæg.

 Jeg kan godt se, at hvis du kalder selve medarbejderen for ét samfundsproblem.. Så er det et problem. Men hvis det er det du fik ud af mit indlæg så har du misforstået noget?

En socialentreprenør er en der finder en ny måde, at skabe velfærd på. Synes du ikke det er vigtigt og interessant? For mit vedkommede kan jeg ikke se noget der er mere vigtigt og spændende, at lave i denne tid.

 

 

Fra København
Tilmeldt 21. Jan 06
Indlæg ialt: 154
Skrevet kl. 20:52
Hvor mange stjerner giver du? :

Det er svært at skabe social entrepreneuskab, det kræver store sponsorater for at kunne lønne medarbejdere i en sådan organisation.

Social entrepreneurskab kan selvfølgelig også være at hjælpe handicappede eller belastende i samfundet og hvis man finder på en smart idé kan man tjene mange penge. Rigtig mange penge. Men det bliver for de offentliges midler :)

Tilmeldt 13. Apr 11
Indlæg ialt: 12
Skrevet kl. 21:21
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Joker :)

Målet inde for social entreprenørskab er ikke, at tjene mange penge. Det kan man måske komme til på længere sigt. Men det er, at skabe en virksomhed eller en organisation hvor man arbejder for sagen, snare ind for profitten. Det er sagen der driver værket.

Det behøves ikke kun, at være handicappede eller belastede.. Foreksempelvis. Er natteravnene et godt eksempel på en folkeorganisation der forbygger kriminalitet og skaber tryghed i samfundet samtidig med de benytter sig af frivillige.

Grøn Koncert er muskelsvindsfondens væsentligste intjeningsaktivitet.

Roskildefestival, Ældresagen osv.

Allehånde er et cateringfirma der levere mad af høj kvalitet samtidig med de uddanner: Døve og hørehæmmeede inde for Gastronomi...

Listen over Sociale entreprenøre er lang, så det er slet ikke så svært og umuligt som du tror. Heldigvis! :)

Formålet med socialt iværksætteri er bla. også at skabe nye idér og, at se muligheder der hvor systemet ser forhindringer og udgifter, ser den sociale entreprenør muligheder og værdi.   

Tilmeldt 2. Sep 10
Indlæg ialt: 539
Fra  Minutdesign Skrevet kl. 21:25
Hvor mange stjerner giver du? :

Det du skriver udspringer fra det ukrudt levebrødspolitikere uden erhververfaring og offenligt ansatte konsulenter, - tager deres stiklinger fra. Det er fint hvis det skal bruges på samme måde som folk uden job er arbejdsløse indtil de bliver aktiveret i et kommunalt projekt. Så kaldes de aktiverede, ikke arbejdsløse - men er stadig folk uden job.

Ingen arme - ingen småkager....

Handicappede er som alle andre mennesker, dovne, ugidelige, talentløse etc. - de bliver ikke automatisk fantastiske blot fordi de har et handicap. Uanset hvor betaget man kan blive over hvad de ellers kan klare.

Som arbejdsgiver og ansvarlig for kommerciel drift, - som er det du gerne vil jf din overskrift - så stilles der meget større krav til dig fordi de handicappedes "produktive øjeblikke" styres af mange andre ting end de traditionelle virkemidler, som teambuilding, motivation etc. - nemlig medicinering, lysintensitet, hormonelle forstyrrelser pga medicindoseringer og lign. - som altsammen ikke er noget traditionelle arbejdspladser beskæftiger sig med.

Tilgangen til hvordan de problemer løses bygger mere på kultur, end kapitalisme. F.eks medicineres der forskelligt på de samme sygdomme i USA og Danmark, og det gør erfaringsgrundlaget meget spinkelt selv når det kommer til noget så enkelt som arbejdstidstilrettelæggelse. 

Jeg kunne nævne de første hundrede andre ting - men det er der slet ingen grund til. Det jeg prøver på at fortælle dig, er at tilgangen til at være social entreprenør er et Florence Nightingale syndrom som ikke gavner nogen andre end dem der har det. Så kan man rende der og være sit sociale ansvar bevidst og det er sikkert ret trendy, - men at kunne leve op til det er straks noget andet.

Det kan man ikke bare begynde på sådan ud i det blå. Det kræver ledelseserfaring, omstillingsparathed og evnen til at grave et spadestik dybere når det kommer til HR. Udbyttet - er derimod ikke garanteret og spørgsmålet i enhver ansvarlig bestyrelse er derfor - kan det overhovedet svare sig økonomisk?

At du så vil kaste dig over det, fordi det er kommet til dig i en drøm burde jeg jo egentlig tage hatten af for. Men hvis hatten ryger af, - så er det nok mere fordi jeg ryster på hovedet.

Jeg ved at det ikke var det du ville høre, - men så kan du jo bevise jeg tager fejl Big Smile

I handling - ikke ord.

Tilmeldt 13. Apr 11
Indlæg ialt: 12
Skrevet kl. 21:53
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Igen Michael

Hehe jeg more mig meget over dit indlæg Smile

Kan forstå på dit indlæg, at du har stor erfaring med handicappede?. Det vil jeg straks tilkengive, at det har jeg ikke og det er heller ikke det som jeg ønsker, at lave noget social entreprenørskab indenfor. Men det håber jeg da helt sikkert, at der er nogle andre ildsjæle der vil.

 "Handicappede er som alle andre mennesker, dovne, ugidelige, talentløse etc. - de bliver ikke automatisk fantastiske blot fordi de har et handicap. Uanset hvor betaget man kan blive over hvad de ellers kan klare." citat Michael

Den påstand er jeg aldrig nogensiden kommet med. Selvfølgelige er handicapppede som alle andre mennesker, men jeg er sikker på, at de også har deres kompetencer og ressourcer, ligesom alle andre mennesker. Det kræver bare, at der er nogle som tør, at tænke anderledes og tør at være kreative og se værdi der hvor du Michael ser forhindringer og udgifter.

Jeg er selvfølgelig godt klar over, at min vision kræver stor erfaring og den er heller ikke skabt i morgen. Måske kommer det til, at tage 10år.. Den slags tager tid og kræver erfaring. Men når du nu ikke tror på mig. Så er det godt, at jeg tror på mig selv. Wink

Jeg er selvfølgelig slet ikke enig med dig i at Social entreprenørskab bare er en smart dille eller hvad det er du prøver, at udtrykke.. Jeg tror på det er fremtiden.. Vi vil fra mere til bedre Michael.

Det handler ikke længere kun om profit men også om mening og det er jeg sikker på, at der er mange virksomheder der kunne tænke sig, at støtte op om i virkeligheden.

Når nu du ikke kan tage din hat af for mig. Hvad så med de allerede eksisterende virksomheder og organisationer, som overfor er nævnt tager du heller ikke hatten af for dem? Eller ryster du stadig på hovedet? Eller er hatten helt blæst af efter, at du  har læst mit stormende indlæg :D

Nu er jeg jo ung og sikkert os naiv og hura for det ;) For jeg er naiv nok til, at tro på, at der er nogle smartere løsninger derude.. og nej jeg har ikke tænkt mig, at gemme mig bag ord på amino... Men Amino er jo netop en side der er skabt for at man kan debatere i ord eller hvad?.. så det er det jeg bruger min tid på her...

Jeg er sikker på at jeg og mange andre ildsjæle nok skal bevise, at du tager fejl.. Men det er også godt nok, at være skeptiker. Det er bare ikke så konstruktivt, kun at se mod den lukkede dør. Så nu åbner jeg den for dig...

Kh Jomfruen

Tilmeldt 5. Sep 12
Indlæg ialt: 1
Fra  Aktive Unge Amputerede ApS Skrevet kl. 17:13
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5.0 stjerner givet af 1 person

Ganske interessant debat imellem Jomfruen og Michael

Jeg håber ikke I begge længe har forladt denne tanke, da jeg sjovt nok selv er en af de omtalte.
JA jeg er handicappet, JA jeg har af samme grund startet en virksomhed til handicappedes-nytte (Flere muligheder, bedre liv i sports-aktivitet etc)
Og netop ikke det de andre handicapsorganisationer arbejder med.

Der blev skrevet:

Aminos jomfru:
Jeg er sikker på at jeg og mange andre ildsjæle nok skal bevise, at du tager fejl.. Men det er også godt nok, at være skeptiker. Det er bare ikke så konstruktivt, kun at se mod den lukkede dør. Så nu åbner jeg den for dig...

Nu har jeg så skabt Aktive Unge Amputerede  (Som I ret sikkert kan finde andet om på nettet)

Jeg har gjort det for egne midler, da hverken kommuner eller hjælpeorganisationer er interesseret i at hjælpe andres idéer igang/videre, det har derfor været en til tider lidt opslidende kamp.

Nu er det jo kommet min kommune for øre, at jeg tillader mig andet end passiv-selvmedlidenhed. Så som følge af, at jeg tillod mig de mere grænsesøgende sportsgrene og netop vil gøre dem til "Valgmulighed" for andre ben-amputerede, så anses jeg pludseligt dårligt som handicappet længere. - Men udelukkende af den simple grund, at jeg så kan skæres-fra, på de områder jeg ellers var tilkendt støtte....

>Så er det åbenbart en mindre detalje for dem, at jeg siden en modbydelig arbejdsulykke (Hvor jeg selv måtte stå for førstehjælpen, da ingen anden på den fabrik jeg lige var startet på, ellers havde taget førstehjælpskursus.) både mistede mit venstre underben, grundet omstændighederne og det post-traumatiske er svært hæmmet af PTSD især hukommelsen, tilbagevendende fantomsmerter, og et fuldt begrundet had til en værkfører, som ikke ville lytte til den-nye-mand (Mig) når jeg påpegede en sikkerhedsbrist og foreslog anden løsning.<

Er det fulstændig vanvid, at jeg i sporten så muligheden for livsværdi, som kan give både mig selv og andre benaputerede livsgnisten tilbage?

Kom endelig med gode meldinger, hvis nogle af de andre ildsjæle eller interesserede samarbejdspartnere kunne finde dette interessant!

(Jeg laver kurser, rejser, foredrag om samme + konsulent-virksomhed ud af dette, men først og fremmest FOR at kunne vise andre benamputerede den mulige vej i de sportsgrene og et aktive liv. Her om sommeren er det mest Kitesurfing, men der har også været en Snowboardtur med mine kontakter i Frankrig, næste tur bliver nok Østrig hvor jeg har andre kontakter)

Mvh
JZ-Etben - Jens Zinklar

Side 1 ud af 1 (8 indlæg)