Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Flere virksomheder

Side 2 ud af 2 (16 indlæg)
Fra Tårs
Tilmeldt 12. Dec 07
Indlæg ialt: 942
Skrevet kl. 12:00
Hvor mange stjerner giver du? :

Det korte svar er JA!

Fra Jyllinge
Tilmeldt 31. Mar 11
Indlæg ialt: 53
Skrevet kl. 13:29
Hvor mange stjerner giver du? :

Uden at skulle gøre mig til specialist på området, så er forskellen på selskaber og enkeltmandsvirksomheder, at du skal indskyde noget kapital i selskaber (ApS eller A/S).

Der er for nyligt kommet nyere regler for, hvordan denne kapital kan opgøres, men som udgangspunkt er kapitalkravet til et ApS 125.000,- kr. og et A/S på 500.000,- kr. ... så vidt jeg ved. Der er vist så noget med, at man ikke behøver indskyde det hele som "likviditet", men at minimum 80.000,- kr. at indskuddet i ApS'et skal være likviditet. Resten kan vist udgøres af aktiver som f.eks. maskiner, bil, eller andet (ved ikke helt om goodwill hører med under her).

Efterfølgende kan nye ejere så købe nogle af anparterne af dig, til den værdi de måtte have, eller også skal du lave en form for udviddelse, men der stopper min viden så. Det er vist nok noget med emissioner osv. og det har jeg ikke en pind forstand på.

Det kan Peter ganske givet meget bedre svare på!

Tilmeldt 5. Apr 11
Indlæg ialt: 1
Skrevet kl. 14:35
Hvor mange stjerner giver du? :

Dear Brian,

 

You may want to look into the possibility of shifting the company to Malta that may offer a number of incentives for your company. You may have a look at Capstone Group, one of the service providers who may help.

 

Goodluck!

 

Norbert

Fra København
Tilmeldt 16. Jul 09
Indlæg ialt: 11
Skrevet kl. 15:23
Hvor mange stjerner giver du? :

START ApS eller start A/S- kapitalindskud og krav

ApS kapital blev nedsat fra 125.000 til 80.000 den 1. marts 2010

Man kan tilvejebringen kapitalgrundlaget minimum kr. 80.000 kontant eller ved indskud af værdier, eller en blanding heraf.

Her info om delvis indbetaling af selskabskapitalen, dog minimum kr. 80.000 for ApS. For A/S kan det kontante indkud "nøjes" emd at være 125.000, men vær opmærksom på en lang række forhold:

 

KREDITAKTIER/KREDITANPARTER

DELVIS INDBETALING AF SELSKABSKAPITALEN

Fra den 1. marts 2011 er det nu muligt at foretage delvis indbetaling (minimum 25 %)

af selskabskapitalen ved stiftelse eller ved kapitalforhøjelser.

De nye regler om delvis indbetaling af selskabers indskudskapital, vedrører udelukkende kontante indskud. Tillige omfatter reglerne kun selskaber, hvor hele kapitalen indskydes kontant. Overkurs skal altid indbetales fuldt ud.

Selskabsloven kræver, at den ikke indbetalte kapital placeres under selskabets frie reserver og derved kan udbyttemuligheden reduceres. I takt med indbetaling af restkapital reduceres denne del af de frie reserver. Dette stiller en række krav til revisors opstilling i regnskabet.

Det kan vælges om ikke-indbetalt selskabskapital skal opføres som et tilgodehavende i regnskabet, hvorefter egenkapitalen det større, eller om det ikke skal optages som et tilgodehavende, jf. ÅRL § 35 b

 

Selskaber med delvist indbetalt kapital modtager sammenskrevet resume, hvoraf dette fremgår tydeligt. Det skal også fremgå af stiftelsesdokument ejerbogen hvor meget af kapitalen, der er indbetalt. Hvor selskabets kapital er oplyst, har selskaber pligt til at oplyse, hvor meget af kapitalen, der er delvist indbetalt.

Der er en række forhold man skal være opmærksom på, både på selskabets vegne, men også som kapitalejer i selskaber med delvis indskudt kapital. Det kan anbefales, at rådføre sig med revisor og advokat i forbindelse med etablering af selskaber. Dette for at forebygge og afdække de problemstillinger en sådan indbetalingsmetode kan medføre. Inddrivelse kan af ledelsen ske med mindst to ugers varsel, dog maksimalt med 4 uger. Betingelserne for inddrivelse skal være opført i selskabets vedtægter. (SL § 33, stk. 2)

Ledelsen skal løbende vurdere om tilgodehavendet kan inddrives.

Selskabet kan ikke pantsætte eller sælge sit tilgodehavende på ikke indbetalt selskabskapital (SL § 33 stk. 3)

Et selskab kan kun erhverve egne kapitalandele, som er fuldt indbetalt. (SL § 196)

Kapitalejere skal ved ledelsens krav om inddrivelse indbetale hele restkapitalen, med mindre andet er bestemt i vedtægterne. Dog kan modregning foretages i en kapitalejers eventuelle tilgodehavende i selskabet – dog ikke uden samtykke fra selskabets ledelse. (SL § 34, stk. 4)

Vil en kapitalejer indbetale sin del af restkapital skal dette ske 100%.

Såfremt kapitalejeren ikke indbetaler restkapitalen i henhold til ledelsens krav, mister denne sin forvaltningsmæssige ret, herunder retten til at stemme på generalforsamlinger.

En kapitalejer, som ikke har indbetalt restkapital, kan overdrage sine kapitalandele. Den sælgende og købende kapitalejer hæfter solidarisk for indbetaling efterfølgende.(SL § 34, stk. 6) Det er derfor hensigtsmæssigt, at man i fremtidige overdragelsesaftaler mellem kapitalejere tydeligt anfører disse forhold.

Ved overdragelser af kapitalandele i selskaber med delvist indbetalt kapital bør de omfattede kapitalejeres betalingsevne vurderes for at lave en risikovurdering af investeringen. Samtidig skal vedtægternes bestemmelser om inddrivelse nøje gennemgås. Denne dimension har betydning for den nye kapitalejers stilling, når denne skal hæfte solidarisk med den sælgende anpartshaver.

Både den sælgende og den købende kapitalejer vil, i tiden indtil indfrielse af restkapitalen er sket, have en stor interesse i en løbende kreditvurdering, for at afdække den gensidige risiko. Derfor vil det være en fordel, at indføje oplysningspligt om relaterede ændringer for begge parters kreditværdighed i tiden efter overdragelsen. Indholdet af overdragelsesaftaler for delvist indbetalte kapitalandele, vil fremover blive vægtet højt for de øvrige kapitalejere eller for tredjemand, som ønsker at købe eller indskyde kapitalandele. Aftaleretlige forhold herom, vil styrke ledelsens kontrol med den ikke indbetalte kapitals  realiseringsmulighed.

Selskabsloven indskærper krav til selskabers ledelse for selskabers økonomiske driftsgrundlag er i orden. Med denne nye lempelse likviditetsmæssigt følger dog også et ekstraordinært krav til ledelsens tilsyn med ikke indbetalt selskabskapital og formaliteter i forbindelse hermed. En hensigtsmæssig sikring af det aftalemæssige grundlag bør søges hos kompetente rådgivere således, at denne nye indbetalingsmetode ikke optræder som en byrde, men mere den tiltænkte lettelse.

Med venlig hilsen

Kristina Skalberg

www.selskabsreg.dk

Mail info@selskabsreg.dk

 

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 21:06
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej.

Du kan omdanne til ApS fra enkeltmandsfirmar skattefrit.

 

MvH

Peter

Fra Hillerød
Tilmeldt 20. Nov 07
Indlæg ialt: 180
Skrevet kl. 21:19
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej



Må jeg anbefaler du bare kommer igang - et CVR nummer betyder vel ikke så meget?
Klart, hvis du har en sund virksomhed i dag med god omsætning, så ville jeg anbefale at konvertere til et ApS også kan du også eje flere ApS'er naturligvis - det koster dog i opstart naturligvis.



Men gå i krig med det du har og skidt med, at du kører du aktiviteter i samme CVR - de kan jo fortsat have forskellige produktnavne og brandes individuelt. Og bliver begge grene en succes kan du efterfølgende konvertere din enkeltmandsvirksomhed til ApS og efterfølgende igen opspalte virksomheden og stå med 2 ApS'er til den tid. Denne proces har jeg selv gennemført med mit tidligere enkeltmandsvirksomhed som i dag er opspaltet til to ApS'er med et ovenliggende holding.

Side 2 ud af 2 (16 indlæg)