Investorer

Side 1 ud af 2 (11 indlæg)
Fra København
Tilmeldt 28. Mar 05
Indlæg ialt: 19
Martin Hansen Andersen Skrevet 25-03-2005 kl. 11:49
Bedømmelse :

Det er alt for svært at finde investorer i DK, hvad kan man gøre for at det skal blive bedre?
Det ender med at ingen gider at starte virksomheder op her...


Karsten

Tilmeldt 26. Mar 05
Indlæg ialt: 4
JKL Skrevet 26-03-2005 kl. 00:50
Bedømmelse :

Spar op - det gør vi andre :)

Tilmeldt 26. Mar 05
Indlæg ialt: 80
Sebastian Gullak Skrevet 26-03-2005 kl. 10:29
Bedømmelse :

Min klare overbevisning er også, at måden at starte op på er uden investorer - med mindre man starter noget der er så omkostningstungt, at det ikke vil kunne lade sig gøre uden kapitaltilførsel, f.eks. inden for højteknologi, biotek eller pharma. Jeg er ikke enig i at det er svært at finde investorer - men jeg er enig i, at danske investorer, og størstedelen af investorer i det hele taget, tager en alt for høj rente/for stor andel, i forhold til den reele risiko der følger med mange projekter.


 


Der er mange forskellige "Markedspladser" for Entrepreneurer og investorer, hvor du kan oprette et projekt som kan blive vurderet og få tilført kapital hvis investorer finder det interessant,  f.eks.


 


Dansk Business Angel netværk - www.dban.dk ,


 


og mange andre inden for samme kategori kan findes her http://www.finansieringsguiden.dk/


 

CEO / Partner @ Deducta Online Marketing

Tilmeldt 26. Mar 05
Indlæg ialt: 80
Sebastian Gullak Skrevet 26-03-2005 kl. 10:29
Bedømmelse :
Jo tak, men det er jo ikke altid nok. Hvad skal der til for at man kan låne i banken? Man skal vel lave en businessplan, men hvad skal der stå i sådan ?

CEO / Partner @ Deducta Online Marketing

Tilmeldt 26. Mar 05
Indlæg ialt: 80
Sebastian Gullak Skrevet 26-03-2005 kl. 12:29
Bedømmelse :
Der er flere forskellige måder at lave en business plan på. For at få et lån i en bank, behøver du nok ikke lave den store version, men kan nøjes med at lave en businessplan light :) 


Investorer investerer ofte ikke i gode forretningsideer, men i industrier der kompleneterer deres risikoportefølge optimalt - derefter ser de på om det ledelsesteam der er sat sammen kan håndtere den opgave de står overfor.  Investoren vil gerne se beviser for at :


1. Entrepreneuren forstår teknologien, markedet, risikoen og behovene.


2. Kvaliteten af ideen.


3. Kvalifikationer af de personer der er indvolveret i projektet, kan de implementere planen og kan de fungere som effektive gruppespillere.


4. At nøglepersonerne i projektet BRÆNDER for det de laver og ikke mister interessen så snart det går op ad bakke.


5. Rygte/ry - har du været indvolveret i andre projekter, arbejder du sammen med nogle der har, som kan give kredibilitet.


 


Iøvrigt, hvis du forventer at få en investor til at investere, er det vigtigt at forretningsplanen ikke blir for teknisk og ide mindet, men derimod fokusere meget på markedet, undersøgelser heraf, beskyttelse hvis muligt af dit produkt, og de forhold der især interessere investor - hvor meget har du brug for, hvad kan investor forvente af andel (som ofte ligger mellem 35-60%, men det kommer jo igen helt an på hvor meget man forventer i investering), hvad kan investor forvente af afkast inden for hvor hurtig en periode (3 - 7 år) og andre forhold der har med hans exit at gøre.


 


Det er jo et meget stort område med mange flere ting man skal tage højde for, end jeg har skrevet her, men der er heldigvis skrever rigtig meget om hvordan man starter, skriver en forretningsplan osv. Børsens håndbøger har bl.a. i samarbejde med McKinsey skrevet en ganske god Håndbog i forretningsplaner, og det er også mange at finde på nettet.


 


Her kan du se hvordan du laver en businessplan light: http://www.startguiden.dk/forretningsplan_basis/0/1/0

CEO / Partner @ Deducta Online Marketing

Tilmeldt 27. Mar 05
Indlæg ialt: 4
Casper Fabricius Skrevet 27-03-2005 kl. 13:04
Bedømmelse :
Jeg var til et foredrag om forretningsplaner med Jesper Bove-Nielsen for et års tid siden i forbindelse med Venture Cup, og i slutningen af foredraget var en lille krølle på halen, som sikkert kan være ganske nyttig når man søger investorer.

Jesper Bove-Nielsen forklarede os at de fleste investorer benytter noget software der hedder "The VC diagnostic" til analysere de forretningsplaner de får ind, og jeg skrev den checkliste ned programmet efter sigende skulle bruge:

Reality check
o Full business plan?
o Financial statements and cash-flow?
o Does the concept make sense?
o Is the time and resources needed to reach positive cash-flow realistic?

Market opportunity
o Substantial market opportunity
o Can the firm survive long enough to penetrate the market?

Management
o At least one qualified team member to undertake the work?
o Is the management team complete?
o Willingness to bring in additional management and outside directors?
o Outside professional advisers?

Technology
o Feasibility of stated technology goals and objectives?
o Teams technical achievements to date
o Plan for obtaining any necessary regulatory approvals?

Resources
o Adequate budget
o Raising additional funds?
o Exit barriers?

Commercialization
o R&D timetable
o Protecting rights
o Marketing timetable
o Manufacturing timetable
o Possible regulatory factors
o Sales function and ability to compete
o Methods of distribution
o Approach to customer support
o Financial control, management and strategic planning abilities.
o Feasibility of commercialization milestones

En af hans hovedpointer var i øvrigt at "the investors are actually looking for a ''happy exit'' – they want to get out with a smile, not just the fact that their money was lost. Present a realistic exit scenario – this will make the investors more interested."
Tilmeldt 28. Mar 05
Indlæg ialt: 4
Henrik Kramshøj Skrevet 28-03-2005 kl. 12:32
Bedømmelse :
Et kort spørgsmål angående "exit"

Med exit menes at komme ud af af firmaet igen, med eller uden overskud?

og happy exit kan godt være at der er en realistisk mulighed for at lukke "pænt ned" selvom man har tabt penge - er det sådan det skal forstås?

Mvh
Fra Allerød
Tilmeldt 28. Mar 05
Indlæg ialt: 3351
Jesper Norbøll Fra  MediaMouse ApS - Trykkeri Skrevet 28-03-2005 kl. 21:17
Bedømmelse :

  Exit er en generel måde at sige "lukke og slukke" på.


Exit kan være både på den pæne måde, den knapt så pæne måde og den grimme måde.

 

Den pæne måde er når, f.eks. en gammel ur-mager, beslutter sig for at gå på pension og lukke sin butik. Han skylder ikke nogen penge til nogen som helst. Han kan vælge at holde ophørsudsalg, eller blot gemme hvad der end er tilbage af varelageret på loftet. Dette kaldes også at virksomheden lukker "solvent" - altså uden udeståender.

 

Den knapt så pæne måde er når, f.eks. et ApS med 2 ansatte og ejere, lukker grundet manglende omsætning. Det kan være at det har gået sløjt i et stykke tid og man har været nødttil at tære på kassekreditten. Da der ikke er udsigt til at der vil komme overskud, så vælger man at lukke virksomheden.

I dette eksempel vælger ejerne så, for ikke at lade virksomheden gå konkurs (med hvad dette indebære), at tage private lån for at betale virksomhedens gæld ud. Her lukker virksomheden også "solvent", da virksomheden ikke længere har nogen udeståender ved lukningen - kun de tidligere ejere som nu skylder deres bank nogle penge.

 

Den grimme måde er når en virksomhed lukker og står i gæld på det tidspunkt den lukker. Gælden kan f.eks. være ubetalte faktura til leverandører eller for den sags skyld restskat eller moms til staten. Dette er også hvad der decideret er en konkurs. I dette tilfælde er det så, at der skal en advokat ind over og forvalte konkursboet. Formålet med dette er, at få afviklet de aktiver der er tilbage, således at de - forhåbentlig - kan skaffe nogle penge ind til at betale diverse udeståender. Dette kaldes derfor også for at virksomheden lukker "insolvent" - altså med udeståender.

 

 

Jeg har selv været med til at lukke virksomheder på både den pæne og den knapt så pæne måde, men - gudskelov (7-9-13) aldrig på den grimme måde.

 

/Jesper
Tilmeldt 28. Mar 05
Indlæg ialt: 3
Jacob Elk Skrevet 28-03-2005 kl. 22:20
Bedømmelse :

Hej,


Jeg har et par gange oplevet processer med investorer / købstilbud etc.

 

Mine erfaringer er, at man skal kigge "på bolden" - og ikke tænke så meget på at blive verdensmester fra dag 1.

 

Med andre ord... Lav SELV en god "lille" (måske lokal) forretning og hold udvikling og fokus på den -  UDEN at tænke på store penge eller investorer -  og lad din "butik" vokse til den har HAMRENDE sunde tal på bundlinjen (ikke antallet af medarbejdere - men bundlinje)!

 

Så skal investorerne nok melde sig selv med tiden.

 

Men det er i den rækkefølge..... ikke omvendt....

 

P.S. Med mindre projektet/ideen kræver enorm videns- eller tidsmæssig indsats for at kunne komme på markedet. Så skal investorer jo findes FØR du kan starte (klart) - men der melder jeg pas.... der har jeg ikke erfaring.

 

Mange hilsener

Jacob

 

 
Tilmeldt 29. Mar 05
Indlæg ialt: 16
Mixmax Skrevet 06-04-2005 kl. 00:14
Bedømmelse :

Lige for at sætte tingene lidt på plads i forhold til exit og investorer:


En investor leder typisk efter en exit strategi (Læs: Hvordan kommer han ud af firmaent igen) Denne skal være klarificeret og transparent i forretningsplanen, og kan f.eks. være i form af en IPO (børsnotering) eller et frasalg til en større spiller på markedet. En exit er altså ikke nødvendigvis det der sker når du lukker virksomheden, men den måde investoren (og måske dig selv) kommer ud af det igen. Forhåbenlig med markant flere penge end da du startede.

 

En investor forventer typisk at kunne lave en succesfuld exit efter 5 - 7 år.
Side 1 ud af 2 (11 indlæg)