SKAT:
Dansk skatteret, som de fleste andre landes har et globalindkomstprincip. Dette betyder, at så længe er skattepligtig (i praksis bor) i Danmark, skal du betaleskat af alle indkomster, uanset hvor (i verden) de kommer fra; med mindre de er særligt undtaget.
Du kommer ikke til at betale dobbelt skat (fuld skat både på Malta og i Danmark), der bliver korrigeret sådan at du kommer til at betale differencen mellem skatten på Malta og skatten i Danmark.
Med andre ord; du kommer til at betale nøjagtigt det samme i skat som hvis du oprettede et normalt APS i Danmark. Så der er altså ingen skattemæssig begrundelse for at etablere sig på Malta med mindre man opretter kontorer som tidligere anført i tråden.
Det er vigtigt at forstå, at det vi taler om her udelukkende er selskabsskat, altså de 25% af selskabets overskud (efter løn, men før eventuelle udbytter).
Husk at du skal betale dansk skat af løn/udbytter du trækker ud af selskabet så længe du bor (er skattepligtig) i Danmark. Dette gælder uanset om du er kun er selskabs-skattepligtig på Malta eller også er selskabs-skattepligtig til Danmark.
Så selvom du opretter kontorer og ansætter folk i dit selskab på Malta, og SKAT godkender at selskabet kun er skattepligtigt på Malta, kan du ikke lovligt bruge en krone til privat-forbrug; hverken i Danmark eller under ophold i udlandet, herunder på Malta; så længe du er skattepligtig (bor i) Danmark.
Men det kan udmærket bruges som en opsparing/pengetank, hvis du senere regner med at flytte til at lavere beskattet land; så længe du ikke personligt har brug for fortjenester/løn fra selskabet.
RETSREGLER:
Hvis du opretter et selskab på Malta er du underlagt reglerne på Malta mht. selskabets aktiviteter og selskabets opbygning, ansvar etc.; lige som hvis en malteser oprettede et selskab på Malta.
Men har du ikke fast kontor/ansatte mv., skal du som sagt betale fuld selskabsskat i Danmark.
Løn og udbytter afhænger ikke af selskab, men af hvor du er skattepligtig (som oftest hvor du bor).