Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

ophør af enkeltmands firma.

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)
  • 1
Fra Engesvang, Pårup
Tilmeldt 11. Nov 10
Indlæg ialt: 42
Fra  Brunsvig bygningssnedker forretning Skrevet kl. 16:40
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej.

Jeg driver en enkeltmands firma, som snedkermester og har pga megen ordrenedgang kraftigt overvejet at lukke firmaet.

mine spørgsmål går på følgende:

-Hvordan gør jeg det op generelt. firmaet har en bil som er betalt. Hva med den?

-Værktøj (er ikke afskrevet da det er taget med fra privat).

-hva med firmaets værktøj?

-Beholdning af materialer?

- Der har været skudt mange penge i firmaet fra en privat kasse som ikke er kommet ind igen,

  hvordan forholder man sig til det?

 

 

Fra København
Tilmeldt 22. Sep 10
Indlæg ialt: 193
Fra  Rådgivningsfirmaet Esben Christensen Skrevet kl. 17:03
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Martin

Når firmaet ophører skal der ske en slutbeskatning. Hvis du har været i virksomhedsordningen og har opsparet overskud så kommer dette til beskatning (men det lyder desværre ikke som om dette burde være det store problem).

Tilbageværende aktiver (bil, materialer og værktøj) sælges eller overføres til privat brug. Hvis de sælges indgår salgsprisen som en indtægt i firmaet (men købsprisen er jo tidligere fratrukket, eller indgår i en afskrivningssaldo i firmaet). Aktiver, som overføres til privat brug, anses skattemæssigt for at være solgt til markedsværdien. I første omgang skal du selv skønne værdien, men Skat kan stille spørgsmålstegn ved din værdiansættelse, så hvis der er væsentlige aktiver, er det en god ide at få en vurdering fra 3. mand, eller at forsøge at sælge dem. Hvis du ikke kan/vil sælge og det er vigtigt for dig at kende de skattemæssige konsekvenser, hvis du overfører aktiverne til privaten, kan du evt. bede Skat om et bindende svar på værdien. Hvis du selv kan lave anmodningen koster det kun et gebyr på 300 kr. at få denne sikkerhed.

Du nævner, at du tidligere har overført værktøj mv. fra privaten til firmaet. I den forbindelse burde du også have foretaget en værdiansættelse, så du kunne have fratrukket/afskrevet værdien i firmaet. Hvis du har stiftet firmaet for relativt nyligt kan dette måske nås endnu.

De penge du har måttet skyde i firmaet tyder på, at driften har givet underskud. Resultatet af driften skal opgøres efter skattereglerne. Har der skattemæssigt været underskud, kan du modregne dette i anden indkomst, f.eks. løn, understøttelse, pension eller lignende. Kan du ikke bruge underskuddet i år, kan det overføres til en ægtefælle og kan underskuddet ikke udnyttes af en ægtefælle kan det fremføres i det uendelige til modregning i fremtidige indtægter.

Med venlig hilsen

Esben Christensen
www.esbenchristensen.dk

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)