Jamen jeg vil så gå imod de øvrige og sige at I bør lave det fælles selskab. Derimod kan jeg ikke se hvad I skal med det fællesejede selskab.
I skal erhverve 20% af anparterne i arbejdsgiverselskabet. Har I hvert jeres holdingselskab er I nødt til at have et fælles selskab for at kunne oppebære skattefri udbytter.
Er I 2 personer pr. holdingselskab vil hvert selskab eje 10% og det er nok til at oppe skattefrit udbytte fra og med 2009.
I kan altid få hvert jeres holdingselskab ved at lave en skattefri spaltning. Et andet alternativ var derfor at I bare ejede et fælles holdingselskab 25% hver. Så behøver I kun at indskyde lige over 30.000 kr. hver.
Iøvrigt skal I måske tænke helt anderledes og mere kreativt. Medarbejdere i et selskab kan efter en særlig bestemmelse i ligningsloven få aktier/anparter vederlagsfrit på op til 10% af deres årsløn skattefrit. Dette kan også indgå i en såkaldt bruttolønsordning hvor I indirekte betaler for aktierne via en bruttolønsnedgang.
Næste problem er så at få aktierne over i et selskab. Dette kan kun ske skattefrit hvis I har majoriteten i selskabet men så er I da kommet et stykke af vejen.
Jeg forstår iøvrigt ikke den med kautionen. Du skriver at jeres nuværende arbejdsgivere kautionerer. Er det ikke det selskab I skal købe jer ind i. ?
Nej, der er desværre ikke fradrag for indskudsbeløbet. Det svarer til at købe for 125K aktier i et børsnoteret firma. Det er et sats som der ikke er fradrag for.
Hvis du skyder 125K ind i et selskab og senere opløser det og får 125K igen er det det samme som at købe aktier for 125K og sælge igen til 125K.. Men der er jo forskel på udbyttebetaling og opløsning af selskabet rent skattemæssigt. Dvs. stifter du et selskab ved at skyde 125K ind og året efter betaler et udbytte på de 125K vil dette udbytte skulle beskattes med 28/43% altså som aktieindkomst.
Yes - Det der bliver spurgt til er fradragsret for indskuddet/muligheden for at trække pengene ud i selskabets levetid og der hedder det udbytteskat som Anders også skriver. At man har en anskaffelsessum for anparterne og derved ved et salg eller en likvidation kun beskattes af provenuet herudover er noget andet.
Iøvrigt vil udbytteskatten udover bundgrænsen formentlig blive hævet til 48,75% fordi man sænker selskabsskatten.
2. Selskabet har ikke noget overskud i det efterfølgende år. Dvs. egenkapitalen fordeles med Anpartskapital 125.000, og frie reserver 0.
3. Der kan ikke udloddes udbytte. Det skyldes at der kun kan udloddes udbytter af selskabets frie reserver.
Hvis man vil have indskuddet tilbage kan det gøres ved løn, med dertil hørende skattetræk eller ved likvidering af selskabet, hvorved anskaffelsessummen (125.000) fratrækkes det som udloddes i forbindelse med likvideringen.