Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Regler ved ansættelse af freelancere

Side 1 ud af 1 (10 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 16. Jan 07
Indlæg ialt: 8
Skrevet kl. 20:31
Hvor mange stjerner giver du? :
Hej.

 

Er der nogen steder man kan læse om regler vedr. ansættelse af folk på freelance basis.. altså hvor de får en opgave og betales pr stykke udført arbejde.

Jeg er interreseret i at vide noget om eventuel kontrakt, aflønning, evt. kørselsgodtgørelse, feriepenge, pension, skat m.v. Virker for simpelt at "bare" aflønne hver måned uden videre.

 

 

Tilmeldt 12. Sep 13
Indlæg ialt: 1
Skrevet kl. 14:22
Hvor mange stjerner giver du? :

De som vælger DataLøn som lønsystemvil blive hjulpet godt i gang. Hvis man ikke har arbejdet med løn før, er der mange ting at sætte sig ind i. Derfor tilbyder DataLøn et opstartskald, hvor de guider dig igennem de vigtigste ting, så du er klædt godt på til lønarbejde. 

Fra Kolding
Tilmeldt 23. Oct 05
Indlæg ialt: 900
Fra  WORDPRESSKONSULENT ApS Skrevet kl. 21:00
Hvor mange stjerner giver du? :
Du ansætter ikke en freelancer. Freelanceren udfører arbejdet og sender dig en faktura. Den betaler du så. Og længere er den ikke :)

--
Uffe Fey, WordPress-konsulent på fuld tid

Fra Århus
Tilmeldt 10. Dec 05
Indlæg ialt: 124
Skrevet kl. 21:04
Hvor mange stjerner giver du? :
Hej

 

jeg har studentermedhjælper som jeg projektansætter på timebasis jeg har lavet en ansættelseskontrakt og klarer afregningen over danløn det er billigt hvis man kun har få løn udbetalinger hver måned og så sørger den automatisk for ATP feriepenge og skat. Så det går nemt uden den store indsats fra min side. Medarbejderen opretter man en gang og så skal man kun indtaste timer når der er noget.

Hilsen IDzone ApS - Improve RFID Rita Westergaard www.rfid-idzone.dk
Fra Chlorakas
Tilmeldt 9. Jan 06
Indlæg ialt: 2169
Skrevet kl. 21:06
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person
Hej trot

Der er to måder at ansætte freelancere på: Den nemme og den svære.

Den nemme er faktisk slet ikke en ansættelse. Det svarer til at bestille en håndværker og betale på timebasis. Han fakturerer dig, og så er den ikke længere for dit vedkommende. (kan dog opstå sager, hvis din freelancers virksomhed kun har dig som kunde og arbejder fuld tid. Måske kan der komme krav om det ene eller det andet a la en arbejdsgivers forpligtelser)

Den svære måde er at ansætte en freelancer (som ikke fakturerer dig, men som du udbetaler løn til). Det er fuldstændigt som en fastansættelse med den eneste forskel, at timetallet kan flyde lidt og at du skal udregne lønnen ud fra timerne hver måned. Der følger alle retigheder osv med, og hvis du i en periode har beskæftiget vedkommende 37 timer om ugen,kan du ikke pludselig skære ned til 5 timer eller 0 timer. Du skal da kompencere og varsle osv.

Bedste råd er at tage fat i en advokat - ikke bare en almindelig en, men en af de specialiserede og erfarne, som man fx har adgang til via medlemskabet af en arbejdsgiverforening. Det er kompliceret at ansætte folk, og man forpligter sig på en hel række punkter næsten uanset hvordan man skriver kontrakten, så vær helt sikker inden du underskriver.

Hilsen Anders

Nordic Key Account Manager hos Partner-Ads.com
Medstifter af Marketers.dk, det danske Affiliate Marketing Forum.  Og ejer af Saugstrup.org, redaktionel linkbuilding. 

Tilmeldt 16. Jan 07
Indlæg ialt: 8
Skrevet kl. 21:40
Hvor mange stjerner giver du? :
Hej og tak for de gode svar.

 

Hmm Ja en timeløn er det svær at give, da jeg booker en ordre fra en kunde, som min "medarbejder" så udfører, og får så xx % af prisen for opgaven. Men skal min "medarbejder" så selv være cvr registreret? Kan jeg udstede en faktura til mig selv på vegne af min medarbejder? Eller kan jeg betale dem på månedsbasis (som en slags løn) for opgaver udført i den pågældende måned?

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 18:00
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg følger lige  med her...

 

Søger selv information om det at have freelancere

Hvis man har freelancere i sin butik der kommer ind og udføre et stykke arbejde på en kunde til x antal kr. Freelanceren har en fast "løn" for udført opgave som de "fakturere" mig for. og evt. bliver aflønnet hver måned? Eller er der regler for udbetalingstid? 

Hvordan skriver man det i sit regnskab, bare som en regning? og skal det inberettes nogen steder at en person har lavet dette arbejde for en? Eller skal man bare have deres kontonr til overførelse?? og så står de selv for at skulle føre på deres selvangivelse eller indberette til skat hvis de når 50.000....:)  oder was..?

 

Eller er det bare lettere at ansætte og lade danløn klare det?? :) 

 

 

 

Fra Helsingborg
Tilmeldt 3. Apr 05
Indlæg ialt: 6569
Fra  TextReactor Skrevet kl. 18:10
Hvor mange stjerner giver du? :

En freelancer sender en regning på udført arbejde. Det kan være på timer eller andre ting der kan måles.

Hvis freelanceren ikke har et CVR nummer så skal vedkommende have skrevet CPR nummer på så det er sporbart. Man kan sagtens lave en konto i regnskabet hvor freelanceren bliver posteret.

Det behøver ikke at blive indbrettet noget sted at man har haft en freelancer til at udføre et stykke arbejde. En freelancer idag er gamle dages daglejere.

Jeg har programmeret i over 27 år. Jeg har kodet i C, C++, Java, Delphi, Perl, JavaScript, C#, F#, VB.NET, ASP, Myresnak :D, Comal80 osv....

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 18:42
Hvor mange stjerner giver du? :

Niels:

En freelancer sender en regning på udført arbejde. Det kan være på timer eller andre ting der kan måles.

Hvis freelanceren ikke har et CVR nummer så skal vedkommende have skrevet CPR nummer på så det er sporbart. Man kan sagtens lave en konto i regnskabet hvor freelanceren bliver posteret.

Det behøver ikke at blive indbrettet noget sted at man har haft en freelancer til at udføre et stykke arbejde. En freelancer idag er gamle dages daglejere.

Hej

Der er ikke helt korrekt.

Hvis en freelancer ikke er registreret med CVR-nr., men istedet bruger sit cpr.nr., så skal du indberette det til SKAT som B-indkomst.

Som det fremgår af spørgeren (den sidste i denne gamle tråd), så er der nok tale om lønmodtager arbejde og ikke freelancer arbejde.

Det er vigtigt at holde styr på reglerne, idet SKAT ikke accepterer lønmodtagerarbejde skjult som freelancer eller regningsarbejde.

Hilsen

Tonny

 

Se link til SKAT  http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=102544&vId=202805&search=l%F8nmodtager%A4eller%A4selvst%E6ndig  , hvoraf det fremgår:

Tjenesteforhold - kriterier Ved vurdering af, om der er tale om tjenesteforhold, kan der lægges vægt på, hvorvidt
  •  
    • a) hvervgiveren har en almindelig adgang til at fastsætte generelle eller konkrete instrukser for arbejdets udførelse, herunder tilsyn og kontrol,
    • b) indkomstmodtageren udelukkende eller i overvejende grad har samme hvervgiver,
    • c) der mellem hvervgiveren og indkomstmodtageren er indgået aftale om løbende arbejdsydelse,
    • d) indkomstmodtageren har arbejdstid fastsat af hvervgiveren,
    • e) indkomstmodtageren har ret til opsigelsesvarsel,
    • f) vederlaget er beregnet, som det er almindeligt i tjenesteforhold (timeløn, ugeløn, månedsløn, provision, akkord m.v.),
    • g) vederlaget udbetales periodisk,
    • h) hvervgiveren afholder udgifterne i forbindelse med udførelsen af arbejdet,
    • i) vederlaget i overvejende grad er nettoindkomst for indkomstmodtageren,
    • j) indkomstmodtageren anses for lønmodtager ved praktisering af ferieloven, lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., funktionærloven, lov om arbejdsskadeforsikring og lov om arbejdsmiljø.
  •  
Selvstændig erhvervsvirksomhed - kriterier

Ved vurderingen af, hvorvidt der er tale om selvstændig erhvervsvirksomhed, kan der lægges vægt på, hvorvidt

  • a) indkomstmodtageren tilrettelægger, leder, fordeler og fører tilsyn med arbejdet uden anden instruktion fra hvervgiveren end den, der eventuelt følger af den afgivne ordre,
  • b) hvervgiverens forpligtelse over for indkomstmodtageren er begrænset til det enkelte ordreforhold,
  • c) indkomstmodtageren ikke på grund af ordren er begrænset i sin adgang til samtidig at udføre arbejde for andre,
  • d) indkomstmodtageren er økonomisk ansvarlig over for hvervgiveren for arbejdets udførelse eller i øvrigt påtager sig en selvstændig økonomisk risiko,
  • e) indkomstmodtageren har ansat personale og er frit stillet med hensyn til antagelse af medhjælp,
  • f) vederlaget erlægges efter regning, og betaling først ydes fuldt ud, når arbejdet er udført som aftalt og eventuelle mangler afhjulpet,
  • g) indkomsten oppebæres fra en ubestemt kreds af hvervgivere,
  • h) indkomsten afhænger af et eventuelt overskud,
  • i) indkomstmodtageren ejer de anvendte redskaber, maskiner og værktøj eller lign.,
  • j) indkomstmodtageren helt eller delvis leverer de materialer, der medgår til arbejdets udførelse,
  • k) indkomstmodtageren har etableret sig i egne lokaler, f.eks. forretning, værksted, kontor, klinik, tegnestue m.v., og arbejdet helt eller delvis udøves herfra,
  • l) indkomstmodtagerens erhvervsudøvelse kræver særskilt autorisation, bevilling o.l. og indkomstmodtageren er i besiddelse af en sådan tilladelse,
  • m) indkomstmodtageren ved annoncering, skiltning eller lignende tilkendegiver, at vedkommende er fagkyndig og påtager sig at udføre arbejde af en nærmere bestemt art,
  • n) indkomstmodtageren i henhold til lov om merværdiafgift er momsregistreret, og ydelsen er faktureret med tillæg af moms,
  • o) ansvaret for en eventuel ulykke under arbejdets udførelse påhviler indkomstmodtageren.
Fra Helsingborg
Tilmeldt 3. Apr 05
Indlæg ialt: 6569
Fra  TextReactor Skrevet kl. 18:47
Hvor mange stjerner giver du? :

Tonny Skov Pedersen:
Hvis en freelancer ikke er registreret med CVR-nr., men istedet bruger sit cpr.nr., så skal du indberette det til SKAT som B-indkomst.

Tak for rettelsen.

 

Jeg har programmeret i over 27 år. Jeg har kodet i C, C++, Java, Delphi, Perl, JavaScript, C#, F#, VB.NET, ASP, Myresnak :D, Comal80 osv....

Side 1 ud af 1 (10 indlæg)