Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Manglende tilladelse til videresalg af produkt

Side 1 ud af 1 (6 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 19. Oct 08
Indlæg ialt: 94
Skrevet kl. 18:19
Hvor mange stjerner giver du? :

Ærede med-aminoer :-)

Jeg har en webshop, der sælger kosmetikprodukter, shampoo, børster ol.

Jeg har igennem en grossistvirksomhed i England købt en del produkter af et amerikansk mærke, som jeg videresælger fra min webshop.

Jeg har netop modtaget en modbydelig mail fra den pågældende fabrikant i USA, der truer mig med bål og brand fordi jeg uden deres tilladelse forhandler deres produkter og bruger billeder af disse..  De vil dog lade mig slippe med skrækken, hvis jeg øjeblikkelig tager disse produkter af igen. 

Mit spørgsmål er derfor, om dette kan have sin rigtighed?

Jeg mener - jeg køber jo de originale produkter helt legalt fra min leverandør i England.  Jeg er bekendt med reglerne for parallemimport, men opfatter jo dette som helt legitimt.

 

Fra København
Tilmeldt 31. Jan 10
Indlæg ialt: 535
Fra  Edison Law Advokater Skrevet kl. 02:22
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Omh

Du skriver, at du har styr på reglerne for parallelimport så den overordnede lektion vil jeg spare dig for. 

1. Det kan være, at den amerikanske fabrikant prøver at skræmme dig og den resterende forhandlerkæde uden at have et juridisk grundlag for det. Af og til har en trussel om at afbryde et forhandlersamarbejde større vægt en juridiske sanktioner.

2. Selvom du køber originale varer fra en engelsk leverandør kan der stadig være tale om ulovlig parallelimport. En betingelse er dog, at fabrikanten har en varemærkeret i EU. Det er ikke altid tilfældet.

Kriteriet for lovlig parallelimport er, at varerne er kommet ind i EU med fabrikantens (som jeg går ud fra også er varemærkeindehaver) samtykke. Hvis fx en amerikansk forhandler uden fabrikantens samtykke har solgt til den engelske leverandør vil du som senere aftager i kæden af netop de produkter alligevel være skyldig i ulovlig parallelimport. I den situation vil varerne ikke være kommet ind i EU med fabrikantens samtykke.

3. Hvis der er tale om lovlig parallelimport har du ret til at tage billeder af produkterne og bruge dem i din markedsføring. Det følger af det såkaldte konsumptionsprincip.

Advokat & partner
Edison Law Advokater

Tilmeldt 19. Oct 08
Indlæg ialt: 94
Skrevet kl. 07:20
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej SimplyLaw Smile

Tak for dit svar.

Jeg skal have fat i en person idag fra min engelske forhandler.

Er det korrekt opfattet, at hvis min forhandler i England har købt produkterne direkte fra fabrikant i USA med dennes samtykke, ja så er det lovligt for mig at købe det af dem, og videresælge det i Danmark?

Fra København
Tilmeldt 31. Jan 10
Indlæg ialt: 535
Fra  Edison Law Advokater Skrevet kl. 10:29
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Det er korrekt. 

Der er kun en enkelt undtagelse, som sjældent foreligger. Fabrikanten vil skulle have "særlig grund" til at modsætte sig viderespredning i EU. Det kunne være hvis du fx solgte beskadigede varer eller lign.

Det er ikke "særlig grund", at fabrikanten blot ikke ønsker viderespredning, hvis han en gang selv har samtykket til import til EU.

Advokat & partner
Edison Law Advokater

Tilmeldt 29. Nov 10
Indlæg ialt: 0
Skrevet kl. 10:39
Hvor mange stjerner giver du? :

Yes til Simply Law for dine altid klare og letforståelige svar.

Michael

Fra Gråsten
Tilmeldt 23. May 08
Indlæg ialt: 180
Skrevet kl. 11:28
Hvor mange stjerner giver du? :

Alligevel skal du nok overveje om din Engelske leverandør er vigtig for dig fremover - for de kunne jo tænkes at blive presset til at standse samarbejdet med dig.

Overvej måske at tage kontakt til dem - hvis de ser et problem i at du sælger varerne imod deres Amerikanske leverandørs ønske kunne det sagtens tænkes at de var meget interesserede i at tage varerne tilbage...

Hvis de ikke ser noget problem så er der kun den juridiske del at tage hensyn til.

 

Side 1 ud af 1 (6 indlæg)