Hvordan vil du have at en udbyder skal kunne sætte SPF op for en kundes domæne. Udbyderen har da ikke en jordisk chance for at vide hvilke udgående SMTP servere, kunden ønsker at benytte ?
Som Barcadil også nævner så er der her tale om at en udbyder sælger en kunde et komplet "økosystem" i form af en webshop. I og med at shoppen sælges under et præmis om at dette er en "komplet" webshop med alt hvad du skal bruge, så må man gå ud fra at leverandøren/udbyderen også har sat sig ind i hvordan de kan levere en service der sikrer at ordremails m.v. kommer frem, hvis ordremails er en del af den funktionalitet der sælges under forventningen til servicen.
Det samme gælder webhoteller og andre der sælger en mailydelse eller stiller en udgående smtp-server til rådighed for kunden. Der burde det også være udbyderens pligt at sikre så vidt muligt at produktet kan bruges til det som det forventes at være købt til af kunden, hvis ikke bør det oplyses. Desværre er mailydelser i høj grad blevet til en slags ekstra-ting man da lige kan smide gratis med oven i bunken af webhotel m.v., hvilket også ofte betyder at kvaliteten af leverancen og eventuel debugging af mangel på samme er derefter. :)
Så kan der være scenarioer hvor man benytter sin egen SMTP, har et specialsetup på sit domæne eller lignende der selvfølgelig fritiager leverandøren af shoppen for ansvaret, men som udgangspunkt når man leverer en samlet pakkeløsning inklusiv domæne og hosting, så bør man også være klar over at en kunde forventer at kunne bruge den ud af boksen og hvis ikke så må man som udbyder afhjælpe problemet overfor kunden, hvis der er tale om et midlertidigt problem eller manglende opsætning. I tilfælde af at det ikke kan gøres for de par 100 kroner man som regel betaler for de fleste hostede webshops om måneden, så må man overveje om leverandøren måske har været lige lovlig kreativ nok i forhold til sine løfter kontra prissætning. :-)
Dertil kommer så at der kan være 1000 andre grunde ud over SPF til at Hotmail og gmail ikke tager imod beskederne og leverandøren af webshopløsningen er den i Helles tilfælde som har bedst mulighed for at kende/undersøge/debugge hele setuppet, så giver det mest mening at starte der, eftersom min fornemmelse er at det også er dem der har adgangen til SMTP logfilerne (aka dem der er SMTP-leverandøren) og dermed kan se om der bliver bouncet noget og måske hvorfor. :-)