Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Advokat Jacob Tøjner fra ditselskab.dk Betal 100.000 kr. - Fejl i ansættelsesbevis; Pas på med at klokke rundt i det med dine ansættelsesbeviser.

Betal 100.000 kr. - Fejl i ansættelsesbevis; Pas på med at klokke rundt i det med dine ansættelsesbeviser.

1,951 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
01 October 2009

... Har du ansatte, og har du lavet kontrakten selv, eller ansættelsesbeviset (som det også kaldes) selv, så tjek lige Københavns Byret. Der ved dommerne, hvordan man svinger hammeren i godtgørelsessager..

... klokker du i det med kontrakten eller formuleringen af ansættelsesbeviset, så kan fanden være løs i Laksegade..

Nu har Københavns Byret tildelt en lønmodtager den største godtgørelse hidtil for mangler i et ansættelsesbevis efter det der kaldes ansættelsesbevisloven.

Den ansatte havde været ansat gennem en flerårig periode (7 år), men var blevet opsagt og genansat 3 gange, udførte det samme hele tiden, men havde alligevel skiftende definitioner af hans status. Dommeren fandt, at den ansatte var funktionær, men arbejdsgiveren havde - ved at undlade at skrive dette i kontrakten - søgt at undgå den beskyttelse af den ansatte, der ligger heri.. Herefter blev den ansatte fyret med kortere varsel end efter loven.

Den ansatte har nu fået rettens ord for, at pågældende skal have en godtgørelse på 100.000 kr.

... Og hvad kan du så lære af det... at det kan blive endog meget dyrt at søge at sno sig, hvis realiteten i et forhold er noget andet. Det hjælper ikke at kalde sælgeren for direktør, hvis han ikke har direktøransvar.. det hjælper ikke kalde sælgeren lagerarbejder, hvis han er sælger...

Godtgørelsen taget i betragtning, jammen så kunne jeg godt til fast pris have lavet et ansættelsesbevis, der matchede den pris virksomheden endte med at betale..

Tænk lidt over det, når nu det normalt koster slag på tasken 1 - 1½ time eller 1800 - 2700 at få en ordentlig ansættelseskontrakt

Det kan være ret dyre penge at spare..

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Advokat skriver Skriv dig op