Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Tobias Ehlig fra SearchBrain Video testimonials er guld værd

Video testimonials er guld værd

4.665 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
18 July 2013

”Hos Jensen og Hansen VVS fik vi et fremragende produkt og kanon service, og vi vil til enhver tid anbefale dem til andre virksomheder ligesom vores.” 

Vi ser testimonials overalt på internettet. En virksomhed der selv fortæller hvor fantastisk dens produkt er, er ingenting værd, så den får andre til at gøre det. Problemet er, at disse kundeudtalelser mildest talt svinger i troværdighed. Det værste tilfælde findes hvor udtalelsen hverken bakkes op af kundens navn eller et billede af vedkommende.

En testimonial med kundens personlige oplysninger krydret med et billede er meget mere troværdigt, da det hermed signalerer en høj grad af ægthed og er betydeligt sværere at forfalske. Her er et eksempel taget fra Billy's Billings feedback-side...

Enhver virksomhedsejer kan sætte sig ned og skrive to sætninger om hvor genial ens egen virksomhed er, og så lægge det online på ens website. Men en sådan testimonial uden afsender vil hos mange besøgende blive opfattet som utroværdig, og i værste fald få en negativ effekt på den potentielle kundes oplevelse af virksomheden. 

Der er dog et alternativ som slår alle andre, nemlig video testimonials. De er ikke nogen ny opfindelse, og de klassiske TV-shops fra USA har brugt dem nærmest så længe der har eksisteret TV-markedsføring. En video testimonial giver ikke blot mulighed for at sætte en levende person bag de rosende ord – den bringer også en helt anden form for troværdighed ind i præsentationen af udtalelsen.

Her får seeren nemlig mulighed for at se en anden kunde i øjnene, hvilket der ikke på samme måde kan snydes med som i det rene tekst-eksempel. I tilfældet med den velproducerede video testimonial vil den interviewede person gennem linsen give udtryk for sin positivitet overfor produktet på en sådan måde, at seeren ikke kan undgå at sidde tilbage med en god fornemmelse i maven.

Eksempel på video testimonial

I øjeblikket arbejder jeg en del med video testimonials, som altså har til formål at fortælle virksomheds potentielle kunder hvorfor nuværende kunder har valgt at købe produktet/ydelsen.

Ved disse videoproduktioner har jeg inden optagelserne fokus på at den forestående interviewperson ikke skal forberede et decideret tekstoplæg til interviewet, mens han dog omvendt alligevel skal have en idé om hvilke spørgsmål han vil blive stillet. Risikoen ved grundig forberedelse af et helt manuskript hos en person som ikke er vant til at stå foran et kamera er nemlig, at udtalelserne kommer til at virke så oplæste, at de giver indtryk af utroværdighed - også selvom dette i virkeligheden ikke er tilfældet.

På selve optagelsesdagen er det vigtigt for mig at den interviewede person kommer til at føle sig tryg ved at stå foran kameraet inden vi starter med at filme, således at vi får nogle så autentiske klip som muligt. Herunder kan du se et eksempel på en video testimonial, igen med Billy's Billing som bagmand...

 

Er video testimonials relevante for dig og din virksomhed?

Ja, det er de med stor sandsynlighed. Min påstand er nemlig, at alle virksomheder kan have gavn af en eller flere video testimonials på deres website. De bringer en nærhed og troværdighed ind i testimonial-begrebet, som ikke fås på andre måder online.

De fleste mennesker har allerede et videokamera i fx en iPad eller lign. der er godt nok til at kunne skyde en simpel video testimonial. I det tilfælde hvor du selv vil i gang med at filme kundeudtalelser, så vil jeg opfordre til at følge denne tjekliste:

- Find en interviewperson som er kompetent og har en god energi
- Lav 3-4 spørgsmål på forhånd som du vil stille interviewpersonen
- Planlæg på forhånd hvor du vil filme interviewet
- Brug et videokamera der er teknisk simpelt at håndtere (fx iPad)
- Benyt evt. et lille stativ til at holde kameraet stille
- Undersøg mulighederne for brug af mikrofon for bedre lyd 

Sørg desuden for at du optager under rolige omgivelser; indendørs er klart at foretrække. Specielt mere primitive kameraer har lydproblemer når der er støj i baggrunden, så det skal du prøve at undgå. Og for at få det bedste resultat med billederne i din video, så sørg for at der er masser af lys hvor du optager, da billige kameraer skal bruge ekstremt meget lys for at danne et flot billede.

Hvis du ønsker at vide mere om video testimonials kan jeg varmt anbefale dig at høre dette 42 minutter lange engelske podcast fra 'YouTube Video Marketing with Tyrone Shum'.

Da dette er mit første ekspertblogindlæg vil jeg blive rigtig glad for kommentarer af enhver slags herunder artiklen. Derudover vil jeg også opfordre dig til at læse mit gæsteekspertindlæg fra tidligere i år her på Amino om 'Reklamefilm anno 2013'.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Tobias skriver Skriv dig op