Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Old-School iværksætter tip

1,839 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
01 January 2012

Jeg har haft en profil på Amino siden marts 2005. Siden da har jeg startet en virksomhed, fusioneret med en anden, og udtrådt den for at flytte til USA. Så jeg har været igennem de fleste udfordringer de fleste iværksættere oplever i forbindelse med opstart.

Jeg havde en pause, i forbindelse med min USA flytning, hvor jeg ikke var på Amino overhovedet. Jeg skiftede jo fra at være iværksætter og selvstændig, til at være lønmodtager. Men i forbindelse med, at jeg fik lyst til at starte med at blogge, havde jeg brug for lidt inspiration, og havnede på Amino igen.

På de 2-3 år jeg var offline, kan jeg se at der er sket en udvikling på Amino. Der er kommet en hel del nye og yngre brugere til, og det er virkelig fedt at se så mange unge, endda unge under 20, har fået lyst til at være iværksættere. Men jeg synes også at det har fået en betydning for mange debatter på Amino.

Mange brugere har ikke den samme erhvervserfaring som nogle af os gamle Aminoer inden de starter. Og de starter op på en lidt anden måde en jeg, og sikkert mange andre, gjorde.

Da jeg startede min første virksomhed i 1998, startede jeg med at skrive en forretningsplan. Da jeg startede min anden virksomhed i 2003, startede jeg med at skrive en forretningsplan. Da jeg fusionerede med en anden virksomhed i 2007, startede vi med at skrive en fælles forretningsplan for den "nye" virksomhed.

Jeg ved at forretningsplaner er Old-School, men de virker.

Når man skriver en forretningsplan belyser man alle sider af sit projekt, og kommende virksomhed. Hvad er virksomhedens mission og vision. Hvem er kunderne. Hvad er markedspotentialet. Hvem er konkurrenterne. Hvad gør man anderledes i forhold til konkurrenterne. Hvad forventer man af salg. Hvilke omkostninger vil der være etc.

Man er med andre ord langt bedre klædt på til at starte sin virksomhed, for man har allerede overvejet mange af de forhold som man på et tidspunkt vil støde på, og man ved præcist hvad man vil og hvem man vil henvende sig til.

Martin Thorborg har jo tidligere sagt noget i retningen af: Skriv din forretningsplan og brænd den. Og jeg er enig. Det er processen i at skrive forretningsplanen, og belyse ethvert aspekt af ideen, projektet eller virksomheden der er vigtig. Man skal ikke efterfølgende føle sig som en slave af forretningsplanen.

Amino har en kategori der hedder "Forretningsplanen - Hvad er din plan for vækst?". Men denne kategori inderholder rigtig mange indlæg, som ikke handler om hjælp til at skrive en forretningsplan. Så måske vil det være relevant for mange at prøve at kigge på nogle de forretningsplaner der er lagt på Amino, og nogle af de skabeloner der også er tilgængelige. Jeg tror at rigtig mange iværksættere, og især kommende iværksættere, kunne have glæde heraf. Det er en rigtig god ressource.

Måske er det Old-School at skrive en forretningsplan, men prøv det nu alligevel, og se om ikke det får dig til at tænke over sider af dit projekt du ikke havde tænkt over før. Det er en rigtig god øvelse.

De bedste hilsner

Carsten Jacobsen

StrongPeople.dk

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Carsten skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere