Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Soulaima Gourani Jeg frygter stilstand. Ikke modstand.

Jeg frygter stilstand. Ikke modstand.

2,677 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
03 October 2018

Har du mest tendens til at se frem eller at se tilbage?

Er dit liv fuld af erfaringer eller forventninger?

Mit liv er fuld af forventninger og jeg ser fremad. Og jeg omgiver mig med kick ass optimister, hackere og skæve hjerner.  

Folk kalder mig modig! ja, jeg føler mig modig. Ikke dumdristig – bare modig.

Jeg har været immigrant i 4 lande nu. Jeg har boet mere end 10 steder. Nu er vi i USA. Vi har boet i Texas i to år. Hvorfor? fordi vi kunne.

Jeg er livsstilsiværksætter, så jeg kan bo, og arbejde, hvorfra jeg vil.

Vi ville se Texas i øjnene af Trump. Vi ville se "guns", cowboyhatte og grill-bøffer og pick-up trucks! Nu bor vi i Silicon Valley - helt præcist Palo Alto - hvorfor? fordi vi kan. Vi bor lige ved siden af "HP garagen" - HP som i min gamle arbejdsplads.

Jeg er tilbage til det hvor " det hele startede. " (min karriere i HP) 

Jeg tror ikke mit mod er medfødt. Jeg tror det er tillært. For mig er mod evnen til at anerkende det man frygter acceptere, men udfordre den, så den ikke holder dig tilbage fra at kunne løse dine opgaver og udleve dine drømme. Frygt er ikke altid særligt rationelt. Gennem mental træning kan du faktisk modarbejde din frygt for det ukendte, og derved rykke dine mentale og fysiske grænser. 

Jeg frygter stilstand. Ikke modstand. jeg er sådan een der er meget stæk i modvind. Jeg er vokset op i afvisninger og udelukkelse. Så det der med at være den første, være den eneste eller alene er  virkelig ingen straf.

Det er fordelen ved at være blevet mobbet, smidt ud af skolen, vokset op på børnehjem, blvet fyret etc medfører - styrke! Perfekt DNA for iværksætteri. 

Overordnet set er mennesker styret af to ting, når det kommer til forandringer: angsten for forandring og angsten for stilstand.

Det er de to dimensioner, alle mennesker opererer i. Jeg er helt klart styret af angsten for stilstand. Den driver mig til hele tiden at skulle ud over stepperne. Bare tanken om at skulle gøre det samme to gange i træk, kan næsten skræmme mig fra vid og sans. På samme måde har andre mennesker det med forandringer; de bliver angste og vil helst bare have, at tingene er, som de var i går. Alle folk kan placeres i det spænd mellem angsten for forandring og angsten for stilstand. Det er formodentlig kun halvdelen af os, som synes, at den globalisering, der finder sted, og det konstante forandringskrav, vi møder, er paradis. Den halvdel ser frihed og muligheder. For den anden halvdel er det en forbandelse. Dem, der ikke er forandringsparate, og dem, der ikke kan rykke sig selv op med rode og placere sig i nye kontekster og kulturer. De bliver fremtidens tabere.

Når jeg møder et nyt mennesker der gerne vil – lad os sige – eksempelvis flytte til USA fordi det har jeg lige inspireret dem til. Eller hvis de bliver inspireret af både at være mor og rejse meget, at jeg arbejder globalt eller hvad der nu måtte inspirere dem så spørger jeg altid ” hvad holder dig tilbage”? Timing, mangel på mod, mangel på penge, en skilsmisse/delebørn eller bare den der med ”til næste år”. I livet har man kun et vist antal rigtige chancer. Der er mange gode chancer i livet men hvad er de rigtige? Vil du kunne genkende en rigtig fra en god chance? 

Det er de selvsamme mennesker der uge efter uge sidder klinet til tv- skærmen og ser ”Bonderøven” eller læser om eller ser på Troels Kløvedahl`s mange spændende rejser. Han rejste jorden rundt hele 3 gange.Han kan "læne" sig tilbage og sige ” jeg gjorde det”. 

Vi sluger damebladsfortællinger om folk der gør noget andet. Folk der bryder normerne, rammerne og fordommene fascinerer os …men skræmmer os også lidt. Når jeg møder mennesker prøver jeg oprigtigt at forstå hvad eller hvem der holder dem tilbage. Jeg er fuldstændig overbevist om at det handler om at finde det rigtige livsdesign og så er alt muligt. Alt. Er du modig? Og tør du flytte dig og gøre op med det som holder dig tilbage? Mange af os er bange for at blive bange.

Er dine ”undskyldninger" reelle eller er det mere mageligheden eller ligefrem angsten, der styrer dig? 

De fire mest anvendte undskyldinger er 

  • Det virker nok ikke 
  • Det kan jeg nok ikke 
  • Det har jeg ikke tid til 
  • Jeg venter lidt - jeg skal lige noget andet først ..... 

Hvad eller hvem holder dig tilbage? hvad er dine undskyldninger? 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Soulaima skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere