Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om strategi, ledelse og netværk

Sådan bliver du konsulent

Skrevet af:
28. januar 2017 | 4.351 Visninger | 5 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Soulaima Gourani

Ekspertblogger på Amino om strategi, ledelse og netværk

Går du med en konsulent i maven, eller drømmer du bare om at supplere din indkomst med selvstændigt arbejde? 

Hvis du spørger mig findes der ingen så dejlig følelse i hele verden som at sende en faktura til en kunde, der med glæde betaler for din tid, viden og inspiration. Du kan endelig nyde at det er på grund af DIG at du har et job, og ikke på grund af én eller anden CEO eller et virksomhedsnavn at du nu sidder på flyet et sted hen for at løse en opgave. 

Hvis du eksempelvis er arbejdsløs, men drømmer om at blive selvstændig kan det nogen gange forekomme næsten umenneskeligt kompliceret og total uoverskueligt at skulle melde fra i alle offentlige systemer såsom dagpenge og bistandshjælp og tage springet fuldt ud som selvstændig. 

Løsningen kan være at kombinere det at være i job med at starte op som selvstændig. 

Først og fremmest skal du tro på at du kan finde et job 1-3 dage om ugen (lønniveau er sådan set underordnet) og for det andet skal du være villig til at investere tid og meget energi i at etablere din platform som (kommende) selvstændig. 

Jobbet skal i begyndelsen bare give dig en minimums indtægt, så du ikke sulter eller skal bo på gaden. Jeg kan næsten høre alle de undskyldninger der vælter op. 

Dem skal vi ikke tage her. Spørgsmålet er om du virkelig eller virkelig ikke vil. For at blive succesfuld som en fri fugl må du VILLE DET. 

Engang kunne man søge om iværksætterstøtte og få supplerende indtægt, mens man bankede sin business op. Det kan man ikke længere, så du må slev skabe det det der skal til. 

Mange går og venter på at have sparet nok penge sammen til at de kan tage springet. Og endnu flere venter for evigt, fordi det er så godt som umuligt at spare tilstrækkeligt op i et land som Danmark. 

For det andet går for mange og venter på at de får den der helt geniale ide ”a la isterningeposen eller papir-clipsén”! Det sker kun for de færreste. Du behøver ikke være genial eller noget helt unikt for at blive succesfuld som iværksætter det handler mest af alt om den rette indstilling til at håndtere modgang, fejl og nedture (for dem kommer der mange af). Mange bliver i et job de ikke kan lide fordi de føler en større ”sikkerhed” i at være ansat. Men lad os da være ærlige overfor hinanden. Der er intet her i livet som er sikkert. Det er en illusion, der døde sammen med de sidste tjenestemand-ansættelser i DSB for år tilbage. 

Du kan sagens kombinere det med at være både selvstændig, og det med at være lønmodtager – du kan nemlig være selvstændig, som en hobby-beskæftigelse eller som et bijob ved siden af dit faste arbejde. 

Det er en vidunderlig måde at få testet om man egner sig til at være selvstændig eller om man skal forblive i en fastansættelse/søge et helt almindeligt job!

Som det hele startede for mig! 

Da jeg i 2007 stod foran valget at tage et fuldtidsjob (igen – efter en fyring ) eller blive selvstændig faldt valget på en kombination af begge dele. 

Lad mig inspirere dig til hvordan jeg gjorde, og find så dit eget ”livs-design”.

Alt for mange af os ser verden som sort eller hvid som et ja eller et nej. Men sådan behøver det ikke være. 

Alt for mange af os har for lidt fantasi og kreativitet til hvordan man kan indrette sit liv på en kreativ måde så man både har det sjovt, tjener penge, lærer noget og udvikler sig personligt. 

Du kan godt få det bedste med fra de to verdener. Du kan godt BÅDE være ansat og selvstændig.

Design dit liv så du kommer igang. Og kun fantastien sætter grænser for hvad dine services kan være!  

Kommentarer

Dorte Burhøi   den 09-02-2017 kl. 09:27

For mig har der kun været ét rigtig svært skridt på vejen til en tilværelse som selvstændig. Nemlig det sidste skridt ind over dørtærsklen til chefens kontor for at høre mig selv sige op. Herefterfaldt skuldrene på plads. I min verden er det ikke en utryg tilværelse – jeg finder derimod en stor sikkerhed i, at ingen kan fyre mig og en afhængighedsskabende frihed i, at jeg selv definerer, hvad jeg laver, hvor meget jeg arbejder, for hvem og hvornår. Det er den største værdi og motivation. Men jeg tilslutter mig også, at det føles godt, når kunderne betaler mine fakturaer med selvfølgelighed, og dermed bekræfter mig i, at den beslutning, jeg tog for syv år siden, var rigtig.

Er kommentaren brugbar? 3 0
Brita Starcke   den 09-02-2017 kl. 10:30

Øv, ud fra overskriften havde jeg håbet på tips og tricks til, hvordan man bliver konsulent. Altså hvordan man skaber kontakter og får opgaver. Ikke på en økonomisk model til, hvordan man kan finansiere opstarten som selvstændig.

Er kommentaren brugbar? 1 0
spam   den 09-02-2017 kl. 10:53

Hej kære læsere

FINANCE AGENCY tilbyder lån til at være sikker og er til gavn for mennesker og virksomheder i Europa og verden af et beløb på mellem 3.000 til 10,000,000 Fk, hvilket svarer til en rente på 3% med hensyn til tilbagebetaling, under hensyntagen til din økonomiske realiteter. Virksomheder eller personer med deres egne ideer og søge midler ; tøv ikke med at reagere på denne annonce til at modtage vores tilbud.

Information

Email:Jordiverna205@gmail.com

Site: http://jordifinance.jimdo.com/

Tak

Er kommentaren brugbar? 1 0
Financeagency   den 09-02-2017 kl. 11:10

Hej

Det er meget fint at henvis til en side som man overhovedet ikke forstår en dyt af.

Har i ikke en danske side også??

Er kommentaren brugbar? 1 0
Glenn   den 09-02-2017 kl. 11:32

Fin post om det der nok er i vente for mange henne ad vejen anyway, The Gig Economy - Derfor et lille tip til de ledige der måtte sidde med de drømme/planer.

Reglerne for ledige ER hjernedøde, men i stedet for at lade dig begrænse af det, og lade regler om bibeskæftigelse, momsno. samt time registrering begrænse dig, så gør du følgende.

Meld dig til hos et Vikarbureau og lad dem foretage faktureringen for dig, det koster dig et gebyr eller en procentdel, men du kan helt legalt drive din forretning i starten. Positiv spin-off din arbejdstid bliver målbar og modregnes således time for time og ikke krone for krone eller andre modeller. Du opsparer således ny dagpengeret, ikke at man skal spekulere i det, men det kan jo blive nødvendigt for nogen. Som sagt helt legalt, let og smart især i starten.

Er kommentaren brugbar? 1 0
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: to + ti =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Om denne blog


Få besked når Soulaima skriver


Lær af de bedste!

Bliv en formidabel foredragsholder. Brug dine talegaver til at sælge dine produkter. Gør din nysgerrighed til en forretning.

Overkom nervøsitet og få mere magi i dit liv. Kom med i Anne & Soulaimas Fitness Center for Foredragsholdere. 

Læs mere - Nerdy Speakers


   


Soulaima på Twitter

Hvis du vil have besked når Soulaima og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her:


Seneste kommentarer