Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Man skal påføre sig selv forandringer når man kan, ikke først når man skal!

7,872 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
11 November 2015

Jeg er, som I der læser mine bøger og blogs ved, i min dybeste grundvold fuldstændig overbevist om, at ens mod hele tiden skal trænes, og ens komfortzone konstant skal udfordres for ikke at gro fast.

Livet fortjener at blive levet, og vi mennesker skal bruges, strækkes og udfordres. Mennesker er lidt ligesom sølvtøj. Flottest når det er slidt, brugt og bærer på en historie. Og ikke at forglemme at de hjerneceller du ikke bruger forsvinder, tænk over det!

Det er, efter min mening, ikke hensigtsmæssigt år efter år at lave det samme dag ud og dag ind, uagtet hvor succesfuld og tilfreds du end måtte være. Du sidder måske og tænker – ”jeg er da helt vildt udfordret på mit job. Jeg skifter job/ansvarsområder løbende, rejser meget og skal hele tiden forholde mig til nye problemstillinger.”

Hmm! Er det nu også rigtigt, at du er det?

Er du sådan én, der udfordrer dig selv? Så tillad mig at spørge:

 • Hvilken vej kører du på jobbet? Tager du nogensinde en ny ukendt omvej?
 • Hvilken playliste har du på din telefon? (Tuner du nogensinde ind på en ny stilart eller radiokanal, du aldrig har lyttet til før?)
 • Hvad spiser du til frokost? Og hvem spiser du den typisk med?
 • I hvilken side af dobbeltsengen sover du? Altid samme side?
 • Hvilken hånd børster du typisk tænder med?
 • Hvornår inviterede du sidst en ny (ukendt) ven ind i dit liv/med hjem til middag?
 • Hvornår gjorde du sidst noget, der var uventet for dine omgivelser?
 • Hvor meget af dit liv er baseret på lyst vs. frygt? 

Med andre ord; hvor meget kører du på rutinen? Hvis mere end 40% af alt det du foretager dig i løbet af din arbejdsdag minder om det, du gjorde i går, er det, hvis du spørger mig, tid til at standse op... og tænke over om det er sundt for dig. Gør dit liv dig stærkere eller slappere?

Jeg værdsætter rutiner og kompetencer meget højt – især hos en kirurg eller en pilot hvor erfaring er altafgørende.

Men vi ved også, at eksempelvis unge nye læger kan være bedre end de ældre og mere erfarne læger, fordi de netop er, ja du gættede rigtigt, mere på tæerne, de er grundige og nervøse for at begå fejl. Just saying!

Kun i meget få situationer er en udpræget mental autopilot og rutine en god ting. Spændstighed og det at være ”oppe på tæerne” er derimod virkelig noget, jeg værdsætter og har respekt for.

Hvor meget kører du på mageligheden, autopilot eller på frygten (og derfor bliver i noget du egentlig ikke gider, men du har ikke fantasi eller selvværd nok til at ændre).

Man behøver ikke kaste en bombe ind i sit liv. Men måske du kan finde lidt inspiration i nedenstående. Du ved helt sikkert at: 

 • Det er usundt at spise den samme ensidige kost – variation er kodeordet for sund livsstil – sådan er det også i dit arbejdsliv. Det er eksempelvis også uhensigtsmæssigt at lave den samme sport år ud og år ind (medmindre du selvsagt er professionel) – man får skader af det og kroppen stivner i bevægelserne og resultaterne udebliver.

Jer der dyrker sport ved, hvad jeg mener, det er sundt at lave mange forskellige former for sport. Sådan er det ogsåi dit arbejdsliv.

 • Det er i længden ikke sundt kun at omgive sig med mennesker, man kan lide og kender (du bliver simpelthen over tid dummere af det). Hvis du sidder i et selskab med dine venner og hører dig selv spille den samme plade igen og igen – så er det tid til at standse op!

Hvornår vender du pladen og siger noget nyt? Tør du omgive dig med mennesker, der er dygtigere end dig selv, og som provokerer dig? Nogle af jer har sikkert prøvet at gå til yoga.

Livet er lidt ligesom en yogatime, mener jeg.:

 • Bliv på dine egen måtte - bliv i egen energi (du er ikke ansvarlig for andres humør, lykke eller skæbne)
 • Lad vær med at konkurrere med andre (der er ingen som dig – du er unik. Ingen har dit finger eller sågar læbeaftryk – det er helt unikt og enestående. Du er unik og derfor giver det ingen mening at sammenligne dig selv med andre)
 • Tro på dig selv (især hvis andre ikke gør)
 • Stræk dig lidt mere hver gang (når du mestrer en øvelse, udfordrer du stillingen, så den atter bliver vanskelig). 
 • Træk vejret (du tænker bedre, hvis du får nok ilt)
 • Hold pauser (vid hvornår du skal presse på, og hvornår du skal hvile)
 • Smerte er kun en følelse (tro på at du kan holde til mere, end du tror - og giv ikke op)

Vi forventer at professionelle sportsstjerner træner, ansætter de bedste coaches, tager mellemtider, øver sig, er ambitiøse og finjusterer selv de mindste deltaljer i deres liv for at få det hele til at gå op i en højere enhed. Sådan er en erhvervskarriere også! Justeringer, optimeringer og udvikling! Konstant. Intet er godt nok, og man kan og bør ikke hvile på laurbærrene.

Jeg har en filosofi, der siger:

 • Hvert år skal du give dig selv mindst – MINDST – én større fysisk eller psykisk udfordring (så din mentale spændstighed bevares)
 • Hvert 7. år skal du lave markante forandringer i sit liv (for mig var det at blive selvstændig i 2007)
 • Og ca. hvert 10. år skal du putte dig selv i en helt ny potte, med ny muld, ny næring, og mere plads (ganske som du gør med dine stueplanter).
   

Såååååå i dag – 14 år efter jeg atter kom til Danmark – ser jeg tilbage på en fantastisk tid med masser af spændende arbejdsopgaver, mange faglige, boglige, professionelle og personlige udfordringer. Mange spændende mennesker.

København – en vidunderlig lille storby. Jeg har aldrig før boet et sted i så mange år.

Men nu er det altså på tide at prøve noget nyt - igen. 

Jeg tror på vigtigheden af at flytte sig selv fysisk. Selv små skridt kan have en massiv indflydelse på dit liv, dit syn på livet og omfanget af dine drømme.

Vi flytter ultimo 2015. Vi har solgt, hvad vi ejer. Vi flytter. Vi drager til USA. 

Vi kunne flytte til Tarm eller Taastrup (byer i DK hvor jeg endnu ikke har boet!).

Men valget faldt nu på Texas, hvor jeg har investeret i en ny virksomhed, og mit første foredrag – nu som indbygger – bliver i november på Harvard University.

Så venner, det bliver et gensyn, men hvornår vi er tilbage igen, ved jeg ikke.

Det har været en fornøjelse at bo her, og jeg glæder mig til vi ses igen. Hvem ved, om det er om 1, 3 eller 10 år? Vi ved det simpelthen ikke!

Louise, min fantastiske PA (LBJ@soulaima.dk), forbliver på Danmarkskontoret i Hillerødgade, og har lovet at prøve at få det hele til at gå op, så jeg stadig en gang i mellem kommer hjem og holder foredrag, e-foredrag, webinarer og kurser.

Jeg beholder også et par af mine tillidsposter - blandet andet i Capitalaid.com, hvor jeg stadig er CEO.

Jeg lover at fortsætte med at opdatere på mit liv og vores nye liv på AMINO, Instagram, Twitter og Facebook

TAK til jer alle her på Amino for jeres støtte igennem de sidste mange år, og held og lykke med hvad enten det er, du drømmer om at udrette i dit liv.

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Soulaima blogindlæg Skriv dig op