Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Soulaima Gourani At sige fra er ikke for tøsedrenge

At sige fra er ikke for tøsedrenge

7,107 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 May 2015

Jeg har siden december sorteret kraftigt ud i alle de bestyrelsesposter og tillidserhverv jeg gennem de seneste mange år, har fået viklet mig ind i. Det er utrolig befriende at få sorteret ud.

Hver eneste dag kommer der en forespørgsel fra en eller anden organisation, en NGO eller en lille virksomhed, der spørger om jeg ikke vil være projektor, bestyrelsesmedlem, sponsor, mentor eller medejer.
 Det er fuldstændig umuligt at følge med. (hvis du sidder og føler, at jeg siger alt dette for at blære mig, er du i fare for at misse min næste pointe!)

En af mine gode venner fortalte for nyligt, at han havde mødt Warren Buffet og til ham skulle have sagt at “The difference between successful people and very successful people is that very successful people say no to almost everything.”

Hvis du mener, at det kun er tøsedrenge, der siger fra og fortæller, at opgaverne er for mange, eller at de har svært ved at få tingene til at hænge sammen, så gør det alligevel. Jeg skal finde mig i folk skriver ” deres kongelige travlhed” etc. og kalder mig utilgængelig, fordi jeg har en PA, der tager sig af mine mails og min kalender. Jeg tager det med et smil. Jeg ville ganske enkelt ikke kunne leve det liv jeg gør, hvis jeg skulle sige ja og være tilgængelig for alt og alle. Så ville jeg få netværksstress.
 Det at sige fra i tide er langt sværere – og slet ikke for tøsedrenge. 

Det er langt sejere at turde sige fra, end blot at bøje nakken og knokle igennem, og deltage i alt man bliver inviteret til.
Du bliver en rollemodel, som der er behov for, og de fleste vil beundre dig for at turde sige til og fra, hvis du gør det på en ordentlig måde.

Under alle omstændigheder skal du være opmærksom på dine tre liv; dit arbejdsliv, dit familieliv og dit personlige liv.

Forestil dig et komfur med tre kogeplader med gryder på hver plade. Den ene gryde er dit arbejdsliv, den anden dit familieliv og den tredje dit personlige liv eller dine livsværdier.

Du kan udmærket holde til, at den ene gryde koger og bobler i en periode. Men skal du samtidig holde gang i den anden eller tredje gryde, bliver det svært, og du vil ikke kunne holde til det på længere sigt.

Det er helt i orden at skrue ned for en eller to af gryderne i en periode, men det er ikke smart at skrue op for to eller tre på en gang. 
Så mit 2015 vil fortsætte med at være året, hvor jeg fortsætter med at reducere, fokusere og simplificere mit liv. Året hvor tidsspilde, overspringshandlinger og nonsens fjernes, og der bliver sagt mere NEJ end JA!
Øv dig, især hvis du synes det er svært at sige nej, og hvis du kan mærke frygten for at gå glip af noget…..
Hvis du ved, hvor du vil hen, ved du også, hvad du skal sige ja og nej til….!                                                                                                                                             

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Soulaima blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere