Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Tænk over det, der skal tænkes over!

4,352 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
24 April 2015

Jeg er netop kommet tilbage fra Israel, hvor jeg i 3 dage har været moderator og sparringspartner for 85 iværksættere fra hele verden.
De kom for at arbejde med deres forretningsideer.
De kom for at få tid til at TÆNKE uden forstyrrelser og for at have adgang til verdensklasse-mentorer og support. Workshoppen byggede på 5 principper: 

  1. 100% offline: Opholdet startede med at alle deltagere skulle sige farvel til deres telefon, pc etc. De skulle (…også jeg) være 100% disconnected i 3 døgn.
  2. Ernæring; Krop og sind hænger sammen;  Maden var derfor vegansk, og motionen var yoga og meditation.
  3. Sammenhold og komfortzone; Vi boede i små hytter ude i den israelske ørken med andre kvinder, vi ikke kendte. 
  4. Fremtiden, ikke fortid: Det er så let at falde I den der “hør hvad jeg HAR udrettet og opnået eller kender” Det var derfor ikke tilladt at tale om sin fortid og man matte ikke netværke før dag 3.
    Man måtte kun tale fremtid
  5. Giv alle en fair chance. Vi ved jo godt mennesker dømmer hinanden på 10-12 sekunder. Og vi leder efter nogen der minder om os selv. Det ønskede vi at forhindre ved at alle var ens klædt, så man kunne ikke se hvem der kom fra hvor (eller hvilken status man havde)

Nøgleordet var ro og fordybelse til at tænke over sin forretning. Og mistede de fodfæstet eller overvældet af deres frygt eller ambitioner, kunne de læne sig op af fantastiske faciliatorer.

Jeg har deltaget og faciliteret et hav af workshops igennem min karriere. Denne adskiller sig ved at man havde RO til at tænke uden at blive forstyrret af mobilen, familien, dagligdagsligter og overspringshandlinger. Du var i en ørken, så der var ikke så mange steder du kunne gå hen.

Det er noget helt særligt at “nudge” sig selv til, at sætte sig ned og få tænkt det der skal tænkes!
Måske kan du ikke lige tage 3 dage fri og rejse ud midt i en ørken med din forretningsplan. Men du bør tænke over hvornår og hvordan du finder tid til at tænke.
Bill Gates har “tænkedage” hvor han, uanset hvor travlt han har, tager en dag ud af kalenderen og slukker for alt for at tænke, læse, tegne, og lytte til musik. Når han kommer tilbage, er hans hoved fuld af gode ideer igen. Det siges at han tager disse dage ofte og at han aldrig, uanset hvor travt han har det, har aflyst hans “tænkedage”.

Håber dette kan inspirere dig til at tænke over, hvordan og hvornår du får tænkt det der skal tænkes.  

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Soulaima blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere