Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Soulaima Gourani Success adskiller ofte venner

Success adskiller ofte venner

6,757 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
19 February 2015

Når vores nærmeste oplever success, har mennesket som udgangspunkt brug for en “logisk” forklaring på hvorfor det ikke blev dem selv, der fik success!!

Kender du til at være jaloux, eller måske ligefrem misundelig, på din ven?
Find frem til, hvad det er, der nager dig, og kom problemet til livs.
Grundstenen i et venskab, er at man føler sig ligeværdige, og dèn balance bliver der rykket ved, når den ene oplever markant success i livet, og den anden ikke.

Flere successfulde iværksættere har peget på, at jo mere success de får jo færre venner føler de at de har.

Mennesket har det grundlæggende svært med success – andres success vel og mærke. Fremmede må gerne få success. Bare ikke vores bror, gamle veninde eller tidligere klassekammerat. 

Succes blandt vores nærmeste venner er ofte mere problematisk. Succes kan være mange ting. Det kan være et nyt fedt job, at personen har tabt sig gevaldgt, har fået en ny kæreste (og man eks. selv stadig er single på 7. år)
Der er oftere jalousi mellem to venner end mellem to fremmede.

Vi har også fundet ud af at hvis en med samme baggrund som dig selv, som har levet under de selvsamme forudsætninger som dig (eksempelvis en gammel klassekammerat), får success danner det oftere misbehag end hvis det var en fremmed.
Det værste er næsten hvis en, som vi engang gik i klasse med, og som ikke var kvikkere end os selv, får success. Dét kan mennesket næsten ikke bære.

Så længe du generelt er glad på din vens vegne, er det OK at føle lidt jalousi. Dèt viser bare at du også gerne vil opnå det same. Det kan være en motivator for at bringe dig selv i vennens sted.
Men føler du misundelse, er du på afveje. Misundelse betyder, at du har lavt selvværd. Og mennesket fristes til at “pille” den anden lidt ned, enten “face-to-face” eller endnu værre, bag hans ryg.

 

Hvorfor opstår jalousi?

  • Konkurrence: Midsundelse opstår når der er en form for konurrence imellem to mennesker.
  • Usikkerhed om egne evner: Hvis en person er 100% sikker på egne kvaliteter og evner vil han aldrig føler jalousi.
  • Være i nød: Hvis nogen er I nød, vil han oftere føle jalousi hvis en person tæt på ham oplever markant økonomisk success.

Vær større end dette. Lad dig inspirere at andre som har success, og find ud af hvad de kan lære af dem. Vær stolt af din ven eller veninde, og prøv ikke på at forklare din egen manglende success igennem hendes success.

Succes er ikke en given størrelse som der bliver mindre af fordi andre har success.  Der er succes nok til os alle derude!

  

Most times, jealousy is an emotional reaction based on selfishness, fear, and insecurity!

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Soulaima blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere