Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Soulaima Gourani Letpåklædte festlige piger søger job

Letpåklædte festlige piger søger job

7,536 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
24 January 2015

I disse år vælter det ud med friske håbefulde unge på arbejdsmarkedet, og integrationen af dem går ikke så godt! De når kun lige at sende en ansøgning, så sidder chefen bag skrivebordet og Googler dem.

Og det hun finder er ikke småting.

En undersøgelse viser at over 77% af alle chefer/HR chefer søger på nettet efter yderligere information om en kandidat, inden de tager dem til interview. Så der sker da helt klart en scanning af de unge. Og mange unge frasorteres også ud fra deres “privatliv,” og ikke kun grundet deres faglige bedrifter.

Personligt har jeg ikke søgt på Facebook eller andre sociale platforme på nogen af mine medarbejdere. Det jeg ved om dem, er via dem der har anbefalet dem til mig. At vi så senere i processen linker op til hinanden og bliver “venner” ser jeg kun som noget hyggeligt. Men jeg snerrer på ingen måde i deres private liv.

Du hører allerede begreber som generation Z, Alpha og årgang 2000. Det er de færreste som ved hvad der ligger bag begreberne og hvad drivkraften for disse unge egentlig er.

De unge som vokser op i disse år, og som snart skal ud på arbejdsmarkedet, er dem vi kalder for generation Z (de unge mellem 15-25 år). 

Nettet bugner af billeder af, især generation Z, letpåklædte festlige piger med trutmund, drinks og selfies med unge håbefulde fulde fyre. 

De gør egentlig ikke noget som du nok ikke gjorde, men forskellen er at du ikke i samme grad fik dit ”vilde” dokumenteret.

Du får meget mere information på en kandidats privatliv, end hvad der var muligt for blot 10 år siden.

Personligt er jeg da vildt glad for at Facebook ikke eksisterede, da jeg var ung. Med alle de billeder fra vilde fester, der kunne være lagt op, og det der var værre. Betyder det at jeg ikke står ved al det jeg har gjort. Nej, men der er forskel på, at alt er fremme på nettet i form af billeder, Youtube og den slags, og så til blot at konstatere at jeg havde en festlig ungdom.

 

Skader det karrieren?

I mange jobs, er det godt at vise at man er festlig og er god til at være sammen med andre. Det er en del af de mere basale karriere-skills (EQ). Men det er da klart, at dukker der drukbilleder op af en ung person weekend efter weekend, kan en kommende chef da godt sidde og spekulere på om vedkommende kan passe et job.

 

Bare rolig!

Er du nervøs for om dine 16 åriges festbilleder kommer til at skade hans fremtidige karriere? Ja, det kommer da helt an på HVILKE billeder der er derude. Druk, Sex og Rock N Roll er en del af den danske ungdoms lod – ganske som da du var ung.

Men man kan da roligt tage en snak med sin unge om hvordan voksne kommende arbejdsgivere vil se på disse billeder om 5 år. På den anden side er jeg ikke SÅ nervøs. Snart kan du slette alle dine billeder og digitale fodspor. Det er kun et spørgsmål om du vil betale for det.

Vil du undgå nogen som helst skandaler, så bliv hjemme, gør aldrig noget og lad for guds skyld vær med at blive fotograferet.

 

Du KAN sige fra

Jeg har en ven, som aldrig vil have taget nogen fotos, det ved vi, når vi er sammen med ham. Han har en større politiske karriere i sigtekornet, og har fra dag 1 af sagt fra overfor at blive tagget eller fotograferet under festlige omstændigheder. Han er vældig festlig, men han gider bare ikke have fotos liggende på nettet. Det respekterer folk omkring ham.

For det er et faktum, at dit virtuelle fodaftryk åbner eller lukker dører for dig. 

Men det samme gælder nu også for min gamle norske veninde, som altid havde for vane at flashe hendes kæmpe bryster til firmafesten.

Hun kom egentlig heller aldrig så langt i hendes karriere.

Så, som i det ”rigtige” liv som i det virtuelle liv – tænk dig om og vis mådehold ;-)

 

Everyone Will have an Online Past...;-)

Den gode nyhed er, at om 10 år er alle forskellige udvisket, fordi din kommende chefs billeder allerede er derude, så I står lige! 

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Soulaima blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere