Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Soulaima Gourani Sådan mister du nosserne – netværkets bagside

Sådan mister du nosserne – netværkets bagside

4,816 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
31 July 2014

Sådan mister du nosserne – netværkets bagside

For et par måneder siden blev en god ven kontaktet af ét af de største modehuse i verden.

Han havde i lang tid arbejdet hårdt på at få ”brudt lydmuren” ind til netop dette modehus. Han ønskede at få dem som kunde, og bruge dem i hans forskning om luksus - brands.

For noget tid siden har jeg så middag med én af sønnerne, hvis familie der ejer dette modehus. Han er i øvrigt en fælles ven af os begge!

Han fortæller mig, at HAN står bag ovenstående, at HAN i virkeligheden står bag kontakten, og med den ”usynlige” hånd har penne-ført den kommende aftale.

Men han havde ikke sagt noget til vores ven, for ikke at lade vores ven tro, at det var pga. HAM, at han ville få kontrakten.

Da min franske ven så finder ud af, at han bliver hjulpet igennem forhandlingerne, og at der i virkeligheden i kulissen står en ven og pusher på, mister han simpelthen fuldstændigt modet, og kan ikke gennemføre de sidste forhandlinger.

Jeg undrer mig og spørger ”Hvorfor?”

Han fortæller, at han har mistet ”nosserne”.

Og med det mener han, at han ikke har det der skal til for at bryde igennem forhandlingerne. Han er så og sige med på et ”wild card”, og han ved det. Dette er uagtet at han faktisk ER dygtig.

Alene det at han ved, at én af ejerne står bag hans kommende succes er nok til, at han ikke kan bevare den attitude, som er så vigtig for at kunne træde ind i et rum, og kunne udstråle ”Jeg er vigtig, I skal satse på mig, og jeg er den bedste!"

Kort sagt – ovenstående er selvsagt vild ærgerligt. Det som skulle være en hjælp endte med det stik modsatte.

Jeg håber, at denne lille anekdote viser behovet for altid at vise rent flag og fortælle hvis man hjælper nogen med noget.

For uanset hvor åndsvagt det end må lyde, så det at blive hjulpet kan i det skjulte have store konsekvenser for den som bliver hjulpet.

Hjælp kan pludseligt ende med være en ulempe og ikke en fordel.

Personen kan ende med at føle, at han kommer med på en badebillet, og derfor ikke opnår noget på egen hånd, fordi han kender de rigtige og ikke fordi han kan noget.

Så at lade andre få adgang til dit netværk har både for- og bagdele. Flest fordele naturligvis.

Dette syndrom kan du se blandt mange 2. og 3. generations børn fra familiebedrifter.

De har ikke den samme attitude og tro på sig selv, som ham eller hende der stiftede selskabet. De mister ligesom ”nosserne”, hvis du forstår?

To gode råd er derfor:

  • Sørg altid for at lade folk vide, hvis du åbner døre for dem.
  • Har du fordele og privilegier, som du gerne vil give videre til andre, så husk på at gør du hele arbejdet, tager du glæden fra personen.

Det er ofte fedest at få noget, som man føler man har arbejdet og gjort sig personligt fortjent til.

Soulaima Gourani

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Soulaima skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere