Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om strategi, ledelse og netværk

Ingen har lagt an på mig i 10 år

Skrevet af:
23. august 2013 | 22.434 Visninger | 77 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Soulaima Gourani

Ekspertblogger på Amino om strategi, ledelse og netværk

Vi lever i en tid eksperterne kalder for ”FREEMALE” som betyder frie kvinder.

- En tendens der sådan set kan være en bombe under

vores samfund og velfærdssystem. Er mændende bange for de mange dygtige veluddannede kvinder eller synes kvinderne mænd er nogle forbandede skvat! Jeg har været ude og lave en lille undersøgelse, som jeg glæder mig til at dele med jer.

Om et par dage kan jeg fejre bryllupsdag– min mand og jeg har snart været sammen i 20 år. Det får mig til at reflekter over dette emne.

Er det mænd som fravælger kvinderne eller er det egentligt kvinder der fravælger manden?

For nu at starte med begyndelsen;

De fleste kvinder kan, mens de er i 20èrne, relativt let finde sig en OK mand, de kan relativt let få sig en familie og starte ”kernefamilien”.

Men venter de til senere – ex venter de på at færdiggøre deres uddannelse ser det straks værre ud for dem. Deres chance for at finde en OK mand svinder stille og roligt ind. Færre vil tilsyneladende have dem i takt med de nærmer sig 30-40 og får sig mere og mere uddannelse.

For et par uger siden var jeg i Berlin og sad sammen med én af Tysklands meget dygtige kvindelige ledere. Hun er 42, single og meget dygtig til sit job.
Hun var blevet anbefalet at smide hendes profil op på et date site, fordi hun gerne vil i kontakt med mænd, og få sig en partner.  For som hun  siger, hun har ikke tid til at gå ud i byen og finde én.

Hun udfyldte sirligt alle de spørgsmål, man nu bliver stillet såsom alder, stilling, løn niveau og den slags.

Hun er pæn, og der blev lagt et godt foto op af hende.

Dagene gik, og der kom kun sølle 2 svar på 4 uger!

Hun tænkte at det da var besynderligt, og besluttede sig derfor for at teste af det var noget med hende eller noget ved hendes job/profil, der gjorde at hun ikke blev tilbudt flere dates.

Hun valgte derfor at ændre teksten fra at være ledere for en virksomhed til at være lærerinde, og hun ændrede lønforhold til 1/10 af det hun faktisk tjener. Billedet var det samme. NU var reaktionen bare helt anderledes. Hun fik over 40 henvendelser på én dag.

Hvad siger dette om kvinder, magt og mænd? 

Et studie  viser at mange mænd ikke har lyst til at bruge deres liv på at være i konkurrence med en kvinde. Så der er tale om en rationel og ikke emotional beslutning, når de fravælger en “stærk” kvinde. Så blev hun fravalgt på grund af jobbet?

Stærke kvinder, er, siger mange mænd, karismatiske, og de elsker at være omkring dem, men de ville ikke have dem som koner. Kan mænd bedst lide stille piger med store bryster og trutmund og kyllingehjerne? Er det svigermor som står bag og stritter alle stærke kandidater ud? Hvad er årsagen?

Kant, kompetence og kapital

For et par måneder siden var jeg så privilegeret at være inviteret med til Fortune Most Powerful Women dinner i England. Her sad vi knap 200 kvinder –kvinder, du ved hvem er, og som du læser om i alle Times og Fortune magasinerne. En sluse af viden og inspiration uden lige.

Mange af disse kvinder har så meget kant, kompetence og kapital, at de ikke behøver en mand. 

De kvinder jeg fik anledning til at tale om privatliv med røbede at fordelen ved at have en mand der ikke kunne/ ville forsøge dem var, at de selv var nød til det, og det gav dem kræfter.

Det svarer lidt til at gå i krig ved en havn, og brænde dine skibe af, så fratager du dig selv muligheden for at flygte.

Du må blive og kæmpe.

Gifter de sig ”ned”?  - nej de frasiger sig bare konkurrence og ballade – og får mulighed for at give den max gas, siger de.

Dette burde være en opfordring til alle de mænd som drømmer om at gifte sig med en ”rig” kvinde. Og det sjove er ingen af dem er nogensinde som sådan blevet scoret. Det har de måtte initiativ til. Er mænd bange for magtfulde kvinder? 

Forleden var jeg så i Sverige sammen med een af de meget få top erhvervskvinder for store noterede virksomheder. Hun er englænder. Smuk og meget begavet. Mor til tvillinger og godt gift.

Vi sad hèr denne aften og drak et glas vin og trak vejret efter en hektisk dag.

Vi havde blandt andet tilbragt aftenen i selskab med nogle af Sveriges mest fremadstormende erhvervskvinder.

Vi undrede os over at de fleste af dem var singler eller fraskilte. Og fæles for dem alle var at de sådan set både var kloge og smukke.  Årsagen til dette satte jeg mig for at finde ud af.

De seneste 8 uger har jeg derfor indsamlet materiale og små interviews fra  kvinder fra forskellige steder i Europa.

Senest her til morgen, hvor jeg havde møde med én af de dygtigste kvindelige ledere fra den danske finansielle sektor. Hun var den sidste i min spørgerunde.

Her kommer konklusionen på disse ugers ”mini- research”, som jeg håber, I vil tage op til overvejelse, eller komme med bud på årsagen hertil.

8/10 erhvervskvinder svarer at de ikke bliver scores/forsøg scoret. Mænd vil gerne være venner med dem, men ser dem ikke som en mulig partner

4/10 tror det skyldes deres udseende eller udstråling eller noget andet personligt. De øvrige mener faktisk det skyldes at nå mænd hører om deres job og ansvar løber de skrigende væk. Med andre ord, mænd mister øjeblikket interessen når de hører om hendes job.

Et studie har fastslået at mænd foretrækker mindre succesfulde kvinder som partner. Kun mænd i Mumbai, Indien er uenige i dette. Så måske stærke kvinder skal bo i Indien[1]?

De fleste mænd finder altså stærke kvinder attraktive, men ikke som partner!

For min egen del kan jeg da godt røbe at ingen har valgt at/turdet at lægge an på mig i godt 10 år.  Om det skyldes det ene eller det andet er så vidt ligegyldigt.  Men det er faktum at de fleste mænd går en bue udenom ;-)  måske lugter jeg grimt?

Er det kvinderne der fravælger mænd?

Måske gider kvinder bare ikke have en mand? Måske er det egentlig det som er problemet! De kan få sex og de har deres gode venner, som giver dem det sociale. Hvad skal de så med en mand, hvis ikke han kan beskytte hende og forsørge hende?

Tag nu  Rusland, som jeg nu er på vej til, for at besøge.

Her er denne problemstilling en bombe under deres samfund.

Kvinderne vil simpelthen ikke gifte sig med de mænd der er der.

Kvinderne synes de fleste russiske mænd er dovne og fordrukne.

I Europa vælger 7 gange så mange kvinder at være single end mænd[2].

Er det fordi de ikke vil have en familie? Tal viser også at jo flere børn kvinderne får, jo lavere status har de på arbejdsmarkedet. Så måske er årsagen er de fravælger familien? Og hvilken konsekvens har det for Europa at vi næsten ingen børn føder (Spanien, Portugal og nu også Danmark - bare for at nævne nogle lande med utrolig lav børnetilvækst).

1 ud af 5 kvinder svarer lige nu at de helt fravælger familie og børn, og satser på deres job.

Vender vi snuden hjem til andedammen så viser tal at Danske kvinder i de kommende år vil tage jobbene fra mændene. Under den økonomiske krise har kvinderne været mere i beskæftigelse end mændene, og det samme vil man se i fremtiden.

Selv om store besparelser og medfølgende fyringsrunder i øjeblikket rammer især offentligt ansatte kvinder, så kvindernes ledighed stiger, vil udviklingen vende til det modsatte i fremtiden. Det vurderer flere økonomer.

Flere piger end drenge får i dag en videregående uddannelse, mens drengene går efter erhvervsuddannelserne.  Hvis udviklingen fortsætter, vil manden i familien være håndværker, mens kvinden vil sidde i en lederstilling eller være jurist, læge eller lærer. Og hvad har det af konsekvenser for vores familiemønster og derved arbejdsmarkedet?

I fortidens familie var det manden, der forsørgede familien og tjente ind til føden, mens kvindens rolle var at passe hjemmet og børnene.

Oftest fik kvinden således ingen uddannelse udover grundskolen, og der var derfor intet grundlag for at komme ud på arbejdsmarkedet for dem. Dette har heldigvis ændret sig med tiden.

Hvis nutidens tendenser fortsætter, vil denne opfattelse blive vendt på hovedet, og den typiske danske familie vil være en anden end tidligere.

Uanset, hvad tror du er årsagen til dette mønster? Og i takt med at flere og flere kvinder er bedre uddannet end mænd, bliver dette så til et reelt problem i fremtiden i dette land? Har du selv nogle erfaringer du vil dele med os andre?  Er mænd bare ”nosse-får” eller er kvinderne tåbelige karrierekvinder eller er årsagen noget helt 3? Uanset, er dette et reelt problem som vi har godt af tale om.

Vil du læse mere om emnet, kan jeg varmt anbefale dig at få fingre i:

Are Men Necessary?: When Sexes Collide, the New York Times columnist Maureen Dowd.[1] Debarati S Sen, Times of India

[2] http://ec.europa.eu/eurostat 

Læs også


Kommentarer

flemming.dk   den 26-08-2013 kl. 12:23

Jeg kan godt li dit indlæg. det er godt skrevet. Jeg ved nu ikke om jeg deler jeres frygt for den singlekultur som du jo egentlig er inde på, får samfundet til at skride osv.

Idag er der vel cirka 900 k singles i DK. Det er normalt og respekteret at være single. For 30 år siden var det vist " noget mærkeligt noget" at være single.

Det er en fin udvikling at det er blevet sådan.

Jeg kan dog godt se problemet for den kvinde du nævner der er erhvervsleder ( Berlin ex. ) som mænd ikke jagter efter fordi de hellere vil have lærerinden... På den anden side søger krage ofte mage, så en erhvervsleder som hende vil måske typisk finde en mage i elite-segmentet via netværksgupper eller elite-dating, hvad det nu hedder... En mandlig erhversleder vil kunne forstå en ambitiøs kvindelig erhversleders ambitioner og vice versa.

Jeg synes ikke selv jeg oplever en frygt for "den magtfulde leder-kvinde", på den anden side vil jeg heller ikke ha et forhold til en der brugte al sin tid på arbejde- såeh jeg går nok også efter lærerinden...ha ha ha.

For at komme tilbage til din problemstilling: det er jo indbygget i mange mænd at de føler sig som noget værd, hvis de er stærke skaffedyr. Hvis den rolle overtages for meget af hunkønnet mister vi noget af vores identititet.. Og hvad er så løsningen ? - Jeg har ikke en løsning på det.

Er kommentaren brugbar? 4 0
Kristian Mogensen   den 26-08-2013 kl. 12:33

Er der ikke en tendens til at jo længere en (kvinde) er single, jo flere bejlere har hun afvist (eller dodget) på sin vej - og jo sværere bliver det at finde en der er bedre end alle dem hun har afvist tidligere? Og så kræver det jo en accept af at det ikke handler om at finde noget der er bedre....men rigtigt (og sommetider er det altså bare uhyggeligt svært at kende forskel på de 2 ting)?

Derudover er der vel også lidt modstrid i at ville have en "rigtig" mand, hvis man selv er en atypisk kvinde... Om ikke andet atypisk i forhold til de gamle stereotyper om rigtige mænd og kvinder. (sådan hvis man læser lidt mellem linierne)

Så... spørgsmålet er jo om der er nogen ofre i denne sag? Ud over dem der ligger og venter på en partner (som er selvstændig, flot og interessant) som passer lige præcis ned i en veldefineret kasse, selvfølgelig ;)

Er kommentaren brugbar? 6 0
slettetbruger   den 26-08-2013 kl. 12:35

Som Flemming skriver: Krage søger mage. Jeg ville blive skræmt fra vid og sans, hvis en succesfuld erhvervskvinde begyndte at flirte med mig. Jeg ville straks begynde at spekulere på, hvad mon hendes motiver er ;-)

Er kommentaren brugbar? 5 0
AskeRask   den 26-08-2013 kl. 12:36

Fint indlæg Soulaima.

Jeg tror det rører ved nogen grundlæggende mønstre, som jeg mener vi i vesten mangler det rigtige sprog til at kunne besvare...

For mig handler livet om at finde en yin og yang balance. Det er helt ned til de mindste detaljer og op til de store spørgsmål i livet.

Manden er af natur maskulin(yang) og leder derfor efter en partner der er feminin(yin). Det samme omvendt.

Når kvinder så for magt og penge, værdier som har en stærk yang energi, så tænder mænd simpelthen ikke på dem. Det er en naturkræft som ikke kan ændres, da vi har behov for at finde den perfekte yin/yang balance.

Det samme gælder når mænd bliver for feminine, så bliver de vattet, mangler nosser, tager ikke initiativet mm. ting de færreste kvinder tænder på.

Senere i livet griber der så nogen overlevelses instinkter ind, der får mænd og kvinder til at danne parforhold ud fra en mere fornuft baseret tankegang. Men det er en længere historie.

Så hvad er løsningen?

Tænk i Yin/Yang balance. Hvis du er kvinder med magt og penge, så øv dig i at være feminin. Dyrk feminine interesser som yoga, pilates, bogklub, meditation, mm.

(Shopping er ikke feminint i sig selv, man kan sagtens være ekstrem udadvendt og agressiv (Yang agtig) i sit shopping mønster)

I bund og grund handler det dog ikke om hvad man gør men hvordan man gør det, så tænk på energien bag de handlemønstre man har, og så prøv at søge balancen. Nogen interesser er dog bedre end andre til at promovere ens ønsket energi niveau.

Hvis du er mand og er en vatrøv der mangler nosser, dyrk maskuline interesser som styrketræning og kampsport.

I forhold til at finde en partner er kropssprog ret vigtigt. Derfor er skuespil en rigtig god interesse, for begge køn. Hvis man så er meget bevidst om at udstråle henholdsvis feminine eller maskuline energier, så er man godt på vej...

Det er jo ikke for sjov, at når vi tænker på sexet mennesker så er minimum halvdelen skuespillere;)

Er kommentaren brugbar? 5 0
Frk.Jensen   den 26-08-2013 kl. 12:37

Interessant blog :)

Jeg ved ikke hvad det skyldes, men er ikke første gang jeg har læst disse tanker, og ja, lige det med datingprofilen har jo været oppe at vende flere gange. Det er sgu da underligt (set som kvinde) at kvinder ikke får så mange henvendelser hvis de viser de er karriere kvinde m.m.

Læste engang sådan en guide til en god datingprofil (Haha.. Ja ja sorry) men der stod der også det der med, at man som kvinde ikke skulle virke for stærk. Og min tanke var også, why? :-/

Vi havde faktisk en snak om denne udvikling til sådan en debat time på Niels Brock sidste år. Omkring at der bliver flere og flere singler herhjemme i dk, og der fødes færre og færre børn. Ikke en skide god udvikling. Og når de single kvinder der er så ikke kan stå ved hvem de er (stærke karriere kvinder) uden at skulle blive valgt fra.. Så ser det sgu lidt skidt ud.

Så jeg vil ikke mene det er kvinderne der fravælger mænd, men nok nærmere mænd der fravælger de mere magtfulde kvinder. Desværre..

Er kommentaren brugbar? 1 0
Frk.Jensen   den 26-08-2013 kl. 12:45

Hov, hvilket minder mig om noget der stod i en bog af ham parterapeuten Martin Østergaard. Omkring at kvinderne skulle lade mænd være mænd. At mænd kan blive "tændt af" og miste interessen for en kvinde, hvis han føler hun har bukserne på. Som han beskrev det.. Hvis en kvinde viser hun ikke har brug for en mand og sagtens kan klare sig uden ham, så føler han sig ubrugelig. Og Martin skrev faktisk noget med, at man som kvinde skulle lade manden være mand, og selvom man godt kan skrue en pære i, eller banke et søm i væggen, så skulle man lade manden gøre det - og spille den lille "hjælpeløse" kvinde, der har brug for mandens hjælp... Hmmm...  Så måske er det, det der er problemet, at mænd når de ser en magtfuld kvinde eller lign, så ved de godt at hun ikke er helt "hjælpeløs" og sagtens kan klare sig uden hans hjælp :-/

Er kommentaren brugbar? 3 1
jonas   den 26-08-2013 kl. 12:53

Tror det er et dansk fænomen

Er kommentaren brugbar? 1 2
slettetbruger   den 26-08-2013 kl. 13:13

@ Frk. Jensen

En hyperaktiv og succesfuld erhvervskvinde kan skrue en pære i på ganske få sekunder. Hun holder pærens gevind op til fatningen og forventer så, at hele verden drejer sig om hende.

Er kommentaren brugbar? 9 0
Small VC   den 26-08-2013 kl. 13:59

Sjovt. Den ene dag skal kvinderne have statsstøtte og tvungen repræsentation i bestyrelserne fordi de "bliver holdt udenfor af mænd". Den næste har de overtaget verden og erhvervslivet, og mænd er reduceret til nikkedukker, der til nøds kan få lov at lappe familiens cykel.

Måske man skulle slappe lidt af med at fokusere så meget på køn og i stedet fokusere på mennesker.

Er kommentaren brugbar? 15 2
Thomas Frost   den 26-08-2013 kl. 14:04

@Soulaima

Jeg ville ALDRIG vælge en karrierekvinde som partner, hvis det betød hun ønskede arbejde f.eks. 70 timer om ugen eller mere.

I forbindelse med dit seneste ekspertblogindlæg var jeg nysgerrig efter hvorfor du valgte at arbejde så meget, men du svarede desværre ikke. Jeg synes det er interessant, fordi jeg selv har brug for meget mere balance.

En partner er i min alder også en mor til mine børn, og jeg foretrækker til enhver tid at min partner og jeg har god tid til hinanden og til vores børn, og hvis min partner hellere vil arbejde 70 timer om ugen (og ikke er tvunget til det økonomisk) fremfor at være sammen med hendes udkårne og sine børn, er hun meget utiltrækkende for mig.

Når mænd er på jagt efter sex, er det ofte (meget ofte) det ydre de går efter, men når man (i hvert fald jeg) skal finde en partner at være sammen med betyder det også en hel del om hun prioriterer det at være mor og være sammen med mig, og der kunne jeg på ingen måde tænke mig en partner der valgte at arbejde f.eks. 70 timer om ugen.

P.S. Kald mig bare gammeldags, men husk inden du gør det, at jeg heller ikke selv ønsker at arbejde 70 timer om ugen fast, så mit ønske til en partner er ikke fordi jeg selv vil arbejde meget, men gerne vil finde en med samme indstilling til børn, fritid og balance som jeg selv.

Er kommentaren brugbar? 10 0
Marianne Bruhn Kjeldsen   den 26-08-2013 kl. 14:16

Hej Soulaima

Bare fordi kvinderne tror, at de fravælges pga. deres job, kan du jo ikke konkludere, at det faktisk er derfor. Måske du skulle spørge mændene i stedet. Ellers er I jo blot en flok kvinder, der sammen kan tro en hel masse.

Er kommentaren brugbar? 7 1
Marianne Bruhn Kjeldsen   den 26-08-2013 kl. 14:19

Og mht. din overskrift er der faktisk en her på Amino der den 19. august har forhørt sig ad om du er single;-)

Er kommentaren brugbar? 5 0
Thomas   den 26-08-2013 kl. 15:12

Hvis de stærke kvinder ikke længere følger de bliver bagt på, så det blot fordi jeg ikke længere er singel ;-)

Er kommentaren brugbar? 4 0
Gita Street   den 26-08-2013 kl. 15:38

Som Marianne har nævnt, så blev der spurgt om du var single i en tråd på Amino, og der var såmænd også en, der tilføjede at du er "lækker". Jeg opfatter det i høj grad som at du blev bagt på :-)

Kan se oplægget blev skrevet på min 44 års fødselsdag, og jeg bliver da bagt på stadigvæk. Der er ganske vist langt færre end da jeg var yngre. Det er absolut ikke nogen jeg finder mindre attraktive end da jeg var yngre.

Med hensyn til hende den 42-årige, der fortalte om sin løn, så har jeg engang læst om en undersøgelse om hvor meget det er et turnoff for mænd når kvinder taler om penge på de første dates. Jeg tror bestemt heller ikke det er bedre at fortælle om den allerede inden en date. Hvis der står hun er skolelærer, giver det som regel sig selv hvad niveauet ligger på. Og hvis den er atypisk høj som hendes, tror jeg det kommer til at "fylde" for meget i første indtryk. Især for mænd, der søger efter kærlighed - fremfor de mænd jeg har set, hvor det nærmest ser ud til at de søger efter en indkomst nr 2.

Er kommentaren brugbar? 5 1
Volt & Volume   den 26-08-2013 kl. 15:51

@Thomas Frost.

Jeg kunne ikke have sagt/skrevet det bedre selv. Det er præcis sådan, jeg selv har det i forhold til hardcore karrierekvinder og i øvrigt altid har haft det.

@Soulaima: Den helt afgørende årsag til, at jeg aldrig ville være interesseret i en hårdtarbejde karriekvinde i 30'erne og 40'erne er den, som Thomas Frost skriver ovenover, men jeg kan desuden tilføje et par punkter, der gælder for mit eget vedkommende. De vil muligvis forekomme lidt"provokerende" for nogen, men bemærk venligst, at det er mig personligt, der har det således (selvom jeg mistænker, at mange andre mænd deler min følelser).

1.

Jeg er så ubekriveligt træt af at læse, at vi mænd er bange for stærke karrierekvinder. Det er sagt af midaldrende stærke karrierekvinder til andre midaldrende karrierekvinder i frustration over, at de "mærkeligt" nok ikke er attraktive i mændenes øjne. Jeg er ikke bange for stærke karriekvinder; ofte finder jeg ganske enkelt bare andre typer kvinder langt mere attraktive, mere sexede, mere kærlige, bløde og dejlige. Kort sagt: feminine. Og inden en eller anden stærk karrierekvinde her på Amino ser rødt og skriver "vi kan da også være bløde og feminine", så husk på, at det er egentlig fløjtende ligemeget, hvis det IKKE er de signaler, der udsendes. Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg personligt absolut ikke tænder på de typer, som de moderne karrierekvinder ofte er.

2.

Hvis jeg ledte efter en mor til mine børn, så ville jeg aldrig søge blandt kvinder i slutningen af 30'erne eller i 40'erne. Ja, det lyder sikkert hårdt, men sådan har jeg det. Ligesom kvinder leder efter en partner med gode gener og værdier, så gør vi mænd det også, og jeg ville til enhver tid foretrække en "ung" mor til mine børn.

Er kommentaren brugbar? 14 1
slettetbruger   den 26-08-2013 kl. 16:04

@ Volt & Volume

Det er måske ikke helt rimeligt og helt rigtigt, hvis jeg skriver at det er længe siden noget har skrevet noget begavet og formuleret sig formfuldendt i kommentarerne til Soulajmas blogs, men det er det mistrøstige indtryk jeg har siddet tilbage med på det seneste.

Thumbs op for din kommentar :-)

Er kommentaren brugbar? 4 1
realisten   den 26-08-2013 kl. 16:15

Erhvervskvinder fravælger mænd.... mmh Ja i mange tilfælde.

Hvorfor ?

Måske, og kun måske fordi de i mange tilfælde ved at de enten vil blive afvist, eller fordi de ved det ikke vil holde i længden på baggrund af deres karrierer.

Der er altså smarte, og beskytter sig selv, og er måske heller ikke typerne der bryder sig om nederlag. Så hvorfor ligefrem give det en invitation.

Hvorfor er mænd så afvisende mod denne type kvinder ?

Fordi mænd ikke bryder sig super meget om kvinder der gerne vil være mænd,.

Desuden vil vi gerne vil "forgudes" af vores kvinde og med denne typer kvinder ved man at fokus ligger et andet sted.

Jeg finder det i øvrigt bemærgselsesværdigt at du automatisk sammenligner store bryster og trutmund med det at have en kyllingehjerne, men jeg kan godt forstå dig. Der er jo ikke noget som gør dig speciel hvis de smukke kvinder også har en hjerne ;-)

Syntes også det er sjovt at du bruger rusland som eksempel. Og ja det er rigtigt at kvinderne ser de russiske mænd som dovne og fordrukne, men det du glemmer er at de russiske kvinder er MEGET "mandssjuvanistiske". Du elsker og er stolte af at være kvinder, og de elsker og er stolte af mænd som er mænd. De sætter stor pris på den naturlige opdelling, og de forskelligheder der er på mænd og kvinder uden at se dem som noget negativt. De er stolte af at være kvinder, og ønsker ikke at være mænd, og jeg kan garanterer dig for at de vil se ned på en kvinde som dig der prøver at stå op og pisse bare fordi du føler du er mindre værd som kvinde og har noget at bevise.

Er træt af at der ikke kan være forskel på folk uden det er noget negativt.Du er kvinde og jeg er mand. Vi har forskelligheder uden det er noget negativt. På samme måde kan man være hvid eller sort, uden at den ene er negativt bare fordi det er anderledes. Men at se sorte der bleger deres hud for at blive hvide er sku lidt ynkeligt, og det samme er dit indlæg. Sorry, men uanset hvor meget du prøver så kan du ikke ændre på naturen.

Er kommentaren brugbar? 6 1
Carsten Jacobsen   den 26-08-2013 kl. 16:17

Her i Silicon Valley hvor jeg bor, er der klart flest mænd, og mange er veluddannede og højtlønnede. Og det er kvinderne som regel også, så de har et ret godt "udvalg" at vælge imellem.

Jeg har før hørt kvinder sige, at de ikke vil gå ud med hvem som helst, de stiller krav til deres date. En af mine venner havde været single gennem længere tid, og prøvede online dating. Hun sagde ligefrem at alle under hendes uddannelsesniveau var uinteressante. Så det kan nok være et problem fra begge sider af bordet.

Jeg tror dog også at nogle mænd føler sig lidt skræmt af en kvinde som er stærk, selvstændig og kan klare sig selv. Det ligger nok dybt i os mænd at være forsørger, og husstandens bread winner. Men det er for alvor ved at være på tide at gøre op med den tankegang. Her i USA stiger antallet af kvinder der tjener mest i husstanden kraftigt.

Her i husstanden er det også fruen der tjener mest, hun er direktør i et broker firma og hendes grundløn er højere end min (så vi kæmper om hvem der får de største bonuser :-))

Jeg synes at det er fedt at jeg får et modspil fra en stærk partner, som er passioneret omkring sit arbejde og interesser. Siden vi begge bruger en del tid på arbejde, er vi meget opmærksomme på ikke at snakke arbejde når vi kommer hjem.

Mvh Carsten

Er kommentaren brugbar? 4 0
Thomas Frost   den 26-08-2013 kl. 16:28

@Volt & Volume

Tak for det, og du fik faktisk lige nævnt noget som jeg ikke selv fik formuleret, nemlig omkring det feminine.

Når man som kvinde har børn og vælger at man vil arbejde 70 timer om ugen, så virker det enormt ufeminint på mig. Jeg ved godt det måske er lidt ur-mands-agtigt, men for mig ligger der meget feminint i moderrollen, og jeg har svært ved at forstå kvinder der økonomisk sagtens kunne skære ned på jobbet alligevel vælger at bruge det meste af sin tid på arbejde.

Karriere-kvinder kan ikke forstå hvorfor de ikke er mere eftertragtede end lærerinden, men jeg vil hellere vende den om og spørge hvorfor skulle de dog være mere eftertragtede?.

En kvinde som ikke er hjemme, som måske prioriterer arbejde fremfor sine børn, som har tillagt sig mange maskuline sider for at begå sig i maskuline miljøer osv. osv.

Hvorfor skulle vi finde det tiltrækkende, når der er kvinder, og altså det feminine, vi er tiltrukket af?

Er kommentaren brugbar? 6 0
Kristian Mogensen   den 26-08-2013 kl. 16:39

Så smukt som der argumenteres for feminitet, kønsroller, mandens rolle og alt muligt :)

Sagen er vel at i dagens Danmark, så er hverken en mand eller en kvinde automatisk attraktiv blot fordi vedkommende har succes. Og at opleve stor succes på en front kan jo godt betyde at man undres over (eller måske viger bort fra?) en anden front, hvis man ikke har et forspring der...

At skulle spille skuespil så manden får lov til at save brænde eller kvinden skjuler sin succes (eller omvendt) er vel kun snedigt hvis man ønsker at leve livet med sin partner i en kulisse? Det er jo ikke almindelig markedsføring hvor så mange kunder som muligt er lykken ? :)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Anna B   den 26-08-2013 kl. 16:49

Soulaima, det er sjældent jeg er enig med dig, men denne gang har du ramt rigtigt. Jeg har nemlig prøvet det selv.

Min erfaring siger, at kvinder i en vis alder ikke er særlig populære på "markedet", hvis de ikke har brug for en forsørger, og i øvrigt selv kan skifte en pære. Jeg tror desværre, at den gamle fordom stadig gælder: Kvinder gifter sig opad, mænd nedad. (Der er bare ikke lige så mange mænd at gifte sig opad med, som i gamle dage, fordi der er flere kvinder der får en højere uddannelse.)

Så det ville næppe hjælpe den tyske kvinde, at søge i sit eget netværk, fordi mændene der, (med 70 timers arbejdsuge) nok har en kone derhjemme der klarer marktjenesten på fuld tid.

Det er lidt trist med mænd, som føler sig truet af en kvindes position. En lederstilling på arbejde, betyder jo ikke at man tager sin titel med hjem.

Så rådet til unge kvinder, må vel være: Skaf børn med en du kan li' tidligt. Skaf en uddannelse. Få en karriere. I den rækkefølge, for hvis karrieren først er på plads, kan det være svært at finde faderen til dine børn.

Om denne debat så hører hjemme på et iværksætterforum, er vel et andet spørgsmål!

Er kommentaren brugbar? 2 0
Volt & Volume   den 26-08-2013 kl. 17:34

@Thomas Frost: Yes, præcis! :-)

@iVinkel: Mange tak skal du have :-)

Er kommentaren brugbar? 2 0
Jesper   den 26-08-2013 kl. 17:43

Jeg oprettede single-tråden og jeg håber ikke jeg spolerer for meget for hjælpsomme aminoer ved at afsløre, at overskriften blev valgt for at få andre til at se indslaget fra Deadline, snarere end et reelt 'tilbud' (som Thorborg i så fald fik saboteret ;-))

Jeg har egne erfaringer med en stor økonomisk klasseforskel og det er et problem der stikker dybere, end noget der kan listes i overskriftsform, når forskellen eksisterer allerede ved mødet og ikke noget der sker gradvist.

Soulaima skriver, at det var i 'fortiden' manden forsørgede familien, men det er jo genetisk og instinktivt snarere end et modefænomen der lige har ændret sig.

Så hvad angår den tyske veninde/erhvervsleder, så kan jeg sagtens forstå hvorfor hun ikke får henvendelser på en profil. Jeg tror mange mænd afskrækkes, selvom de måske gerne vil stærke kvinder, for med mindre de er i samme klasse, så er det svært at se hvilken rolle de skulle fylde i hendes liv. Hun har fået børnene, så den del er klaret. Er det mænd med samme økonomiske formåen, så er det nok ikke ualmindeligt de foretrækker en yngre kvinde, uanset hendes indkomst, hvorved de indtræder som beskytter og forsørger.

Det er vel også derfor flere danske mænd finder en partner i Asien eller Østeuropa, hvor kønsrollemønstre og forventninger som udgangspunkt er andre end i Danmark.

Er kommentaren brugbar? 4 1
Erik Hamre   den 26-08-2013 kl. 17:57

Der er nok sket det at samfundet har ændret sig på mange områder, men mænd og kvinder tiltrækkes stadig af de samme ting i hinanden som de gjorde for 100, 1000 og 10000 år siden.

Jeg kan ikke tale for alle mænd, selvom jeg tror de fleste er enige, men jeg kan godt lide feminine kvinder og min opfattelse er at det tit er maskuline værdier der skal til for at 'gøre karriere'.

Jeg er flintrende ligeglad med hvilket job og uddannelse en potentiel kæreste har, så længe hun er sød, smuk, intelligent og omsorgsfuld - og det er jo også krav nok ;-)

Du bruger udtrykket 'en ok mand' uden at definere det yderligere. Det er nok her de single karrierekvinder skulle gribe i stedet for. For der er sikkert masser af 'bløde' mænd der ikke har noget problem med at være partner med en dominerende kvinde, men så kommer problemet, for de mænd er jo ikke interessante vel? I kvinder vil jo gerne have en mand med succes, en I kan se lidt op til måske, men de mænd vil som sagt hellere have en almindelig sød, feminin pige som giver noget balance.

Man kan ikke få det hele i livet og det tror jeg måske en del moderne kvinder skal få lært.

Er kommentaren brugbar? 5 1
Michael L   den 26-08-2013 kl. 18:26

Mange gode pointer, Soulaima!

Men udover at mange maend desvaerre bliver skraemte af en velloennet, staerk kvinde, saa er der ogsaa andre aspekter.

Det er paafaldende saa mange af de succesfulde kvinder som "glemmer" deres feminine sider. Som enten foeler at de skal leve op til den toughness de moeder i mandehierakiet i toppen af virksomhederne (der er jo trods alt stadig ikke mange kvinder helt oppe i direktionerne), eller som bare bliver saa haarde i filten, at de mister traditionelt feminine sider, saasom dybde, reflektion, at vaere givende, foelsom, selvopofrende...

Jeg har moedt adskillige meget succesfulde kvinder, som pga. deres personligheder ikke laengere var attraktive. De havde faaet slebet albuerne saa meget, at de ganske enkelt var blevet saa selvfokuserede at de ikke var saerlig behagelige at vaere sammen med i laengere tid ad gangen, ikke var reelt interesserede i andre (akkurat som mange alpha-hanner...).

Mvgh

Michael

Er kommentaren brugbar? 4 0
Volt & Volume   den 26-08-2013 kl. 18:56

@Erik Hamre: Rigtig gode pointer herunder, Erik:

"Jeg er flintrende ligeglad med hvilket job og uddannelse en potentiel kæreste har, så længe hun er sød, smuk, intelligent og omsorgsfuld - og det er jo også krav nok ;-)

Du bruger udtrykket 'en ok mand' uden at definere det yderligere. Det er nok her de single karrierekvinder skulle gribe i stedet for. For der er sikkert masser af 'bløde' mænd der ikke har noget problem med at være partner med en dominerende kvinde, men så kommer problemet, for de mænd er jo ikke interessante vel? I kvinder vil jo gerne have en mand med succes, en I kan se lidt op til måske, men de mænd vil som sagt hellere have en almindelig sød, feminin pige som giver noget balance.

Man kan ikke få det hele i livet og det tror jeg måske en del moderne kvinder skal få lært."

Er kommentaren brugbar? 2 1
Jan   den 26-08-2013 kl. 22:13

Du skriver bl.a. citat:

"Hun var blevet anbefalet at smide hendes profil op på et date site, fordi hun gerne vil i kontakt med mænd, og få sig en partner.  For som hun  siger, hun har ikke tid til at gå ud i byen og finde én."

Prøv lige selv at læse den sætning igen...så tror jeg du har svaret.

Hvad er en OK mand i øvrigt ? :-)

Er kommentaren brugbar? 2 0
CarryMyStyle   den 26-08-2013 kl. 22:26

Hvad nu, hvis kvinder hellere vil være single, end at være sammen med en mand, der kun går op i at dyrke maratonløb, få bonusser på arbejdet, give penge til velgørenhed - kun når man følger med, taler om en aflyst fodboldkamp som det værste i verden og diskuterer politik for at lyde klog. Måske jeg har kigget de forkerte steder, men har da mødt en del af de mænd. Jeg søger en mand med dybde og en intelligens, der kommer af at have levet livet med både op- og nedture, og så er jeg egentlig ligeglad med hans uddannelsesniveau/arbejde.

Det er et rigtig godt indlæg og mange interessante bidrag i debatten. Jeg tror, at det er en kombi af, at kvinderne tror, at de søger ham "med styr på det hele", men hvor kærligheden ikke indfinder sig, når hjertet ikke er med, og så er der sikkert også mænd, der ikke synes det er tiltrækkende, når kvinderne netop bliver mere som alphahanner.. Kvinderne skal jo stadig huske empatien, omsorgen osv. for at virke tiltrækkende. Jeg kan da godt forstå de mænd, som går efter lærerinden, der tager sig tid til at lytte osv.. En kvinde, der har for travlt med sig selv er jo ikke tiltrækkende.

Er kommentaren brugbar? 2 0
Fru Hartmann   den 26-08-2013 kl. 22:34

Jeg har, desværre, ikke tal på de mange kvinder i lederstillinger, som har være nogle kolde bitches. En af mange grunde til at jeg foretrækker mænd i lederstillinger. Kvinder har det med at blive kolde og kyniske på en ualmindelig led måde. Det er vel heller ikke spec attraktivt for mænd!

Er kommentaren brugbar? 8 0
Anja Lysholm   den 26-08-2013 kl. 22:45

Det kunne være interessant at vide hvilke/hvor mange kvinder der normalt svarer på en tilsvarende datingprofil for en mand. Jeg kunne selv finde på at tænke "out of my league" og ikke svare på sådan en annonce, men føle mig mere "på niveau" med en skolelærer. Så måske er der ikke forskel på mænd og kvinder hvad det angår? Eller er det bare mig der skal arbejde med mit selvværd? ;-)

Er kommentaren brugbar? 6 1
Kim Kampp   den 26-08-2013 kl. 23:04

Et spændende emne og en tendens, som jeg tror fører til meget personlig ulykkelighed på begge sider af bordet.

En af de tendenser vi alle er vidne til er et brud i de forskellige kønsroller, og en tilhørende "forvirring" i form af hvad maskulinitet og feminitet er.- I nogle tilfælde er det hipt og trendyet at blande disse sammen. Unægteligt er der også folk, der finder dette miks tiltrækkende og nogle af nye "kønsroller" ligeså.

Dog er det min opfattelse at de fleste kvinder stadig er tiltrukket af en traditionel maskulinitet ligesom mænd finder feminitet tiltrækkende. - En kvindes smil er stadig noget af det mest charmerende og tiltrækkende. Desværre ses dette sjældent praktiseret, - En anden faktor er at manden helt naturligt elsker at kunne tage sig af sin kvinde og hvis en mand ikke kan for lov til dette bliver det ofte til frustration. - Nu blot for at understrege dette, betyder at tage sig af ikke økonomisk - Der er forskel på emotionel sikkerhed og økonomisk sikkerhed, selvom manden mange gange tror at sidstnævnte er tilstrækkelig.

Så (karriere"kvinder vær jer selv og vær ikke bange for jeres feminitet, den er faktiske det bedste "våben mod mænd" - Mænd har svært ved at tackle maskuline kvinder, da de strider mod deres maskulinitet - og sjældent findes tiltrækkende. Spændende kunne det være at se en politikker eller erhvervsvinde som turde være feminin, smile og ikke mindst klæde sig feminint . - Har lige siddet og set Tv-avisen og Deadline fyldt med kortklippet kvinder i stramt jakkesæt med et anstrengt smil - ikke særlig tiltrækkende.

NB. Gælder ikke dig Soulaima, du så sgu godt ud sidst du var i Deadline :-))

Er kommentaren brugbar? 4 0
Neel Mark Wraae   den 26-08-2013 kl. 23:15

Først klynkede vi over at vi ikke havde valgret. Det fik vi.

Så klynkede vi over at vi ikke kunne få det samme arbejde som mænd. Det fik vi.

Så klynkede vi over at vi ikke havde lige løn. Det fik vi (næsten vil nogen sige!)

Så klynkede vi over at vi ikke kunne få topposter. Det får vi.

Og nu klynker vi så over at mænd ikke vil have os?

Undskyld…men hvornår holder vi op med at klynke?

Er kommentaren brugbar? 19 0
Jesper   den 26-08-2013 kl. 23:51

Jeg syntes nogle af jer tillægger Soulaimas indlæg nogle synspunkter hun ikke giver udtryk for.

En ekskæreste, der har arbejdet i ledelsesafdelinger i flere C20 virksomheder, fik lavet en personlighedsanslyse hvori der stod: "Du lytter med konservativ distance til dine kollegaer, når du udtrykker deres problemer og bekymringer" (noget i den stil) og vi var helt flade af grin, mens vi forsøgte at afklare om det var en pæn måde at levere en sviner - og om det skulle tolkes som 'godt' eller 'dårligt'. Sandt var det i hvert fald, men det afspejler hende i en arbejdssituation ikke privat/socialt.

I Soulaimas eksempel bliver præcis den samme kvinde langt mere attraktiv med en dårligere uddannelse/karriere og indkomst. Ingen af delene kan ses, men nogle af jer tillægger hendes succes negative karaktertræk. Det er da tankevækkende - også at opfattelsen er så udbredt.

Er kommentaren brugbar? 2 4
BE   den 27-08-2013 kl. 03:06

Sjov diskussion. Og meget relevant. Jeg har et eksempel fra den virkelige verden om mig selv for 10-15 år siden. Jeg var først i 30'erne så okay normal ud og var single med et lille barn. Jeg var også selvstændig. Jeg arbejdede hjemme for en mikroløn, så jeg kunne være mere sammen med barnet, og ikke aflevere det for meget i børnehave m.m.

Men når jeg var ude og danse/feste og kigge lidt efter Mr. Right, så skulle jeg i den grad passe på, hvad jeg sagde, når de spurgte, hvad jeg lavede. Hvis vi havde danset et par gange, og de ville snakke lidt, og spurgte hvad jeg lavede og jeg så svarede, jeg var selvstændig, så var det omgående 'Tak for dansen' og så smuttede de. Hver gang. Hvis jeg sagde, at jeg arbejdede på kontor - hvilket jeg gjorde - det var bare mit eget kontor, ja, så kunne vi godt snakke og hygge os videre...

Jeg måtte bare ikke være selvstændig.

Heldigvis fandt jeg Mr. Right og er nu gift. Hans mor har også været selvstændig, så han blev ikke bange, da jeg måtte ud med sproget. Men han er også sjælden, hvis jeg må konkludere på dette...

Er kommentaren brugbar? 3 0
Carsten Jacobsen   den 27-08-2013 kl. 05:51

Jeg synes at der er en del fordomme omkring at karrierekvinder er maskuline typer som har tabt deres feminine sider. Ja, sådan opleves de måske ofte på arbejdspladsen, men er det også jeres erfaringer privat?

Det er ihvertfald ikke min oplevelse, at karrierekvinder har mistet deres femininitet når de har fri (har dated kvinder i stillinger som Vice President, læge og fruen er som nævnt tidligere direktør).

Fruen fortalte mig iøvrigt på den første date at hendes drøm var at blive selvstændig :-)

Er kommentaren brugbar? 3 0
Jens S   den 27-08-2013 kl. 07:32

Artiklen og debatten viser mænds store integritet.

For mens der er ingen ende på hvor mange golddigger blondiner, der sælger deres krop til mænd med penge, glæder det mig at se at mænd ikke gør det i så udstrakt grad.

Mænd vil være sig selv, og de vil ikke være afhængige. Det er godt.

Er kommentaren brugbar? 4 0
Allan Lund Pedersen   den 27-08-2013 kl. 08:16

Kvinder der har "mistet deres feminine sider" har ikke noget at gøre i lederstillinger!

De er som regel for afstumpede, og slet ikke i stand til at forstå, hvordan "normale familiemønstre" fungerer og hvilke basale behov omgivelserne har.

Sjovt nok, så siger rigtig mange "ikke karriere" kvinder om "karriere kvinder": "De bliver mærkelige og svære at tale med, når de får magt - som om de mister basal indsigt i livet..."

En kvindelig leder der ikke kan smile med øjnene inklusiv, er falsk og uværdig på sin post - og burde sendes på kursus i de basale livsmønstre...

Jeg kender faktisk et par stykker der godt kan få tingene til at fungere - de har empati'en på plads, de har forståelse for medarbejdernes basale behov, de har medarbejdernes fulde respekt - OG de er mødre, gift og arbejder ofte 50-60 timer om ugen eller er på rejse! Men de kan også give slip, og nyde deres børn og ægtefælle og lade sig forkæle :-)

Så der er, efter min mening, god plads til karriere kvinder, der har hele paletten med, også "familiegenerne". De er fantastiske at opleve, fordi de har alle værktøjerne til alle situationer - og jeg kan da i en stille stund godt blive misundelig på disse kompetencer.  

Er kommentaren brugbar? 6 0
Tør eller gider?   den 27-08-2013 kl. 09:08

Et spændende emne - som - alt afhængig af hvilke briller man kigger igennem - har mange forskeligge facetter. Statistikken der bliver brugt i dit indlæg passer ikke helt (eller overhoved ikke) men lad det nu ligge. Fordi det jo rigtigt nok at flere kvinder får uddannelser - og også de høje. Og tak for det fordi det giver jo mere ligeværdig partner - også i parforhold. Jo, der findes en masse mænd der vælger fag uddannelser - men er det per definition en afspejling af at disse mænd er uambitiøst? Det tror jeg ikke. Jeg har to akademiske grader i bagagen - og mine sidste tre forhold har været med en pædagog (som mens vi var sammen i 12 år fik en akademisk grad), en frisør med egn salon og en arkitekt. Alle tre vidunderlige kvinder - synes jeg. Jeg synes det er meget snævert at bedømme et menneske udefra deres muligheder at sidde i fire år på deres flad røv for at modtag noget så gammeldags som undervisning på en uni. Kærlighed må da være udgangspunktet og den har forhåbentlig noget andre værdier end det ens cv afspejler. Jeg kører med stor fornøjelse min motorcykel og har da op til flere gange overvejet hvor fedt det vil være at skrue på cykler i stedet for at hjælpe andre akademiker på høje stillinger at få styr på deres mennesker. Ambitionen i livet må da gerne stikke lidt dyber end hvilken titel jeg har og hvor mange penge jeg har på konto-en? Når jeg begiver mig på de smarte steder i byen, så slår det mig at ofte så bliver samtalen styret i retningen af hvad jeg laver. De sidste seks, fordi jeg ikke orkede at forklare hvad jeg laver, har jeg ofte sagt at jeg er cykelsmed. I min øjne et hæderlig erhverv ... dog kun for at opleve at kvinderne ikke var interesseret i samtalen. Den selvfølge der ligger i dette - at en faglært ikke har noget at byde på - får mig til at give mig kvalme. Karriere kvinder der har givet op deres feminine sider? Det er dog det mest latterlige jeg har hørt. Måske går de ikke længer i kjoler men de kommer dog gerne tilbage til fora som dette og klynker i en fælles svanesang at 'nutidens mænd ikke tør at vær sammen med en selvstændig karriere kvinde'. Jeg kender typen. Faktisk alt for godt ;-) Tro på mig når jeg siger at, de fleste mænd godt tør - man de orker jer ikke. Fordi jeres værdier er forkvabset. Så længe i vurderer jeres mænd udefra hvilken stilling de har i stedet for hvad de gør og hvad de stå for, ja, så fortjener i da helle ikke bedre. Eller synes i? Og lad nu vær med jeres sadvænlige pis i jeres reaktioner på mit kommentar: "du staver jo af helvede til så du vel også sådan en faglært der er pikfornærmet' - fordi det er jeg ikke. Jeg er Hollænder (forklarer måske lidt af min mangel på evne ift stavning), jeg er en rigtig mænd som elsker og ikke hader kvinder is alle former og uanset IQ - har dog svært med kvinder der har amputerede værdier. Hvis jeg kan vær lykkelig med en frisør, så er jeres næste lykkesmed måske en cykelsmed ;-) Det kan med tiden vær meget mere forfriskende end de oppustede egoer der befolker Victor hvor muskler og klogskab er erstattet med titler og penge. Det mine damer, er problemet i en nøddeskål.

Er kommentaren brugbar? 7 0
Benjamin   den 27-08-2013 kl. 09:16

Jeg er 27 år gammel og er mildest talt chokeret over mange af mine jævnaldrendes filosofiske undren om parforholdet. For mange er det sådn lidt, lad os se tiden an, hvis det nu ikke virker på lsigt kan en af os altid rejse rundt om jorden og forhåbentligt finde en der gider at se vores frimærke samling.

Bliv hjemme. Scor i Netto. Easy!

Er kommentaren brugbar? 2 0
Martin Thorborg   den 27-08-2013 kl. 13:26

Super debat pånær de sidste par indlæg der nu er slettet.

Hold nu en god tone alle sammen.

Dbh Martin

Er kommentaren brugbar? 4 2
slettetbruger   den 27-08-2013 kl. 13:29

@ Martin Thorborg

Så må du altså til at holde din darling i kort snor! Hun fik råt for usødet!

Er kommentaren brugbar? 4 2
Webmaster   den 27-08-2013 kl. 13:30

Så har jeg oplevet det med - alt få et debatindlæg slettet. Suk :-(

Er kommentaren brugbar? 1 1
slettetbruger   den 27-08-2013 kl. 14:16

Jeg og mit alter ego, Webmaster, siger hermed farvel og tak for råd og dåd på Amino.

Jeg kan kun opfatte den udøvede cencur som et slet skjult tiltag for at beskytte Soulaima Gourani mod at hendes kvababbelser bliver indexeret af Google og dermed giver hende nogle velfortjente ridser i den ellers så blankpolerede overflade.

Er kommentaren brugbar? 4 1
Webmaster   den 27-08-2013 kl. 14:18

@ iVinkel

Du har jo sådan set sagt hvad vi har at sige, så jeg vil nøjes med at sige tak for den hjælp jeg har fået på Amino.

Måske mødes vi derude engang ... gerne i vores butik i Vognmagergade i København :-)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Peter   den 27-08-2013 kl. 14:18

Supergo artikel Soulaima, (har ikke læst alle kommentarene hertil).

Jeg kender faktisk svaret på mange af de spm du kaster i op i luften. Dem finder du hvis du går lidt i dybden med de seneste tanker og teorier som er udviklet inden for "evolutionær psykologi".

Den ultra korte forklaring på problemstillingen du skitserer er, at vores sexualitet/drift til at formere os samt lyst til at danne par ligger dybt forankret som urdrifter baseret på de kønsroller mennesket har udviklet gennem ca 1 million år eller mere.

Her er mandens rolle at jage(skaffe mad) og kæmpe (forsvare sin familie og stamme). Kvinden derimod skal skabe de trygge rammer i hjemmet for at opfoste børn og sørge for at manden får mad, hvile og følelsesmæssig pleje - så han er klar til en hård dag på jagtmarken eller i kampens hede. Manden har sin leder position i famlien og flokken i kræft af hans fysiske overlegenhed og mod. Mens kvinden er følelsesmæssigt meget stærkere udrustet, så hun kan forstå hvordan hendes familie har det og hvad de har brug for. Hendes domæne er hjemmet.

Men lige siden dampmaskinen blev opfundet - og efterfølgende med Industrialiseringen, våbenteknologi, uddannelsesystemet, computeren m.m. er mandens fysiske styrke blevet mindre og mindre betydningsfuld - og kvinder kan i dag det samme som mænd. Men kvinden er stadig manden langt overlegen rent følelsesmæssigt, og vil derfor i mange forhold kunne udkonkurrere manden. Det eneste manden har tilbage, hvor kvinden ikke har en chance er "modet" og "risikovilligheden" - (netop derfor vil man nok aldrig komme til at se så mange kvindelige topledere). Men bottom line er at mange kvinder i dag er blevet til "mænd". Fordi de nu kæmper og vinder mange af de samme leder posisitioner i flokken (samfundet) og familien som evolutionært er mandens domæne. Og Mænd syntes bare ikke det er spor sexet når en kvinde kæmper om det samme som ham selv. Så bliver hun pludselig til en konkurrent, på lige fod med de andre mænd - og hun er ikke længere en kvinde som han skal beskytte og forsørge. Mænd er bare ikke programmert til at kæmpe mod kvinder! Er du i tvivl så se blot hvor konfliktsky de fleste mænd er ift deres "kvinder".

Og selv om vi har haft 50 år med ligestilling, er det ikke nok til vore følelser og urdrifter kan omstille det som vi har udviklet i mere en én million år. Vores hjerner kan måske acceptere og forstå at det er sådan det er - og at ligestilling er det "politisk korrekte". Men vi er naive hvis vi tror at hjernen kan styre og kontrollere vore urdrifter.  

Faktisk er der mange som anser "ligestilling" for en "evolutionær defekt", fordi mange af de mest intelligente kvinder, som jo helst skulle føre arten videre - nu vælger at blive til "mænd" istedet - og derfor ikke længere kan tiltrække de "bedste" mænd. At de fleste af disse kvinder også kommer til at leve i evig seksuel frustration, fordi de inderst inde stadig gerne vil domineres af en "rigtig" mand, som er mere mand en hun selv - ja det er en helt anden historie.          

Er kommentaren brugbar? 4 1
Nicolai Lundgaard   den 27-08-2013 kl. 15:38

Dine kildehenvisninger er ikke særlig præcise, og det kan der jo være en grund til.

"I Europa vælger 7 gange så mange kvinder at være single end mænd."

Hvis det er denne artikel du henviser til http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/1-04032011-AP/EN/1-04032011-AP-EN.PDF, er det citatfusk, da citatets korrekte ordlyd er: "I Europa er der 7 gange så mange singlemødrer end singlefædrer". En væsentlig forskel skulle jeg mene.

"Et studie har fastslået at mænd foretrækker mindre succesfulde kvinder som partner. Kun mænd i Mumbai, Indien er uenige i dette. Så måske stærke kvinder skal bo i Indien".

Her linker du til en indisk jounalist, men det eneste jeg kan finde er denne artikel http://articles.timesofindia.indiatimes.com/2011-09-20/man-woman/30176268_1_successful-women-successful-woman-angad-hasija hvor hun interviewer nogle indiske mænd. Jeg vil næppe betegne det som noget studie.

Resten af dine postulater er udokumenterede eller baseret på din egen empiri.

Det er ikke godt nok Soulaima

Er kommentaren brugbar? 14 0
Pia   den 27-08-2013 kl. 19:07

Jeg tror egentlig også det ahndler om, at mænd der er "lavere i hirakiet" end denne hersens karrierekvinde ikke skaber kontakt, da han mener hun ikke vil være interesseret i ham, eftersom de fleste kvinder søger en "ligeværdig" mand eller end mand med højere status.

Og så er det noget fis at kvinder ikke både kan indeholde feminine og maskuline værdier.

Mænd der har brug for en underlegen kvinde er ikke mænd men vatnisser :D

Er kommentaren brugbar? 3 5
Flemming   den 27-08-2013 kl. 19:56

Jeg må erkende, at jeg er virkelig overrasket og en smule chokeret over de påstande, som du bringer til torvs, Soulaima! Herudover er jeg endda mere forbavset over, at du vælger et iværksætterforum til at fremsætte SÅ elitære postulater, når de egentlig havde passet langt bedre til et indlæg i Weekendavisen, hvor eliten jo læser med? Det ville måske klæde dig med lidt mere situationsfornemmelse? Hvorfor disse elitære meninger i et forum for simple iværksættere, hvor langt størstedelen som jeg ikke er veluddannede og hvor måske kun en i hele Amino's levetid vil kunne komme op og "mingle" med Fortune Most Powerful Women?

Desuden er statistikkerne fuldstændig hen i vejret. Man skal ikke være specielt veluddannet for at vide, at når man tager Toppen af Poppen=den øverste promille af en promille af befolkningen, så har hun ikke særligt mange potentielle matches, hvorimod når man tager en (simpel?) lærerinde, så har hun masserne efter sig! På en dag fik denne "fake" lærerinde 40 bejlere og på en måned ville det give over 1000! Det er da fuldstændigt forståeligt og det matcher danske kvinders succesrate på dating, hvis de ellers er kønne nok og har skrevet en god profiltekst.

Gad hun så noget med de to mænd, som hun fik henvendelser fra? Nej, sikkert ikke, da de nok var under hendes stand og værdighed.

Der er meget mere i det, end som så. Kvinder har det virkeligt svært ved at gifte sig under deres stand, hvorimod mænd ikke har noget problem med det. Så når de 200 mest succesfulde kvinder i verden mestendels er single, så skyldes det ikke, at de ikke kan score poolfyren, gartneren, vvs-manden eller den hotte tømrer - men det skyldes at de ikke vil GIFTE sig med ham!

De succesfulde mænd derimod har ikke det store problem med at gifte sig med sekretæren, nannyen, husholdersken eller elskerinden.

Problemet er, at de elitære kvinder er alt for snobbede og nægter at snobbe nedad - og heldigvis bider meninge mænd heller ikke på deres kontaktannoncer, da de jo bare ville få en kold skulder. Desuden har kvinden sikkert tydeligt formuleret i sin profil at hun ikke svarer på henvendelser fra mænd, der ikke er i magtfulde positioner eller tjener under 2 mio Euro om året.

Nu til de lidt mere jordnære ting - for os der kommer i dette forum og som vi nemmere kan forholde os til:

Hvis vi arbejder 50-70 timer om ugen, hvad skal vi så bruge en kvinde, der har samme timeforbrug som os til? Så ender man blot med at skulle bruge endnu mere tid på husholdningen og aldrig se hinanden alligevel.

Jeg ville aldrig vælge en selvstændig kvinde som partner, fordi jeg aldrig ville se hende, og pludselig skulle jeg både klare mit eget job, samt husholdningen, da hun sjældent har tid til dette.

Ingen har noget imod veluddannede kvinder, men når det betyder at man som mand bare får flere opgaver og mindre sjov, så gider man dem da ikke. Så er det nemmere at være venner med dem.

Når du og dine Fortune 200-kvinder ikke er blevet lagt an på i 10 år, så skyldes det uden tvivl at mænd - som jeg og langt de fleste af mine fæller - lægger an på de unge og de lækre fremfor ældre elitære kvinder, der iøvrigt er gift. Lagde jeg an på dig, fik jeg nok hurtigt et fur og det både rimeligt og fortjent - og jeg havde spildt min tid, hvilket jeg normalt ikke gider.

Jeg vil opfordre dig til at bruge din tid på noget mere fornuftigt, da dette hverken er videnskabeligt baseret eller endda fornuftsbaseret. Det giver ingen mening at klynke over mangel på interesse fra mænd, når du alligevel er godt gift.

Er kommentaren brugbar? 5 2
Small VC   den 27-08-2013 kl. 20:11

Tak, Nicolai Lundgaard! Hold nu k.... hvor er jeg træt af disse artikler, Facebook statements og blogindlæg, der prøver at fremstå som om de er baseret på fakta og videnskab, men i bedste fald er fri fantasi, og kun har til formål at fremstille afsender som en værdig meningsdanner - hvilket tydeligvis ikke er tilfældet!

Er kommentaren brugbar? 7 1
Jens S   den 27-08-2013 kl. 20:54

Man ved jo, at når statistik og udsagn forfalskes (slettes) er der en hensigt.

Somregel er det at tjene penge men det kan også være andre ting, fx spin.

Når der skal startes en krig køres der et godt kraftigt spind med babyer i kuvøser eller giftgasofre. Fjenden spiser børn, det gør fjender. Det er spin for at skaffe kanonføde.

Jeg bliver noget i tvivl om hensigten, når jeg ser et indlæg som dette, som jo oprindeligt er meget upræcist og uformuleret og med vag hensigt.

Jeg kan selvfølgelig godt forstå at Sulaima promoverer sig selv, det gør de jo, sådan nogen, man kan se det på bisætningerne, hvor der nævnes hvem hun er sammen med. hensigterne bor i bisætningerne.

Men jeg kan ikke lige forstå hvorfor amino har så stor interesse i dette. Det er jo ligesom at begynde at køre med blå benzin på knallerten.

Men jeg finder nok ud af det, for der er mange bisætninger.

Er kommentaren brugbar? 4 2
Internexus   den 27-08-2013 kl. 21:14

Du må mere i byen Soulaima! :-)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Tromle   den 27-08-2013 kl. 21:32

"Ingen har lagt an på mig i 10 år".

Nu kunne det jo skyldes, at du er GIFT ;)

For få dage så jeg en længere tråd her på Amino, hvor folk diskuterede, om du nu også var gift eller hvad. Jeg ville være forsigtig med at lægge alt for meget i min personlige statistik, hvis jeg var dig.

Jeg synes, det er en ret mærkelig teori, at der ikke skulle være mænd, der vil have veluddannede kvinder. Sludder og vrøvl. Lad os så sige, at der kun er 5 % af mændene i den rette alder, der kunne være interesserede  dig. Det har ingen betydning, bare du kigger længe nok efter. Der er jo mennesker nok i verden. Hvis du er dig selv - så finder du nok også de rigtige mennesker. I modsat fald spilder du bare tiden på folk, som ikke passer til dig alligevel.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Tromle   den 27-08-2013 kl. 21:40

Tror faktisk, det er ret let: De fleste af os leder i dag efter en partner, der ligner os selv. En lignende uddannelse, en lignende indkomst - en lignende grad af skønhed, endda.

Hvor mænd før ledte efter en partner, der havde ringere uddannelse og løn, end de selv havde, leder de i dag efter en ligestillet. På den måde er gabet mellem mænd og kvinder i dag faktisk betydeligt mindre end før - hvilket betyder store indkomstforskelle mellem familier.

Er kommentaren brugbar? 2 2
Martin Lysfelt   den 27-08-2013 kl. 21:55

Da jeg var i starten af 20'erne lavede jeg en test på en datingside.

Først skrev jeg en almindelig annonce, og efter 1 måned havde jeg ikke fået så meget som én eneste henvendelse fra nogen.

Jeg prøvede derfor at rette annoncen, hvor jeg skrev at jeg var mangemillionær, og ikke behøvede at gøre andet end at slappe af og hygge mig resten af livet.

Billedet forblev uændret.

I løbet af få dage eksploderede min postkasse med henvendelser fra masser af både jævnalrende og ældre kvinder end jeg, som alle ville høre mere om mig, og meget gerne mødes med mig.

Hvad man så kan tolke af det, må du Soulaima gerne give mig et svar på...

Er kommentaren brugbar? 4 0
Jens S   den 27-08-2013 kl. 22:02

Kvinder er billige, er konklusionen. Mænd er knapt så nemme.

Ha!

Er kommentaren brugbar? 5 3
Gita Street   den 27-08-2013 kl. 23:16

Jan skrev en af de ting jeg også faldt påfaldende, men jeg synes ikke jeg havde tid dengang.

Hvis der ikke er tid at afsætte at gå i byen, så ved jeg ikke hvordan der skal være tid til at lære en partner at kende. Jeg engang for mange år siden prøvet at have en "super-ambitiøs-på-business" kæreste, hvor jeg oplevede at det er mit liv for kort til. Og der er vi inde i det Thomas Frost ikke vil. Jeg ønsker nærvær - ellers har jeg det bedre som single - fremfor at føle mig som en "en brik", der lige mangler i hans store puslespil.

Og det med en "OK mand" afspejler jo netop en form underliggende målestok eller værdi, som vi som læsere jo kun kan gætte på hvad er, og som jo er personlig og forskellig fra person til person.

Hvis man er ambitiøs nok til at arbejde ekstremt meget, selvom man endda er "ovenpå", så kan det være behov for selvrealisering og "significance" (kan ikke finde et godt dansk ord, men jeg finder stor inspiration i coachen Tony Robbins og hans 6 Human Needs). Hvis man vægter "Significance" over Connection/Love delen, så kan det også have sin pris. Ligesom du også skrev om mht at du måske havde mistet en god veninde fordi du ikke har tid. Det kender jeg så også godt fra mig selv.

Der er tale om forskellige behov og forskellige prioriteringer. Og det kan koste, hvis ens øverste behov ikke omhandler andre.

Internexus er en mand af få ord, og det var også en af de ting jeg tænkte.

Hvis en smuk og intelligent kvinde som dig ikke bliver bagt på, så er det muligvis fordi du ikke har taget en puster, danset og slappet af torsdag eller fredag aften. For så er de mænd der altså mændene. Også dem, der ringer når de er blevet ædru.

Men udover det, så er det nok svært at undgå at der går "Jerry Springer-show" i den når der bliver generaliseret på størrelsen på bryster og størrelsen på hjernen.

Og det har selvfølgelig givet en entydig respons som at det attraktive ved en kvinde har med alder at gøre. Det synes jeg er lidt ærgeligt, men jeg forstår det godt fra de unge mænds synsvinkel. De vil jo have en fødedygtig, ung og sexet "mor til deres børn". Da jeg var yngre var "potentiel far til mit barn" også en vigtig faktor. Det er det ikke mere. De andre bliver jo heller ikke yngre, så der er lidt muligheder dér hvis man skulle træffe en man havde lyst til at "spilde sin tid" på :-D

Er kommentaren brugbar? 3 0
Gita Street   den 27-08-2013 kl. 23:27

Kommer lige i tanker om en ting mere. Noget underligt jeg bemærkede da jeg var purung. Jeg var rimeligt reserveret, men jeg så godt ud.

Jeg undrede mig over at kvinder, der var mindre kønne end mig var så omsværmede. En dag gik det op for mig at det var mine egne tanker, min egen opførsel og at jeg skulle forsøge at "connecte" og flirte med mænd IRL, hvis jeg skulle få mænd til at flirte med mig. Lige den "lille" opfattelse ændrede mit liv helt vildt dengang.

Min eftertragtede veninde dengang blev dybt misundelig på mig, og det endte med at jeg måtte sige farvel til hende, da hun ikke kunne klare min fremgang i "kærlighedslivet".

Er kommentaren brugbar? 3 0
Volt & Volume   den 28-08-2013 kl. 00:09

Gitta Street:"Og det har selvfølgelig givet en entydig respons som at det attraktive ved en kvinde har med alder at gøre. Det synes jeg er lidt ærgeligt..."

@Gitta: Jeg ved ikke, om det er mit tidligere indlæg, du her har i tankerne, men som jeg skrev, så står den pågældende kommentar helt for egen regning. Jeg skrev ikke, at "det attraktive ved en kvinde har med alder at gøre"; jeg skrev, at jeg ikke ville vælge at få børn med en "halvgammel" kvinde. Der er en meget stor forskel :-). At jeg så rent faktisk sjældent tænder på jævnaldrende eller ældre kvinder (jeg er 44), det er så en helt anden sag. Der er jo også mange moderne, modne kvinder, der tænder på yngre mænd. Sådan er vi så forskellige, og det er der vel egentlig ikke noget i vejen med :-).

Gitta Street: "...men jeg forstår det godt fra de unge mænds synsvinkel. De vil jo have en fødedygtig, ung og sexet "mor til deres børn."

Som en ikke-ung mand kan jeg sige, at jeg ville have det på nøjagtig samme måde som de unge mænd, hvis jeg var på jagt efter en "mor til mine børn". Hvorfor skulle jeg ikke også ønske en "sexet mor"? Hvis jeg skulle finde en mor til mine kommende børn, så ville hun ikke være en moden kvinde i begyndelsen af 40'erne. Jeg tænder personligt ikke på meget modne kvinder, og jeg er så heldig stadig at få komplimenter af meget yngre kvinder (fik for et par måneder siden en helt vildt sød kompliment af en meget yngre kvinde angående mine øjne :-).

Men det er naturligvis en smagssag. Man er nu engang, som man er. Mit indlæg var som nævnt udelukkende et udtryk for, hvordan jeg selv har det med modne, hardcore karrierekvinder. Jeg tror bare, at mange mænd har det på samme måde. Mange mænd foretrækker en kvinde med bløde værdier. En kvinde, der er omsorgsfuld og familieorienteret. Vi er ikke til "halv-maskuline" kvinder, hverken af væremåde eller stil. Mange karrierekvinder kører en stil, der - af en eller anden grund - tilsyneladende "hører med til" dét at være kvinder, der skal gøre sig gældende i en mandsdomineret verden, og jeg er ikke til "kvinder i habitter" eller "kvinder med kort/halvkort hår". Jeg er til sexede, feminine kvinder. Ja, jeg generaliserer, men jeg gør det, fordi der er meget sandt i dét "billede af den moderne karrierekvinde". Og hun er bare ikke noget for mig.

Er kommentaren brugbar? 2 1
Volt & Volume   den 28-08-2013 kl. 00:32

Tilføjelse: Her i København ser jeg forholdsvis ofte kvinder i slutningen af 30'erne og begyndelsen af 40'erne, som er gråhårede og skubber rundt på en barnevogn med en lille baby, og det er bare ikke noget, jeg finder charmerende. En ung/yngre mor med en lille baby er sødt/smukt/hvad man nu end vælger at kalde det, men ikke en gråhåret kvinde med en lille baby. Ikke i mine øjne. Jeg finder det virkelig ikke særligt tiltalende. Yes, det er fuldt ud forståeligt, hvis en kvinde bare ikke har fundet den rette mand, før hun er nået "op i årene", men hvis det skyldes, at hun har valgt at være karrierekvinde til fingerspidserne eller simpelthen bare været for kræsen ("Sikke nogen grimme sko, han har på") - ja, så har jeg altså ikke ondt af hende.

Er kommentaren brugbar? 2 1
Gita Street   den 28-08-2013 kl. 00:44

Thomas, jeg kunne aldrig drømme om at bebrejde dig for dine præferencer.

Det var mere dine generaliseringer jeg var ude i. Men ellers var mit indlæg ikke ret meget om dit indlæg.

Kunne godt give dig plus for den med at være træt af:

"Mænd er bange for stærke kvinder".

Den har jeg selv langet ud efter på et tidspunkt, da jeg heller ikke kunne genkende den fra jeg var yngre. Det er blot et udsagn, der ikke har hold i. Ligesom jeg selv har været træt af at se at "Kvinder tør ikke...yadayada...en type mænd".

Næeh, det er bare "GIDER" ikke det drejer sig om. Hvis lysten er der nok skal modet nok også melde sig.

Er kommentaren brugbar? 2 0
Erik Hamre   den 28-08-2013 kl. 03:17

Alder betyder ikke noget og så gør det alligevel. Mænd begynder jo også så småt at overveje familie og den slags i slutningen af tyverne og biologien er nu engang sådan at kvinder har nemmest ved at få børn sådan cirka mellem 18-30 år. Det betyder altså en del for hvem der er kærestepotentiale og hvem der 'bare' er lækker.

Men altså, jeg har mødt mange kvinder meget ældre end mig selv som jeg synes var meget tiltrækkende, men så har det også været fordi de bare er blevet mere feminine og så i øvrigt er holdt op med at spille små spil og være usikre hele tiden.

"..Jeg undrede mig over at kvinder, der var mindre kønne end mig var så omsværmede. En dag gik det op for mig at det var mine egne tanker, min egen opførsel og at jeg skulle forsøge at "connecte" og flirte med mænd IRL, hvis jeg skulle få mænd til at flirte med mig. Lige den "lille" opfattelse ændrede mit liv helt vildt dengang.."

Ja, hvis man konstant ikke får det man vil have, så bør man nok overveje at ændre sig selv, for verden ændrer sig ikke.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Gita Street   den 28-08-2013 kl. 11:27

"Alder betyder ikke noget og så gør det alligevel."

Alder har rigtigt meget at sige for de fleste. Jeg ser heller ikke langt yngre mænd eller ældre som potentielt noget.

Jeg har heller ikke noget problem med at mange af mine jævnaldrene mænd synes kvinder på min alder er for gamle. Dem må de yngre bøvle med.

Det var mere generaliseringen jeg indvendte imod.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Nicolai Lundgaard   den 28-08-2013 kl. 13:15

Jeg har fundet endnu en fejl i dit indlæg

"Vender vi snuden hjem til andedammen så viser tal at Danske kvinder i de kommende år vil tage jobbene fra mændene. Under den økonomiske krise har kvinderne været mere i beskæftigelse end mændene, og det samme vil man se i fremtiden."

Tal fra beskæftigelsesministeriet viser at mænd også under krisen har været mere i beskæftigelse end kvinderne. Omend forskellen ser ud til at blive mindre. Til gengæld er der over dobbelt så mange deltidsbeskæftigede kvinder end mænd.

http://bm.dk/upload/BEM/Files/Dokumenter/Publikationer/2013/Kvinder%20og%20maend%20paa%20arbejdsmarkedet%202012.pdf

Er kommentaren brugbar? 7 0
Lurks   den 28-08-2013 kl. 13:45

Jeg tror at svaret skal findes i evolutions psykologien, I.e. Mænd har lige siden morgen været alpha-dyret altså ham der skulle sørge for sin børne-maskine (læs kvinden) og når vores kvindelige samfund prøver at bytte om på det så går mændene selvfølgelig psykisk ned med stress.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Simon Rasch   den 28-08-2013 kl. 21:45

Nu skal det også nævnes, at mange mænd tænder sexuelt på een type kvinder, og bestemt ikke vil have samme type som partner.

Måske mange af de 40 kontakter på 1 dag var mænd der var interesseret i sex. Noget de ser som usandsynligt/uinteressant med en stærk/klog kvinde. De fleste jeg kender tænder mest på sexglade og ukomplicerede kvinder. (Når vi taler sex)

Har ikke læst alle kommentarer, da jeg læser via mobillos, så måske en anden har været omkring dette...

Er kommentaren brugbar? 1 0
Altomargan.dk - Jan   den 29-08-2013 kl. 12:29

Faktisk et af de bedre indlæg fra Soulaima som jeg ikke altid er "fan" :)

Det med om nogen lægger an på en, har jo også en del at gøre med ens udstråling. For udstråler man - "hold jer væk" så er chancen også stor for at de fleste holder sig væk.

Nu er jeg lykkeligt gift, med en dejlig kone som jeg også arbejder sammen med, og vi er bestemt ikke ligeværdige, men har hver vores kvaliteter i det vi gerne vil opnå. Og jeg som troede jeg vidste alt, jeg lærer hver dag nye ting og ser tingene fra andre vinkler - også mod min vilje til tider! :)

Men dengang jeg ikke var gift, der var der aldrig tale om hvorvidt pigen/kvinden jeg var interesseret i havde en overordnet stilling, var selvstændig eller på anden måde særligt velfunderet. Det har altid været 2 ting der indledningsvis gjorde mig opmærksom:

1. Udstrålingen

2. Hendes menneskelighed.

Og jeg er støt på mange superlækre piger/kvinder som jeg ikke ville bruge 1½ min. på i et forhold, da de menneskeligt set har været helt afsporet i forhold til mine idealer og det er i det sammenhæng alene mine idealer der tæller.

At man senere når man bliver gift på nogle områder må gå på kompromis, er så en anden sag.

Så status på en pige/kvindes erhverv er for mig fuldkomment ligegyldigt, og jeg under kun at min kone kommer til at nyde godt af de initiativer og udfordringer hun tager op hver dag og lærer mere, og bliver en stærk forretningskvinde der kan styre tingene mens jeg hygger mig ved atlanterhavets kyst med ungerne og kite surfing :)

Og der går nok noget tid endnu hehe

Er kommentaren brugbar? 1 0
Volt & Volume   den 29-08-2013 kl. 16:03

@Altomargan: Ét af de indlæg jeg kan forholde mig 100 % til. Helt enig i dine værdier. Jeg er personligt også fløjtende  ligeglad med pigens stilling/karriere. Det eneste, der interesserer mig, er hendes menneskelige værdier og udstråling. Varme er ALT.

Er kommentaren brugbar? 1 0
jimbo110   den 14-10-2013 kl. 01:13

Jeg hører hele tiden kvinder sige at de søger en "rigtig mand"! Men hvis kvinder begynder at gøre det som en gang var forskellen mellem mænd og kvinder. Hvor er forskellen så? Måske skal kvinder som vil have en rigtig mand starte med at blive en rigtig kvinde?

Jeg kan selv godt lide stærke kvinder. Men syntes flere kvinde er begyndt at blive sådan lidt hvad kan du gøre for mig agtige. Hvis ikke det er penge, status, sex eller børn hvad skal jeg så bruge dig til. Hvad med kærlighed til et andet menneske kan det ikke være nok?

Ikke mærkelig flere mænd finder deres kvinder i udlandet.

Jeg går ind for ligestilling. Men desto mere lige vi bliver desto mere lighed bliver der jo mellem kønnene, så skal vi nok ikke regne med at finde enorme forskel mellem det enkelte køn.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Hunter   den 10-11-2013 kl. 12:54

Ingen har lagt an på mig i 10 år. Buhu!!

Hvis kvinder virkelig er så stærke, så kom ned af tronen og ud og mød nogle mænd.

Hvis du ønsker en mand i dit liv, så tage ansvar for din egen fremtid og komme ud og scor en mand. I stedet for at vente på at der kommer en mand og scorer dig.

Ja, det kan sagtens tænkes at mænd er ”bange” for succesfulde kvinder, i den forstand at hun er måske ”way out of my league”, så derfor bruger jeg krudtet på lærerinden i stedet for. Det er aldrig fedt at blive afvist, så man går efter de kvinder hvor der er en chance for at score. Men hvad ved kvinder om det, som sidder på den lyserøde sky og venter på den eneste ene.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Hans Stokholm Kjer   den 10-11-2013 kl. 13:39

Hej Soulaima

Jeg bagte på dig den 10/9 2010 ved 20-tiden, men du blev ved med at snakke om én, der hedder Brian, så jeg gav ret hurtigt op. Jeg nåede slet ikke at finde ud af, om du tjener mere end mig - og jeg er egentlig også ligeglad. Du er sød at være sammen med, og så flirter jeg gerne. Jeg ville nu formentlig have trukket mig alligevel, da jeg holder vældig meget af fru Kjer. :-)

Se det søde parfoto af os her: https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/60468_430928267775_825801_n.jpg

Men altså - måske skulle de kvinder, der ikke føler sig bagt på, overveje at lade sig bage på i stedet for at tro, at ingen kan lide dem, fordi de tjener mange penge.

Jeg har ikke spekuleret på penge i mit partnervalg, men på et datingsite ville jeg nok også holde mig tilbage over for én som åbent oplyser, at hun tjener 10 x  så meget som mig. Jeg vil ganske enkelt være utryg ved, om jeg kan leve op til at være den gentleman, som jeg oplever mig selv som. Men hvis jeg mødte den samme kvinde IRL og vi klingede godt sammen, ville jeg ikke have problemer med at sidde på bagsædet af hendes Ferrari hjem.

- bortset altså fra, at jeg holder virkelig meget af fru Kjer.

I bund og grund synes jeg, at emnet er lidt ligegyldigt. Mennesker må jo finde hinanden og fatte sympati på de måder, de finder bedst, og hvis rige singlekvinder har problemer med det, må de jo finde deres løsninger. Det er ikke et samfundsproblem her i Danmark.

Er kommentaren brugbar? 4 0
Fjollert   den 10-11-2013 kl. 16:23

Utroligt at nogen stadig skriver i denne gamle tråd. Har Souleima ikke, til overflod, fået den opmærksomhed, som hun tydeligvist angler efter?

Er kommentaren brugbar? 1 1
Kristian   den 10-11-2013 kl. 18:36

Hvis du vil påbegynde en individuel og social udvikling, er du nødt til at tage i betragtning, at vi, og det samfund vi lever i, ikke er perfekte.

Vi lever i en tid, hvor man nyder godt af teknologiens fremskridt. For eksempel er ting som computere, smart phones og robotteknik blevet en uadskillelig del af vores liv her i vesten. Når man ser på menneskets historie, kan man se, at menneskerettighederne har ændret sig sammen med teknologiens udvikling. På samme måde som den industrielle revolution påvirkede folkets moral, således påvirker nutidens teknologiske udvikling også vores moral overfor hinanden, samfundet, naturen og verden som helhed.

Folk føler sig forbundet med ting, der er tæt på deres sjæl: Vise personer føler sig forbundet med gode ting, og de hverken foragter eller afviser nogen, men de holder sig til kilden; alle har en plads ved kilden.

Der er to slags intelligens: Den logiske og den emotionelle. Den logiske intelligens kan udvikles gennem matematik og ved at lære sprog; Sæt elementerne i den rigtige, logiske orden og din hjerne vil blive styrket.

Den emotionelle intelligens er anderledes; Det er hjertets rum, hvor følelser skal sættes i en logisk orden. Du skal være i stand til at føle sympati for andre, dit ego skal kunne gå i baggrunden, og dit hjertes visdom skal kunne manifestere sig.

For at finde den rigtige partner skal du være forår. Vær klar til at give, til at udtrykke dig selv, tage imod og forny dig. Du skal ikke møde nogen og leve sammen med den person, som en tigger. Lev med personen som en konge eller en dronning.

Går dit ønske ikke i opfyldelse har du handlet i modstrid med livets lov og orden.

Ægte kærlighed er mere end bare en fysisk følelse og en kemisk reaktion i kroppen.

Du er udgangspunktet for ægte kærlighed; Du er begyndelsen, din elskede er fortsættelsen og jeres følelsesmæssige møde skaber kærlighed.

Elsk din partner for det han eller hun er. Elsk din elskede for hans eller hendes indre værdier og du vil opdage, at det ydre følger med. Det ydre vil blomstre gennem den følelsesmæssige skønhed.

Udseendet er vigtigt, men de indre kvaliteter er endnu vigtigere, for det er det indre, der gør det muligt at kunne vokse sammen i lang tid. Måske for evigt.

Se på din elskede som et blomsterfrø og på dig selv som en gartner der tager sig af blomsten. Blomsten vil blomstre for dig!

Lad være med at stille krav; Giv i stedet og du vil føle, at alt kommer tilbage til dig endnu smukkere.

Hemmeligheden bag evig kærlighed er at tage vare på sin sjæl. Hele tiden og altid. Gør du det, vil du give det samme til dit forhold. Evig kærlighed er ikke en illusion. Det er noget, der er i evig forandring, og som bliver bedre og smukkere gennem forståelse og visdom. Evig kærlighed består også af de fire årstider, og den ændrer og fornyer sig hele tiden, går igennem en masse, men den hverken nedbryder eller ødelægger noget.

Hvis du ønsker at leve harmonisk og lykkeligt med nogen så fremprovokerer du ikke problemer, men gør i stedet, sammen med din partner, jeres liv lettere og gladere.

Den der virkelig elsker dig, elsker dig for din sjæl og vil lade dig være dig selv, hvilket giver total frihed. Du kan opfylde dig selv, når du frit kan sprede dine vinger. At give en person frihed er at vise den dybeste hengivenhed.

Frihed kan udvikles gennem engagement; Frihed og engagement er det samme som at vise menneskekærligt hensyn. Frihed resulterer i hengivenhed. Personer der er engagerede, er hensynsfulde og kloge.

Eventyr er gode, når man skal leve sine vilde fantasier ud, men med tiden skal man falde til ro, hvis ikke man vil falde dybt. Tillad dig selv at leve gennem eventyr og fantasi og du vil se, at du kan opnå en mere rolig tilværelse, hvorfra du kan drage erfaring og viden.

Succes er et aspekt i livet, som kan udvikles. Succes er afhængig af talent og et modtageligt publikum. Andre kan gøre dig til en succes eller en fiasko. Men indsigt afhænger af dig alene. Der er mere eller mindre vigtig indsigt i livet, men der er kun én endelig indsigt: At anerkende sindets natur og at hvile i sig selv.

Er kommentaren brugbar? 2 0
Simon Dilling   den 05-02-2014 kl. 17:15

En karrierekvinde vil skræmme mig væk fordi jeg vil være bekymret for om hun går for meget op i materialisme og det ydre. At de er det vigtigste for hende og ikke noget dybere, og så at hun forventer at jeg som mand skal være lige så drevet af ydre succes som hende.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Simon Skjøde   den 08-01-2017 kl. 11:27

Virkelig interessant oplæg og efterfølgende diskussioner-tak for det-håber tråden kan "genoplives" her efter et par år. Dejligt at få jeres reflektioner og input på emnet. Jeg har fået de børn jeg skal have og er i slut fyrrene-skilt i 2011 og (endelig) fundet en stærk kvinde som er meget feminin, følsom, forstående og ja, simpelthen bare dejlig. Jeg har gået efter stærke kvinder for at finde en ligeværdig partner som jeg kan tale dybde med og reflektere over dagligdagen og livet som sådan-og kort sagt være lykkelig sammen med. Jeg synes ikke stærke kvinder hænger på træerne i Danmark-måske fordi de ikke har tid til at lede efter de stærke mænd-og som diskuteret ovenfor er det ikke nødvendigvis på datingsites at en stærk kvinde skal søge sin partner. Det tager tid og nogle forsøg at finde den rigtige, og hvis man ikke er villig til at bruge tiden på at finde den rigtige-har man måske slet ikke tid til forholdet. Når man som mand ikke har behov for at få flere børn synes jeg det er andre mekanismer der træder i kraft end diskuteret ovenfor. Bortset fra det ydre, tiltrækningen og gnisten, er det behovet for at have en ligeværdig partner hvor vi kan have dybe og interessante diskussioner og samtaler, har samme livsværdier omkring sundhed, mad, opdragele og indstilling til livet. En partner der vil være med på rejsen mod at blive den bedste version af sig selv, får det bedste frem i hinanden og opnå ting sammen :-)    

Er kommentaren brugbar? 1 0
TF   den 09-02-2017 kl. 17:32

Hej soulaima

Jeg ved ikke hvad det er for nogen forskrækkede manslinger

der skriverde føler sig dit og dat IF SHE IS BRINGING HOME THE BACON ITS ALLRIGHT WITH ME.

Nå spøg til side hjælper du iværksættere igang eller er du bare debatør herinde hvis du er har jeg et fedt projekt

som jeg gerne vil have fødselshjælp til der har længe været plukveer men vandet er ikke gået endnu det er et 100 procent nonprofit og humanitært projekt men det skal som sagt have fødselshjælp og det er muligt at det skal spredes i europa hvor der forhåbentligt vil rulle ind med dineros hvis du har fået lidt blod på tænderne så slå en streg på min mail dfhtotal@hotmail.com

Er kommentaren brugbar? 1 0
m   den 20-03-2018 kl. 19:37

Jeg synes at svaret på denne problematik er meget enkelt fra en mands synspunkt. Manden vælger en partner hovedsageligt pga 2 variable; 1 fysisk attraktivitet og 2 fertilitet. Mænds  behov for sex er enormt vigtig. Manden for mere ud af sex end kvinder. Mænd får bekræftelse, accept, respekt og belønning ud af sex på en helt anden måde end kvinder. Et kram, et kys eller et klap på skulderen er bare ikke nok. For det andet så ønsker de fleste mænd at stifte familie. Derfor er kvinder interessante når de er 20erne og 30erne, knap så interessante i 40erne. Den gode nyhed er at mænd sænker kærestestandarden når de er nærmer sig 40 år, men den dårlige nyhed er at kvinder øger deres kærestestandard samtidig med at kvinder altså bare bliver mere uattraktive som sexuelle partnere og som potentielle mødre i takt med de bliver ældre.  

Er kommentaren brugbar? 2 1
Jens426   den 13-05-2018 kl. 14:30

Lad os sige at kvinde bare har en lille smule af en standard, noget i retningning af klare sig lige så godt som mig.

Så hentes mulige partner hun er interesseret i bliver mindre når hun bliver mere succesfuld.

En mands standart er typisk, hvis der er nogen, hun skal se godt ud.

En mands mulige partner som han er interesseret i bliver ikke mindre når han får mere succes.

Er kommentaren brugbar? 1 0
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: fire + tre =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Om denne blog


Få besked når Soulaima skriver


Lær af de bedste!

Bliv en formidabel foredragsholder. Brug dine talegaver til at sælge dine produkter. Gør din nysgerrighed til en forretning.

Overkom nervøsitet og få mere magi i dit liv. Kom med i Anne & Soulaimas Fitness Center for Foredragsholdere. 

Læs mere - Nerdy Speakers


   


Soulaima på Twitter

Hvis du vil have besked når Soulaima og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her:


Seneste kommentarer