Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Soulaima Gourani Ingen har lagt an på mig i 10 år

Ingen har lagt an på mig i 10 år

28,029 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
26 August 2013

Vi lever i en tid eksperterne kalder for ”FREEMALE” som betyder frie kvinder.

- En tendens der sådan set kan være en bombe under

vores samfund og velfærdssystem. Er mændende bange for de mange dygtige veluddannede kvinder eller synes kvinderne mænd er nogle forbandede skvat! Jeg har været ude og lave en lille undersøgelse, som jeg glæder mig til at dele med jer.

Om et par dage kan jeg fejre bryllupsdag– min mand og jeg har snart været sammen i 20 år. Det får mig til at reflekter over dette emne.

Er det mænd som fravælger kvinderne eller er det egentligt kvinder der fravælger manden?

For nu at starte med begyndelsen;

De fleste kvinder kan, mens de er i 20èrne, relativt let finde sig en OK mand, de kan relativt let få sig en familie og starte ”kernefamilien”.

Men venter de til senere – ex venter de på at færdiggøre deres uddannelse ser det straks værre ud for dem. Deres chance for at finde en OK mand svinder stille og roligt ind. Færre vil tilsyneladende have dem i takt med de nærmer sig 30-40 og får sig mere og mere uddannelse.

For et par uger siden var jeg i Berlin og sad sammen med én af Tysklands meget dygtige kvindelige ledere. Hun er 42, single og meget dygtig til sit job.
Hun var blevet anbefalet at smide hendes profil op på et date site, fordi hun gerne vil i kontakt med mænd, og få sig en partner.  For som hun  siger, hun har ikke tid til at gå ud i byen og finde én.

Hun udfyldte sirligt alle de spørgsmål, man nu bliver stillet såsom alder, stilling, løn niveau og den slags.

Hun er pæn, og der blev lagt et godt foto op af hende.

Dagene gik, og der kom kun sølle 2 svar på 4 uger!

Hun tænkte at det da var besynderligt, og besluttede sig derfor for at teste af det var noget med hende eller noget ved hendes job/profil, der gjorde at hun ikke blev tilbudt flere dates.

Hun valgte derfor at ændre teksten fra at være ledere for en virksomhed til at være lærerinde, og hun ændrede lønforhold til 1/10 af det hun faktisk tjener. Billedet var det samme. NU var reaktionen bare helt anderledes. Hun fik over 40 henvendelser på én dag.

Hvad siger dette om kvinder, magt og mænd? 

Et studie  viser at mange mænd ikke har lyst til at bruge deres liv på at være i konkurrence med en kvinde. Så der er tale om en rationel og ikke emotional beslutning, når de fravælger en “stærk” kvinde. Så blev hun fravalgt på grund af jobbet?

Stærke kvinder, er, siger mange mænd, karismatiske, og de elsker at være omkring dem, men de ville ikke have dem som koner. Kan mænd bedst lide stille piger med store bryster og trutmund og kyllingehjerne? Er det svigermor som står bag og stritter alle stærke kandidater ud? Hvad er årsagen?

Kant, kompetence og kapital

For et par måneder siden var jeg så privilegeret at være inviteret med til Fortune Most Powerful Women dinner i England. Her sad vi knap 200 kvinder –kvinder, du ved hvem er, og som du læser om i alle Times og Fortune magasinerne. En sluse af viden og inspiration uden lige.

Mange af disse kvinder har så meget kant, kompetence og kapital, at de ikke behøver en mand. 

De kvinder jeg fik anledning til at tale om privatliv med røbede at fordelen ved at have en mand der ikke kunne/ ville forsøge dem var, at de selv var nød til det, og det gav dem kræfter.

Det svarer lidt til at gå i krig ved en havn, og brænde dine skibe af, så fratager du dig selv muligheden for at flygte.

Du må blive og kæmpe.

Gifter de sig ”ned”?  - nej de frasiger sig bare konkurrence og ballade – og får mulighed for at give den max gas, siger de.

Dette burde være en opfordring til alle de mænd som drømmer om at gifte sig med en ”rig” kvinde. Og det sjove er ingen af dem er nogensinde som sådan blevet scoret. Det har de måtte initiativ til. Er mænd bange for magtfulde kvinder? 

Forleden var jeg så i Sverige sammen med een af de meget få top erhvervskvinder for store noterede virksomheder. Hun er englænder. Smuk og meget begavet. Mor til tvillinger og godt gift.

Vi sad hèr denne aften og drak et glas vin og trak vejret efter en hektisk dag.

Vi havde blandt andet tilbragt aftenen i selskab med nogle af Sveriges mest fremadstormende erhvervskvinder.

Vi undrede os over at de fleste af dem var singler eller fraskilte. Og fæles for dem alle var at de sådan set både var kloge og smukke.  Årsagen til dette satte jeg mig for at finde ud af.

De seneste 8 uger har jeg derfor indsamlet materiale og små interviews fra  kvinder fra forskellige steder i Europa.

Senest her til morgen, hvor jeg havde møde med én af de dygtigste kvindelige ledere fra den danske finansielle sektor. Hun var den sidste i min spørgerunde.

Her kommer konklusionen på disse ugers ”mini- research”, som jeg håber, I vil tage op til overvejelse, eller komme med bud på årsagen hertil.

8/10 erhvervskvinder svarer at de ikke bliver scores/forsøg scoret. Mænd vil gerne være venner med dem, men ser dem ikke som en mulig partner

4/10 tror det skyldes deres udseende eller udstråling eller noget andet personligt. De øvrige mener faktisk det skyldes at nå mænd hører om deres job og ansvar løber de skrigende væk. Med andre ord, mænd mister øjeblikket interessen når de hører om hendes job.

Et studie har fastslået at mænd foretrækker mindre succesfulde kvinder som partner. Kun mænd i Mumbai, Indien er uenige i dette. Så måske stærke kvinder skal bo i Indien[1]?

De fleste mænd finder altså stærke kvinder attraktive, men ikke som partner!

For min egen del kan jeg da godt røbe at ingen har valgt at/turdet at lægge an på mig i godt 10 år.  Om det skyldes det ene eller det andet er så vidt ligegyldigt.  Men det er faktum at de fleste mænd går en bue udenom ;-)  måske lugter jeg grimt?

Er det kvinderne der fravælger mænd?

Måske gider kvinder bare ikke have en mand? Måske er det egentlig det som er problemet! De kan få sex og de har deres gode venner, som giver dem det sociale. Hvad skal de så med en mand, hvis ikke han kan beskytte hende og forsørge hende?

Tag nu  Rusland, som jeg nu er på vej til, for at besøge.

Her er denne problemstilling en bombe under deres samfund.

Kvinderne vil simpelthen ikke gifte sig med de mænd der er der.

Kvinderne synes de fleste russiske mænd er dovne og fordrukne.

I Europa vælger 7 gange så mange kvinder at være single end mænd[2].

Er det fordi de ikke vil have en familie? Tal viser også at jo flere børn kvinderne får, jo lavere status har de på arbejdsmarkedet. Så måske er årsagen er de fravælger familien? Og hvilken konsekvens har det for Europa at vi næsten ingen børn føder (Spanien, Portugal og nu også Danmark - bare for at nævne nogle lande med utrolig lav børnetilvækst).

1 ud af 5 kvinder svarer lige nu at de helt fravælger familie og børn, og satser på deres job.

Vender vi snuden hjem til andedammen så viser tal at Danske kvinder i de kommende år vil tage jobbene fra mændene. Under den økonomiske krise har kvinderne været mere i beskæftigelse end mændene, og det samme vil man se i fremtiden.

Selv om store besparelser og medfølgende fyringsrunder i øjeblikket rammer især offentligt ansatte kvinder, så kvindernes ledighed stiger, vil udviklingen vende til det modsatte i fremtiden. Det vurderer flere økonomer.

Flere piger end drenge får i dag en videregående uddannelse, mens drengene går efter erhvervsuddannelserne.  Hvis udviklingen fortsætter, vil manden i familien være håndværker, mens kvinden vil sidde i en lederstilling eller være jurist, læge eller lærer. Og hvad har det af konsekvenser for vores familiemønster og derved arbejdsmarkedet?

I fortidens familie var det manden, der forsørgede familien og tjente ind til føden, mens kvindens rolle var at passe hjemmet og børnene.

Oftest fik kvinden således ingen uddannelse udover grundskolen, og der var derfor intet grundlag for at komme ud på arbejdsmarkedet for dem. Dette har heldigvis ændret sig med tiden.

Hvis nutidens tendenser fortsætter, vil denne opfattelse blive vendt på hovedet, og den typiske danske familie vil være en anden end tidligere.

Uanset, hvad tror du er årsagen til dette mønster? Og i takt med at flere og flere kvinder er bedre uddannet end mænd, bliver dette så til et reelt problem i fremtiden i dette land? Har du selv nogle erfaringer du vil dele med os andre?  Er mænd bare ”nosse-får” eller er kvinderne tåbelige karrierekvinder eller er årsagen noget helt 3? Uanset, er dette et reelt problem som vi har godt af tale om.

Vil du læse mere om emnet, kan jeg varmt anbefale dig at få fingre i:

Are Men Necessary?: When Sexes Collide, the New York Times columnist Maureen Dowd.[1] Debarati S Sen, Times of India

[2] http://ec.europa.eu/eurostat 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Soulaima skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere