Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Soulaima Gourani Desværre ikke altid den dygtigste der vinder

Desværre ikke altid den dygtigste der vinder

4.827 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
24 April 2013

Er du i en position hvor du skal lede vigtige møder, forhandlinger, tale på konferencer og den slags? er det vigtigt for dig at nå igennem med dine budskaber?  

Jeg lever af at holde mange foredrag rundt om i verden. Og med godt 200 foredrag om året, 2-3 forespørgsler på nye om dagen, tænker jeg over, hvordan jeg kan blive endnu dygtigere, så mine mærkesager trænger igennem til flest mulige, så vi kan få ændret på status quo.     

Jeg er netop vendt hjem fra et ophold i USA, hvor jeg har læst Global Leadership and Public Policy Course at the Kennedy School of Government at Harvard University.


I eet af fagene - public presentation- fik vi af den verdenskendte Amy Cuddy lektioner i kommunikation, når den er bedst.

Igennem behandlingen af forskellige markante succesfulde og mindre succesfulde ledere, synes en helt tydelig forskel på hvem der forbliver en succes.

Kommunikation er afgørende, især når det kommer til ledere, der har en offentlig profil, og har brug for at kommunikere på tv og radio og på afgørende møder.

Dem der når længst med deres mål, er de som taler direkte TIL folk, så det rammer deres hjerte.

Vi linker med folk via vores hjerte og ikke hjerne desværre.

Vi støtter eksempelvis politikere som vi synes virker troværdige. Troværdighed kan du skabe, igennem den korrekte træning. Og du kan miste den ved at begå helt små næsten ubetydelige fejl. Har du eksempelvis en uvane med at løfte dine øjenbryn, når folk taler til dig, virker du desværre ikke fagligt stærk, men snarer overrasket og med trang til at behage andre (du viser, du overgiver dig).

Eller har du for vane at holde om din ene arm, viser du at du ville ønske du var et andet sted eller er meget genert.

Smiler du kunstigt, lurer folk dig hurtigt.

Hvis folk skal tro dit smil, må du smile oprigtigt eller hellere lade være. Dine øjne røber dig.

Hvis du skal tale på en dag du føler dig mat eller i dårligt humør, så tænk på noget der gør dig rigtig glad, lige inden du skal ind til mødet.

Jeg kunne blive ved med at remse helt grundlæggende nonverbale signaler op.

Det er ikke ligegyldigt hvad du laver lige inden du skal på. Man har lavet ret spændende undersøgelser på folk lige inden de skal ind til et job interview. De som sad med en telefon og sendte sms, og de som sad med en Ipad eller ved en kæmpe megastor pc skærm, læste og skrev, fik hver især en helt forskellig fremtoning på mødet. Laver du ”små” ting inden du skal på mødet mindsker du dig selv på mødet. Laver du ”store” ting, tænker du større på mødet. Det lyder absurd. Men faktum er at de fleste af os inden vi skal noget sidder rullet helt sammen og kigger ned i den lille bitte skærm på vores telefon. Det er ikke godt for din fremtoning 10 minutter senere. Så næste gang du skal noget vigtigt, så væk med telefonen, og stræk dig og stil dig på tæerne og lave en vinderposition forestil dig du vinder et løb, og reager som du så ville i virkeligheden!

Det lyder mystisk – men prøv det.

Personlig præsentationsteknik ER vigtig.

Mine observationer viser, at det tænker de fleste af os da også over. Men gør vi nok ved det?  Det er klart at skuespillere og politikere bliver trænet. Men det bør du også tænke over. Men den træning du får må aldrig gøre dig kunstig. Uden at blive kunstig, kan du sagtens luge nogle af dine utilsigtede uvaner ud, som forstyrrer dit oprindelige budskab og din mission.

Vil du gerne at folk lytter til dig, lader sig lede af dig?

Forskning viser tydeligt, at dem vi lytter til er de som både er fagligt dygtige og som gør noget ved os på det mere personlige plan.

Hvis du er konsulent, direktør eller søger et job, kan vi se, at god fremtoning og stærke kommunikationsevner, gør en kæmpe forskel på om folk stoler på dig, ansætter dig eller investerer i din virksomhed.

Den nonverbale kommunikation er mindst ligeså, hvis ikke mere vigtigt, end det du siger.

Du skal udvise troværdighed, vække tillid og i mange tilfælde også fremstå stærk, varm og kompetent.

Forskning viser at folk kan gennemskue hvis du er blevet trænet. Med andre ord hvis din kommunikation er blevet for tillært. Det er det man kalder ”udefra ind”. Den stærkeste effekt får du, når du kommunikerer ”indefra ud”[1].  De som er trænede linker dårligere med lyttere end de der kommunikerer naturligt og autentisk.

En berømt undersøgelse fra 2005 viser at man alene via politikers nonverbale evner kan forudsige resultater af valg, ret præcist. Det har stor betydning for hvem der kommer til at side for bordenden  og det er langtfra altid den mest kompetente. Desværre.

1)   Forbered dig inden et møde, en præsentation – vær i hopla hvis det er muligt

2)   Bliv dygtig til at bundle med dit publikum

3)   Vær dig selv- giv en lille bid af dig selv – hvem er du?

4)   Del din motivation - hvorfor brænder du for emnet du taler om

5)   Vær personlig (ikke privat)

6)   Vær professionel uden at være distanceret

7)   Smil hvis det falder dig naturligt

8)   Vid hvad du taler om – så virker du fagligt sikker

9)   Få styr på dine uvaner (for mange løftede øjenbryn, pegefingre osv.)

10) Elsk dine små oprigtige fejl. Visse ting kan du vælge at beholde fordi det gør at folk kan huske dig (jeg taler hurtigt og bander, og det bliver jeg ved med)  

Få dig selv filmet på møder, konferencer og den slags, og bid smerten i dig og se det igennem bagefter. Du vil lære meget af det.



[1] KNP Communication case: congressional candidate Dan Silver and KNP Communications august 19, 2010 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Soulaima skriver Skriv dig op