Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Soulaima Gourani Vi lyver og lyver på livet løs

Vi lyver og lyver på livet løs

3.916 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
19 December 2012

Vil du gerne fremstå som en hæderlig og ærlig person?  

Faktum er at det er meget sværer end du måske lige går rundt og tror. Du lyver ofte, mere og mere - mest overfor dig selv.

Mennesker har jo altid løjet. Forskere fra Cornell University peger faktisk på at vi lyver mindst 2 gange om dagen! Det kan være en stor alvorlig løgn eller bare en lille bitte løgn. Så mens du læser denne blog har du måske allerede fortalt din første løgn i dag... 

Faktum er at vi lyver! og vi lyver faktisk mest på SMS. 

Vi lyver primært på sms. Hvorfor?

Årsagen skal findes i at når vi giver vores mobiltelefonnummer til nogen,  giver vi dem samtidigt adgang til vores liv 24/7. Dét har øget kommunikationen og dermed adgangen til hinanden.   

Vi lyver, når vi svarer/sender sms. Vi er ikke i nærheden af at lyve ligeså meget på møder, i breve, i e-mails, eller på de sociale medier.

Vi lyver for at få fred, kan man sige.

Vi skriver eksempelvis “ min telefon gik død for strøm” eller “jeg var uden for signal”,  “ må smutte nu, chefen kommer”, eller “min sms må have siddet fast i køen”

Fællesnævneren for disse påstande er at de kun sjældent er sande.

Forskere kalder det for en butler løgn – og betyder i bund og grund at det er små ubetydelige hvide løgne – altså undskyldninger primært for at få lov at være i fred!

Ud af 5,396 sms var 10.7 % af dem direkte vildledende løgne. 30 % af dem var bare små bitte hvide løgne.

Duke University har en professor i adfærd Dan Ariely, der bekræfter at mennesker lyver meget, men vi lyver mest overfor os selv. Ikke overfor andre men mest overfor os selv.

Årsagen skal findes i at vi har to motivatorer, der udfordrer os. For det første vil vi gerne se os selv som værende ærlige og hæderlige mennesker.

Men for det andet vil vi også gerne tilfredsstille vores egne behov for at få fred og ro, tjene penge og finde os den bedste partner.

Vi bliver “kognitive fleksible” som betyder at vi lyver moderat og helst i mængder, så hvis det bliver opdaget, kan vi løbe fra det. Det kan ex. være at lyve om vores vægt (kvinder) eller om vores højde (mænd) i en online dating profil. Vi lyver moderat – men faktum er at vi lyver.

Hvis du virkelig gerne vil fremstå som ærlig. Og hvis det er en af dine grundværdier, så skal du først anderkende at det at lyve ikke er ok. Og så skal du anerkende når du ikke er 100% ærlig. Det kan være lige fra at holde op med at lyve dine børn yngre, så de kan få rabat til at sige du har overarbejde (men er hos din elsker), til at du ikke rådgiver dine kunder fejlagtigt. Alle løgne – også de små gælder – det ER og bliver en løgn.  

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Soulaima skriver Skriv dig op