Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Soulaima Gourani Bitterfissen – in real life

Bitterfissen – in real life

3.959 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
18 May 2012

Jeg har mødt en rigtig BITTERFISSE og dèt jeg så i hendes øjne, var et mareridt – og jeg sagde det ikke til hende.

 

Hvordan startede det? Jo, altså – jeg var til et arrangement som jeg havde set frem til. Jeg går til flere af denne slags, men især dette arrangement satte sig fast i min hukommelse. Kort sagt: Her mødte jeg en leder der på en måde skræmte livet af mig. Jeg mødte Bitterfissen - in real life. 

I rummet vrimlede det med ledere, politikere og fritænkere alle med de såkaldte ”shining eyes”. Disse passionerede, dygtige og visionære mennesker er en gave at tilbringe tid sammen med. 

Skuffelsen var næsten ikke til at bære. Et SLAG midt i ansigtet!

Iblandt alle disse stod hun dér. Og hun skilte sig ud fra alle de andre. Faktisk er hun en leder som jeg længe har set frem til at møde og sådan få rigtig mulighed for at tale med, forstå og lære at kende.

Jeg som ELSKER at forstå mennesker og især ledere, kan simpelthen ikke få hende ud af hovedet.

Hvad jeg havde troet skulle være et møde  med én af de dygtigske ledere, blev til en hylende tom fornemmelse efterfulgt af en nedsmeltning af dimensioner. Hun var een stor skuffelse. Hvad var årsagen? 

Jo altså det kan være svært at forklare, men jeg vil gerne prøve alligevel.  

 

Her er hun omgivet af alle disse dygtige mennesker og tænkere som beriger erhvervlsivet og hun er selv en del af det. Hvorfor ikke nyde det?

 

Hun virker ikke glad på andre vegne. Når de fortæller hende om de gode som sker I deres liv, glædes hun ikke på deres vegne.

Misundelse er den lige direkte vej til bitterhed.

 

Det er helt fint at være misundelig, hvis det er det hun er. Men vær dog åben og ærlig omkring det. Jeg siger sgu ofte til folk “gid det var mig”. Så er dèn pot ude.

 

Pointen er du undgår bitterheden, og folk omkring dig ved at du godt kunne tænke dig det samme – og ved du hvad? Så kan de måske hjælpe dig! Dèt har jeg oplevet ofte. 

Det første møde med Bitterfissen

Det allerførste jeg bemærker, er at hun virker så bitter som jeg ikke har oplevet før. Dét kommer sig til udtryk på en helt bestemt måde. Bitterhed, dyb bitterhed kan ses og lugtes og er umuligt at skjule. Dét adskiller sig fra en dårlig dag på måden hele kroppen bæres på, blikket og attituden. Det er mere non-verbalt end verbalt. De 5 væsentligste elementer er at hun: 

På intet tidspunkt smiler rigtigte - eller jo, det vil sige munden gør, men smilet rammer slet ikke hendes øjne.

  • Hun taler, men siger intet.
  • Hun viger konstant blikket og virker urolig.
  • OG hun afslutter alle sine samtaler med spydighed og hun nedgør andre omkring sig.

Bitterheden kan blive så voldsom at den lyser ud af et et ansigt, ja nærmest sidder i rynkerne. Dét gør det hos hende her. 

En dårlig dag?

Det er o.k. at have en dårlig dag – det har alle – men det SER anderledes ud. Bitterhed er ikke det samme som at have en dårlig dag. 

Hende her har ikke bare en dårlig dag – hun er BITTER på livet, og hold kæft hvor er det skræmmende at være vidne til.

Det er enkelt for mig bare at undlade at invitere hende fremover, undlade at gøre forretninger med hende, og jeg kan da bare lade være med at anbefale hende til andre.

Jeg har mødt hende tidligere i korte sekvenser og har hele tiden haft den der underlige fornemmelse af at hende bør jeg undgå – hun er det man kan kalde for en energidræber.  Så det her med at hun er BITTER, er ikke noget NYT. Men det kom rigtigt FREM efter en hel aften i hendes selskab.

Bussemand og persille i tænderne

For mig er det let nok bare at gå videre– men jeg kan ikke få hende ud af mine tanker. Burde jeg have sagt det til hende? Som jeg ville have gjort hvis hun havde haft en bussemand eller et stykke persille i tænderne?

Skulle jeg have sagt:

  • Vi ved alle at du ikke er en stor succes lige nu (det kan vi jo læse ud af regnskabet). Hvorfor taler du ikke med dit netværk – os – om det? Andre er jo i samme situation?
  • Tal med os (eller andre om det) om det, og lad være med at spille skuespil. Fortæl nu bare at tingene er svære, og at du ikke lige nu er på din hylde – det vil du vinde meget mere ved end at rende rundt og spille skuespil.
  • Kan jeg hjælpe dig med noget; du ligner én der har brug for nogen?

Neeej, vel? Gid hun bare havde lugtet af sved, så havde jeg lettere kunnet få hende ud af hovedet. Men hendes triste udbrændte og bitre øjne sidder klæbet fast til mig. Måske fordi jeg selv mest af alt frygter at ende sådan! Derfor skriver jeg på min kommende bog – som i arbejdstitel hedder BORE OUT - BURN OUT (den skal jeg nok fortælle mere om senere).

Jeg er sgu også sur

Livet ER hårdt af og til – det ved jeg ALT om. Kan man have dårlige dage som leder – hell yes – masser.

Jeg ved godt man ikke kan eller behøver rende og være et tivoli hele tiden og stråle som en sol. Det kan og bør ingen.

På mit kontor ved mine medarbejdere når jeg har en dårlig dag – for det har også jeg.  Så siger jeg at jeg helst ikke vil tale med nogen kunder i dag eller tage mig af ting der kræver at jeg er i strålende humør og smiler og er glad.

Det sker ikke nødvendigvis ofte, men det sker, og jeg er ÆRLIG omkring det. På disse dage vil jeg gerne undgå kundemøder, forhandlinger og del slags fordi jeg VED det påvirker resultaterne.

Skal jeg sige det?

Jeg overvejer om jeg skal fortælle hendes bestyrelsesformand om det. Det påvirker jo folks lyst til at arbejde sammen med hende, investere i selskabet osv. Han er en ven – burde eller burde jeg bare blande mig helt udenom?

Måske skal jeg skrive en SMS til hende?

”Jeg vil så gerne hjælpe dig. Du virker ked a det (eller skal jeg bare skrive det jeg mener: ”bitter”) -  og ved du hvad? Det er slet ikke rart at være i dit selskab. Du skuler til andre, og dit smil når ikke dine øjne. Du taler, men du siger ingenting, og du gør mig bange.

Med venlighed og interesse møder jeg dig, og du udviser kun kulde og sammenbidte øjne. Du siger ikke en eneste pæn ting om dig selv eller andre når man er i en dialog med dig. Hvor er din varme? ”

Er du sådan én folk gerne vil være sammen med? Er du livstræt, bitter, eller keder du dig bare (og keder du andre)? Tag testen – spørg 4-7 mennesker i dit netværk – og spørg dem om de vil være HELT ærlige … Her finder du ud af om du er sådan én folk anbefaler eller advarer imod.

Tak, BITTERFISSE – du fik mig til at indse at jeg skal LOVE mig selv aldrig at blive BITTER, for det kan SES – og det skræmmer livet af folk – ihverfald mig. 

ANTI BITTERFISSE KUREN

Vil du undgå at blive bitter har jeg et par råd: 

Sig " Gid det var mig" når andre oplever noget, du også gerne ville

Stræb kun efter dine dine ærlige behov

Sammenlign dig ikke med andre

Gør noget ved det, du er utilfreds med - gør op med dine undskyldninger

HUSK bitterhed er gift for din sjæl, og værst af alt det smitter af på andres lyst til at tilbringe tid sammen med dig. 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Soulaima skriver Skriv dig op