Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om strategi, ledelse og netværk

Jeg skal sgu gi' dig held!

Skrevet af:
7. februar 2012 | 7.982 Visninger | 56 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Soulaima Gourani

Ekspertblogger på Amino om strategi, ledelse og netværk

- de 4 trin til ”outstanding” succes.

Forleden var jeg til VL Døgn og møder blandt mange en direktør på +60. Vi drøfter verdenssituationen og drøfter herefter hinandens forretninger. Han kender åbenbart til mig og mine bedrifter ;-)  

Pludselig udbryder han ”du har godt nok været heldig i din karriere” – jeg bliver helt lamslået (og det sker ellers sjældent), og jeg nærmest gisper "hvad mener du med heldig?". "Jo, altså," siger han i det samme, "og så er du kvinde – det har nok heller ikke været en ulempe, vel? Lidt ligesom med Stine Bosse!"

Kort forsøger jeg at forklare ham at jeg bestemt ikke samler på held, og føler på ingen måde at jeg har været forfulgt af held, snarere tværtimod. Jer som kender min historie, ved hvad jeg mener. Og jeg spørger ham om han da betragter sig selv som heldig siden han er blevet direktør for et stort foretagende. Nej, det synes han nu ikke, svarer han! Altså må han synes hans er fortjent på baggrund af kompetencer, men ikke jeg.

Forleden smed jeg denne event på min FB, og det væltede ind med sympatiske meldinger til mig om at jeg nok bare havde mødt en (stenalder)idiot! Efter episoden har jeg tænkt en del over hvad held er, og om han kan have ret i det han sagde (på et eller andet metafysisk plan, vel at mærke). Inspireret af Mark Zuckerberg giver jeg dig her mine bud på en opskrift på succes – hvorunder held også indgår.

- Og om ca. 1 måned sker der noget helt vildt i min karriere - som vil få nogle til at diskutere hvordan det kan være at jeg har fået/skabt den karriere jeg har. Så hvorfor ikke tage den op med det samme i mit elskede Amino-forum? 


1. VISION

Uden en vision aner du ikke hvor du gerne vil hen, samt hvilke ressourcer (penge, mennesker, energi) du får brug for. Fremtiden kommer uanset hvad, og det kan lige så godt være dig selv der skaber den. En meget vigtig del af en vision handler om at du finder din retning for din karriere og dit liv.

Ved du hvor du vil hen?

Det er vigtigt at du afsætter tid til at lave planen, og at du finder tid og ro til at fundere over, hvad du virkelig vil. Det hjælper ikke at du prøver at finde frem til din sande retning, hvis du er i et stresset miljø, og føler dig presset. Din hjerne fungerer nemlig ikke godt nok under stress til at du kan træffe langsigtede og strategiske beslutninger. Det er ikke muligt at hæve dig fra den daglige trummerum til at se tingene i helikopterperspektiv. Og det er nødvendigt når du skal få gode ideer om din ønskede fremtid.

Mit råd er at du finder et roligt sted, hvor du kan tænke dig om. En vision behøver ikke være en detaljeret plan, og du behøver ikke forholde dig til om din vision er realistisk eller urealistisk. Visionen må meget gerne indeholde både professionelle og sociale eller åndelige mål. Hav visioner på vegne af dit engagement, kvaliteten af dit arbejde, dine kompetencer, din selvudvikling, dit netværk, og dit image. Eksempler kan være at blive den mest indflydelsesrige i industri X eller Y, tjene 12 millioner kroner om året, få Nobels Fredspris eller noget andet mere jordnært, men stadig ambitiøst og for dig noget meningsfyldt.

TIP: Din vision er det vildeste du kan forestille dig ske for dig. En vision skal være et stort mål som du bliver glad og opløftet over at tænke på. Beskriv herefter hvordan du vil have det når du har opfyldt din vision og står i målet. Uden hjælp fra andre når du sjældent dine mål. Så overvej hvem du vil inddrage.

Hvad er din karrierevision?

Jeg vil bede følgende om hjælp så jeg når mine mål (sæt gerne en deadline på hvornår du skal involvere personen/erne):

Min 10-års-vision hedder: 3, 6, 9, 10 – jeg ved, hvor jeg gerne vil være, når jeg fylder 45 år. Min vision er så tydelig og målbar og let at kommunikere at alle kan forstå den, og de ved hvor de kan bidrage hvis de vil. Når dette visionsmål er indfriet, sætter jeg selvsagt en ny vision. 

2. MOD TIL UDFØRELSE

Der findes millioner af rigtig gode ideer, som aldrig bliver ført ud i livet og derfor aldrig bliver til noget.  Det er lige sådan med mennesker. Masser af mennesker har gode ideer, men gisp hvor er der få der magter at udføre dem. Dertil har du brug for mest mod. Men hvad er mod egentlig?

Da 1800-tallets amerikanske filosof Henry D. Thoreau udtalte at de fleste mennesker "lever deres liv i stille desperation", mente han at hovedparten af os mangler modet til at leve det liv som vi drømmer om at have. At turde følge sine drømme i bevidstheden om at man kan fejle, er måske den største og mest "modige" form for mod der findes.

Hvis du så holder dette op mod at det er blandt top 10 af de ting folk fortryder på deres dødsleje, er at de ikke har levet det liv de drømte om at leve, bliver det virkelig her du skiller bukke fra får.

3. TIMING

Du må også vide hvornår det er den rette timing for dine ideer og planer. Min erfaring er at den perfekte timing findes, men nogle gange må du hjælpe den lidt på vej! Man skal ikke bare sidde og vente.

4. HELD

Her kommer det famøse held så ind i spillet. Held, held og atter held. Hvad er held? Held er noget godt der sker for en person ved en tilfældighed.

Sigmund Freud mente at troen på held skyldes ønsket om ikke at tage personligt ansvar for et valg. Jo mere jeg tænker over det, ja, så har jeg indimellem været heldig. Jeg er nemlig kommet i situationer eller har opsøgt situationer, taget steder hen, taget kontakt til mennesker eller grebet en chance som senere har betydet meget for min succes - men om det skyldes held, jo altså, det er også en kombination af: 

  • hårdt arbejde
  • fokus 
  • mod
  • netværk

Hvad tror du på?

Læs også


Kommentarer

Claus   den 07-02-2012 kl. 14:28

Fantastisk artikel Solaima,

Vedr. "Mod til at udføre ens ideer". Einstein (og flere andre) har udtalt; vil du skabe noget nyt, så er du nød til at prøve noget nyt. Prøve nogle ideer af, tage chancer og agere anderledes. Dette bringer os ud af komfortzonen, som holder os fast med sit "fysiologiske jerngreb". For nogle er det en forfærdelig oplevelse, for andre er det bare at leve livet.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Alex W.   den 07-02-2012 kl. 14:44

Jeg syntes det er et super godt blog-indlæg, og mange af tingene har jeg godt nok hørt før, og oplevet. Dog vil jeg sige, at der er ting, som ikke står skrevet.

Vi er flere og flere egoistiske mennesker i EU, som alle vil have penge, succes, berømmelse,og det famous liv. Hvor mange af os, kan tage 1 dag af gangen, alt skal ske på 1 dag, og derfor fejler flere og flere virksomheder, og flytter til udlandet.

Kan man ikke tjene pengene hurtigt nok, så får man det lavet billigere, så overskudet er større.

(Dette, er selvfølgelig mit syn på tingene.)

//Alex Westergaard

Er kommentaren brugbar? 0 0
Hanne Christensen   den 07-02-2012 kl. 14:58

Stof til eftertanke ...

Vi vil så meget og kan så meget og vi har alle hver vores forskellige begrænsninger

Lidt held er ikke af vejen, som at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, og alligevel kræver det, man er om sig og aktiv og med hvor der foregår noget nyt.Stiller sig der hvor tingene sker og har mod til turde være med.

Handlekraften og synligheden kan for mange være en svær udfordring, det kan der arbejdes med, hvis man erkender, dette er en ressource der spænder ben.

Nogen er bange for fiasko og en del også for succes...

Held og lykke med din kommende udfordring.

De bedste hilsner

Hanne Christensen

Er kommentaren brugbar? 1 0
Morten Vium   den 07-02-2012 kl. 15:12

"Jeg oplever, at jo hårdere jeg arbejder, jo heldigere er jeg." - Thomas Jefferson

Er kommentaren brugbar? 0 0
Lars Fjord - TRY.dk   den 07-02-2012 kl. 15:24

Supergodt! I min verden hedder det nok 1)mod 2)den gode ide´ og 3)timing. Men tror nok vi er enige...At turde følge sine drømme har meget med dybden af selvværd at gøre. Det er ikke altid let når der står et kor af nej-hatte!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Bremen   den 07-02-2012 kl. 17:15

Tak for "lidt stof til eftertanke". Jeg vil så gerne, men er nok en af dem, der endnu ikke helt har haft det mod, der skal til for at forfølge mine drømme. (du burde gøre dig lidt mere umage med dine komma) :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Soulaima   den 07-02-2012 kl. 18:22

@bremen - det var da godt du fik lidt inspiration

Og jeg håber du når dine mål.

Vedr. kommaer - jeg er gift med en dansk lærer og har en PA. Mine blogs skriver jeg lige, når jeg har lyst, mens drivet og energien er der.

Forskellen på dig og mig - er nok at jeg kigger op, mens du mest kigger ned ex på kommaer - der er intet der kunne optage mig mindre :)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Souladakis   den 07-02-2012 kl. 18:23

@mikmira - uanset bare opskriften virker :)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Jstenbæk   den 07-02-2012 kl. 18:30

Rigtigt godt indlæg.

Jeg havde engang en professor der sagde held tilsmiler den flittige og hård arbejdende.

Er kommentaren brugbar? 0 0
dervarengang   den 07-02-2012 kl. 18:37

Først og fremmest, tak for et skide godt indlæg.

For år tilbage, var min store drøm at blive falckredder. Jeg planlagde og gjorte alt hvad der var i min magt for at nå min drøm.

Jeg var så "heldig" rent faktisk at nå drømmen. Desværre havde jeg kun været udlært i 2 år før drømmen blev revet fra mig igen.. en arbejdsskade gjorte at jeg ikke kunne fortsætte, og det trods 3 skulder operationer.

Her 4 år efter og en bygningskonstruktør uddannelse på CVét, kan jeg kun konstaterer, at finde der held, findes der også uheld. :)

Mvh Boysen

Er kommentaren brugbar? 1 0
Rene Bygballe   den 07-02-2012 kl. 20:22

Hey, Super indlæg. Læste godt det fra Mr. Zuckerberg den anden dag. Det hele skal forberedes og gerne eksekveres på de rigtige tidspunkter, men det hele starte i planlægningen og den gode strategi. Har man styr på denne del så spiller held kun en mindre rolle. Hvis man derimod ikke har styr på dette spiller heldet stort set hele rollen og din drøm vil med stor sandsynlighed falde sammen før eller siden. Så få styr på strategien, planlæg den og tør så at springe ud i det!

Er kommentaren brugbar? 1 0
Martin Thorborg   den 07-02-2012 kl. 20:52

Som sædvanligt et super godt indlæg.

Held betyder meget, meget lidt for succes!

De bedste hilsner

Martin

Er kommentaren brugbar? 1 0
Anja Lysholm   den 07-02-2012 kl. 21:06

Bremen, kommaerne er mit ansvar. Jeg korrekturlæser ekspertindlæggene og sætter komma som Dansk Sprognævn anbefaler det (dvs. uden startkomma). :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frank Bengtsson   den 07-02-2012 kl. 21:08

Held er proportinal med indsatsen, det er nok det tætteste jeg kommer på at acceptere begrebet held.

Held er for mig et begreb som folk bruger når de ikke kan forklare/forstå hvad der sker/skete, lidt ligesom med mirakler. Enda i samme kategori som "politik", den bruges typisk i store organisationer når man ikke kan forklare/har udsyn og indsigt til at forstå hvad der sker i en stor organisation, man siger typisk "Der er gået politik i den..".

Held er også i samme kategori som jante loven, men jeg elsker simpelthen jante loven, den giver mig endnu mere lyst til at bevise at der ikke er tale om held og samfundslov :-)

HIlsen Frank Bengtsson

Er kommentaren brugbar? 0 0
J0rgen   den 07-02-2012 kl. 21:34

Min kommentar til det med held bliver i form af et link:

www.internetakademiet.dk/.../KierVerdensfornuft.html

Er kommentaren brugbar? 1 0
Bjarne Ravn   den 07-02-2012 kl. 22:01

Det er ikke alle +60, der er imbecile mandschauvenister.

Fordelen ved at sætte kommaer er, at det er nemmere at læse og forstå dine blogs.

Du kender sikkert denne: Hænges ej, benådes. Eller: Hænges, ej benådes. Et komma kan betyde liv eller død ;)

Når du bliver ældre, vil du måske have oplevet alvorlig modgang. Det vil udvide din forståelse for, at det er svært at gå på vandet - og lidt held ikke er at foragte.

Husk at få sjælen med på din vej mod ambitionernes mål og vurder undervejs, hvad der gør dig mest glad. Det er som regel rejsen, der er den mest interessante.

Tak for dine interessante indlæg. Bliv ved med at udfordre og udforske.

Held og lykke ;)

Bjarne

Er kommentaren brugbar? 1 0
Martin Thorborg   den 07-02-2012 kl. 22:12

Nu kan jeg ikke rigtigt lige se hvor Soulaima anklager alle mænd over 60 år for at være mandschauvenister???

Og mht. kommaerne er bloggen korrekturlæst og de er sat korrekt :-)

Skal vi ikke debattere indholdet nu?

Er kommentaren brugbar? 1 0
Soulaima   den 07-02-2012 kl. 22:14

@bjarne - jeg forstår simpelthen ikke, hvordan du kan skrive om modstand.

Hvad ved du egentlig om, hvad jeg har oplevet?

Jeg fristes til at sige " uforskammet" om din bemærkning!

Jeg nægter at hænge mig i kommaer. Men få gerne et kick ud af det, hvis du lyster!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Thomas Frost   den 08-02-2012 kl. 06:17

Fuck kommaer, nu til indholdet.

Jeg kan ikke tale for andre, men min kollega og jeg har nogle gang talt om hvor heldige vi har været på nogle tidspunkter hvor det så ret sort ud.

Vi havde sgu nok klaret den alligevel og intet slår hårdt arbejde i det lange løb, men på den korte bane er held nok lidt undervurderet herinde.

Jeg kan huske en december hvor vi sad i et meget koldt hus i Sverige (vi havde ikke råd til varme), og vi havde intet at lave og dermed ingen indtægter.

Midt i elendigheden ringer der en fra et spilfirma som har to kunder til os, hvilket sikrer os 1 1/2 måneds omsætning og vi er lige pludselig på overarbejde hele julen.

Ok, fair nok han havde fundet os på Google og det er naturligvis ikke held vi ligger godt der, men alligevel vil jeg nok tilskrive enkelt situationen held at han lige valgte at kontakte os.

Så man skal ikke afskrive held og statistiske positive swings på den korte bane, men held varer ikke ved, kun hårdt arbejde og dedikation gør man opnår nogle af de mål man sætter.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Carsten Jacobsen   den 08-02-2012 kl. 06:55

Jeg synes at jeg erfarer igen og igen, at sætningen "The harder I work, the luckier I get" er sand...

Super fedt indlæg, Soulaima!

mvh Carsten

Er kommentaren brugbar? 0 0
Soulaima   den 08-02-2012 kl. 08:17

Tak til jer alle fordi I deler jeres personlige beretninger med netværket.

Det er dejligt at læse jeres kommentarer.

Tak fordi I skaber en god og relevant debat om held, hårdt arbejde og troen på sig selv.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Hans Stokholm Kjer   den 08-02-2012 kl. 08:48

Jeg oplever det sådan her:

Vi vader rundt i en fed sky af muligheder. Nogle af dem er synlige for os, andre er usynlige. Nogle af dem griber vi, fordi de ligner de muligheder, vi plejer at gribe. Nogle af dem griber vi, fordi de ligger i forlængelse af det, vi plejer at gribe.

Men hvis vi skal kunne gribe de usynlige muligheder, er vi nødt til at gøre dem synlige. Det gør vi ved at drømme og lave visioner.

Når jeg har formuleret en vision - eller bare sat et langsigtet mål, har det meget ofte vist sig, at der efterfølgendee dukkede en mulighed op, som kunne bringe mig i den rigtige retning.

Jeg tror, det er den slags oplevelser, der kan forveksles med held.

Da jeg var 13 år oplevede jeg held. Jeg var på den lokale julemesse, og hos tømmerhandelens stand kunne man vinde en sav, hvis man kunne slå en sekser med en terning. Jeg slog en sekser, og vandt en sav - det var heldigt.

Men hvis jeg ikke havde grebet muligheden (terningen), ville jeg heller ikke have vundet. Så hvis man skal være heldig, skal man bevæge sig hen, hvor muligheden for, at heldet opstår, er.

Tak for en fin påmindelse om, at vi skal opsøge heldige situationer.

- og så bliver det da spændende at høre, om du kommer i mål med din vision, eller om du "blot" når et skridt længere på vejen - Held og lykke!

Hans

Er kommentaren brugbar? 1 0
Bodil Pedersen / Vilhelmine Design   den 08-02-2012 kl. 10:25

Kære Soulaima

Bare lige en kort kommentar til dig!

Jeg har oplevet dig live i f.m. Kvinder Kan. Du gjorde et kæmpe indtryk på mig! Du er utrolig ærlig og tør sige det mange tænker (det fremgik tydeligt af smilene og klapsalverne). Jeg oplevede dig som meget intelligent og yderst kompetent i det du siger og gør. Du har kæmpet hårdt og uanset held og kommaer, har du i mine øjne fortjent al den succes du kan få! Hav en fantastisk dejlig dag :)KH Bodil

Er kommentaren brugbar? 0 0
Lisbeth Frost   den 08-02-2012 kl. 11:45

Tak for et godt indlæg med en helt okay kommatering ;-)

Held er vel et spørgsmål om definition. Hvis man med held mener, at det handler om evnen til at se og udnytte muligheder, når de opstår, så er du sikkert heldig. Richard Wiseman (berømt britisk psykolog) har lavet en lang række eksperimenter med heldige og uheldige mennesker. Konklusionen er meget enkel. De uheldige fokuserer meget snævert på det kortsigtede mål, mens de heldige er åbne overfor andre input. Læs selv hans bøger eller dette korte uddrag af en undersøgelse: www.richardwiseman.com/.../The_Luck_Factor.pdf

Så fortsæt endelig med at være heldig, succesfuld, velsignet, åben eller hvad man nu vælger at kalde det :-)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Siff Frederiksen   den 08-02-2012 kl. 12:21

Held eller kvantefysik?

Verden er midt i et paradigmeskifte: ALT er ENERGI. Kvantefysikken er noget af det hotteste lige nu - da alt er energi, må både problem og løsning også være det!

Hvert atom har sin energisignatur, der udsender "signal" til universet eller rettere Matrixen - som er det energetiske net - der binder det hele sammen- og så "svarer" universet igen. Hvis du "føler" dig heldig - "føler" dig forventningsfuld mht mirakler etc - så modtager du også - og kalder det held.

Jeg har alle dage været en fattig kirkerotte - indtil en kvinde spurgte mig, hvad jeg "følte" omkring penge. Jeg svarede, at jeg ikke tænkte på andet! Hun irettesatte mig: hvad FØLER du? Jeg mærkede efter i min mave - og følte intet!?!

90% af vores følelser/overbevisninger er "ubevidste"/"umærkelige" for os. Da jeg har mange traumatiske oplevelser mht penge i min barndom - konkluderede jeg, at jeg i bund og grund måtte hade penge! Men kunne ikke mærke følelsen af det! Det er her filmen som "The Secret" kommer ind - skab nye, positive tanker - det arbejdede jeg med og det lykkedes for mig at få nogle af mine drømme opfyldt - og så glemte jeg at holde fast i de gode tanker - og så tager underbevidstheden over! Hvis jeg ikke holder mine tanker fokuserede, styrer min underbevidsthed mig udenom penge!! Jeg arbejder nu med en teknik - findes ikke på dansk endnu! - der hedder Matrix Reimprinting. Den tager udgangspunkt i energiteknikken,TFT/EFT, hvor man tapper på meridianbanerne, mens man fokuserer på en ubehagelig følelse: fx.: "jeg fortjener ikke noget" - så opløser man ved hjælp af tapperiet (og intentionen!) den uhensigtsmæssige følelse. I Matrix Reimprinting går man endnu længere: Man genkalder sig en situation - kaldet "et billede" hvor følelsen fremgår.1. man tapper alle ubehagelige følelser væk. 2. man ændrer sin egen situation, så den ender "lykkeligt" - det nye, positive billede sender man via sit hjerte ud i Matrixen - som sender det retur som en genspejling -og så begynder tingene at ændre sig - fordi nu er underbevidstheden med istedet for IMOD.

Det lyder som en science fiction film - men tag og Goggle/YouTube disse ord. EFT  - Quantum Physics - Energetic - matrix ......

her til morgen satte jeg mig og tænkte på hvordan juleaften var som barn - igen en masse krav om at være taknemmelig - hvilket jeg også var - tildels - små børn gider ikke bløde pakker! - jeg mærkede, hvilke følelser jeg havde om at modtage. De følelser, der var negative tappede jeg væk - og så ændrede jeg scenen til at jeg var taknemlig over at modtage istedet for at sidde og hænge med næbbet over at modtage!!! Det gør, at min underbevidsthed gerne vil modtage fremfor at frastøde - ja, jeg har flere indre forhindringer - men arbejder med teknikken dagligt og ser at det manifesterer sig positivt omkring mig!

Det her er fremtidens værktøjer - jeg kommer gerne og holder foredrag!

Mvh.

Siff Frederiksen

Foredragsholder

www.TheStoryOfSiff.com

Uddannet lærer, tankefeltterapeut og kraniosakralterapeut.

(kommaer er heller ikke lige mig - og ja, laver slåfejl, når min iver løber af med mig!)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Hans Stokholm Kjer   den 08-02-2012 kl. 12:38

Hej Siff

Det er dejligt, at du har fundet nogle metoder, der fungerer for dig, og det er da også skønt for dig, at du nu er blevet stinkende rig - for det må jo være konklusionne på "før var jeg fattig - nu har jeg fundet løsningen."

Men pas på ikke at blande begreberne sammen.

Det er rigtigt, at kvantefysikken arbejder med energiniveauer og ændringer i energiniveauer, og at den beskriver stoffer ud fra en anden tankegang end den oprindelige fysik.

Men det er ikke rigtigt, at den beskriver ALT som energi.

Du kan læse om kvantemekanik her: da.wikipedia.org/.../Kvantefysik

De abstraktioner, som du beskriver som kvantefysik er ikke kvantefysik. Det er metafysik eller spiritualitet - og det er ganske fint, hvis det virker for dig.

Det er helt rigtigt, at du kan finde masser af eksempler på nettet, hvor spirituelle retninger tager alle tænkelige grene af fysikken til indtægt for næsten hvad som helst. Argumenterne er ofte produceret i et abstraktionsniveau, som gør, at man undervejs er nødt til at opfatte ét eller andet som givet, for at det næste giver mening. Hvis det, man så opfatter som givet, viser sig at basere sig på en fejlfortolkning af noget videnskabeligt dokumenteret, vil konklusionen også være en fejlfortolkning.

Og igen - det er der ikke noget galt i, hvis det giver mennesker et bedre liv. Fred med det.

Dine spirituelle betragtninger kan være fine nok, men de baserer sig ikke på en korrekt tolkning af kvantefysikken.

Venlig hilsen

Hans

Er kommentaren brugbar? 1 0
Siff Frederiksen   den 08-02-2012 kl. 12:43

Til Lisbeth Frost

Korrekt!

Når du skriver, at det handler om at "se og udnytte muligheder" - er det faktisk vores underbevidsthed, der ser millioner af flere ting end vores bevidsthed kan nå at se.

Det klassiske billede fra en begynderlektion i psykologi, er at vise et billede af en kvinde. Nogle ser hendes barm ,andre tøjet, nogle hendes hund, andre hendes flotte frisure. Vi SER IKKE det samme! Derfor kan vores underbevidsthed SE eller UNDGÅ at se muligheder!

For i virkeligheden rummer hvert sekund tusindvis af muligheder! Det gælder bare om at SE dem og (turde)TAGE dem.

Nøglen til succes ligger i vores underbevidsthed!

- og selvfølgelig at handle på tingene, lave en handleplan etc.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Lisbeth Frost   den 08-02-2012 kl. 12:49

I bund og grund er de fleste af os i dette forum ret enige. Som iværksætter er man nok i sagens natur mere opmærksom på muligheder og chancer end gennemsnittet. Om man vælger at kalde denne indstilling for spiritualitet, videnskab, religion eller noget andet, er jo i bund og grund ligegyldig, som Hans Stokholm Kjer skriver, så længe det virker for individet!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Siff Frederiksen   den 08-02-2012 kl. 13:02

Til Hans

Det kan blive en lang diskussion -som næppe hører til her. jeg svarer på dette - men stopper så snakken her. Fordi hvis man skal forstå at alt hænger sammen - må man indrage det spirituelle - og vil man ikke det - så hænger ligningen ikke sammen!

Selvom mennesker modtager placebo - så bliver en del raske. Så selvom det videnskabeligt set, ikke skulle du som medicin, så sker helbredelsen alligevel.

Som i mit eget "penge"eksempel - så handler det om at gå fra hjerne til hjerte. Vi kan diskutere - med hjernen - her - men der hvor jeg peger hen - er en etage længere nede - mærk selv efter!

Kvantefysikken binder det hele sammen - og ja også spiritualiteten. Så kan man kalde det Gud, Matrix, kilden etc.

Hvis det er en trøst er jeg ikke stinkende rig - jeg MÆRKER bare en forandring i det indre, som manifesterer sig ækonomisk i det ydre. Og det er jo det med følelser, at de er der, selvom vi ikke kan måle og veje dem!

Jeg skal have en klient nu - efter at have haft ham til TFT/EFT i halavnden måned - har han forandret sig. det er ikke noget han har anstrengt sig for at gøre,det er bare sket, fordi nogle energiblokeringer/følelser er blevet opløst. Han fortæller,at han er blevet bedre til at give undskyldninger til de ansatte, giver dem gaver - han får løsnet op for sit indre, det manifesterer sig i det ydre. Jeg tror, det økonomisk set er mere gavnligt økonomisk for hans virksomhed med glade, taknemmelige ansatte. Det er så min - kvantefysiske -metafysiske - sprituelle -indfalds vinkel . Men tak for dit svar

Vh. Siff

Er kommentaren brugbar? 0 0
Hans Stokholm Kjer   den 08-02-2012 kl. 13:11

Hej Siff

Jeg er enig i, at diskussionen ikke hører til hverken her eller andre steder. Man kan nemlig ikke diskutere med de frelste, og det er vi vist begge to.

Jeg kunne da sagtens unde dig at blive rig, så det trøster mig ikke, at du har fundet løsningen, men stadig bærer på problemet. Tvært imod. Det betyder, at problemet er løst ved at omformulere det, og det er i min verden ikke problemløsning, men virkelighedsflugt.

Min eneste anke mod dit samlede argument er, at du bruger en forudsætning som ikke holder. Kvantefysikken er IKKE spirituel, men du bruger den spirituelt.

Jeg er dybt skeptisk over for enhver som påberåber sig at ligge inde med sandheden, og når argumentet så oven i købet er hullet som en si, så føler jeg mig foranlediget til at gøre opmærksom på det, så andre kan foretage deres egen vurdering.

Og den praktiske side af håndtering og opsøgning af held er vi jo enige om, så jeg foreslår, at du hygger dig videre med din sandhed, mens jeg leder videre efter min.

venlig hilsen

Hans

Er kommentaren brugbar? 1 0
Christian Carlsson   den 08-02-2012 kl. 13:35

Soulaima, god blog! Jag sender den til en dansk væninna som behøver lite goda råd om at komma vidare.

Sjælv tror jag en hel del på att held spelar stor roll før succé. Man kan arrangera succé på många sætt (plannering, kænna rætt personer, etc.) men den RIKTIGA succéen kommer endast nær man ær lite heldig. Ex. så træffade jag inte min fantastiska hustru pga. av plannering, timing etc. -- det var PURE LUCK!

Mvh @chris_carlsson

Er kommentaren brugbar? 0 0
Steen Smidt   den 08-02-2012 kl. 15:15

”Held” er en psykisk tilstand af glæde, der tilsmiler en på grund af tidligere indsats!

”held” er også jantes bedste ven og bruges som undskyldning for vores succes!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Siff Frederiksen   den 08-02-2012 kl. 19:56

Min indfaldsvinkel var ikke at diskutere ret eller uret.

Men at pege på et værktøj - nogle måske kan bruge. Jeg bruger det, andre bruger det.... og du kan jo bare lade være. Det virker som om din kæphest er at gå i krig mod alt "overnaturligt" - fred være med det - vi lever i "bevidsthedens tidsalder" og nutidens menneske kommer højst sandsynligt til at kaldes Homo Spiritualis eller Homo Luminus - uanset om man føler sig spirituel eller som et "lysende" menneske. Men lige præcis "bevidsthedens tidsalder" siger jo noget om, hvor vi skal kigge hen efter nye værktøjer - til menneskelig succes!!

Så er man en 2er hele sit liv - kan det skyldes ubevidste overbevisninger. Går man ned med den ene forretning efter den anden - kan det også være et underliggende mønster i underbevidstheden.

Bortset fra det, så er TFT-EFT en simpel "tappe-teknik" - som brug af akupunktur uden nåle. Man behøver ikke være spirituel/troende eller andet - det er også derfor disse teknikker kommer bragende nu.

Mange selvhjælpsbøger i forhold til selvudvikling bygger på teknikker fra den naturvidenskabelige verden - men er paradoksalt nok teknikker, som religionerne/spiritisterne har brugt i mange år - dog renset for Gud - røgelse og myrrhaskær. Forskellen er, at nu er det bevist - og tror man ikke på det - kan man jo 1) prøve på egen krop 2) som dig - lade være!

Teknikken jeg nævnte tidligere,Matrix Reimprinting, har jo nogle af de træk sportsverden har brugt i forhold til at visualisere sig med armene i vejret på sejrspodiet - underbevidstheden kan ikke kende forskel på fortid-nutid-fremtid - derfor kan man omkode sin krop til at blive en vinder!! Der er mange veje, at gå. Som Einstein sagde: "Forestillingen om at fortid, nutid og fremtid er adskilte, er en stædigt, vedholdene illusion". Vi kan i den grad skabe vores liv - både bagud, lige nu - og ud i fremtiden" - jeg træner teknikkerne med en bog i den ene hånd!- men er jo også en glad "amatør" - men det jeg oplever - er, at det virker i den rigtige retning!

Så til de iværksættere, som måske har haft den tanke, at modstanden i forhold til deres projekt måske stammer fra dem selv - kan med fordel interessere sig for disse værktøjer.

Litt.: "Intelligente celler" af Bruce Lipton - han anbefaler også TFT/EFT.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Bonita   den 08-02-2012 kl. 20:44

Dam et godt blogindlæg med eller uden kommaer ;-) det er nok kommaernes skyld at der er så få der får stor succes.

i dag fik jeg en mail med nok med en stor ordre. først følte jeg mig heldig så efter at have læst dette tænkte jeg at det er klart da jeg har brugt meget arbejde på marketing og skabe kontakt så heldig at jeg har været flittig og passioneret i at arbejde med min virksomhed så jeg får store kunder i fremtiden som igen gør at jeg får mere lyst til at arbejder videre med min business

held = hårdt arbejde der giver succes

uheld= hårdt arbejde der ikke bliver til noget stort

tak for blogindlæg og opmærksomheden på succes

ang. spændende debat om kvantefysik og metafysik måske nogen der har en masse viden kunne lave et blogindlæg om dette høre jeg gerne om det.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Hans Stokholm Kjer   den 08-02-2012 kl. 21:17

Siff... Du prædiker... Du er frelst... Dejligt for dig... men dine argumenter holder ikke for en logisk analyse.

Venlig hilsen

Hans

Er kommentaren brugbar? 0 0
Lars Fjord - TRY.dk   den 08-02-2012 kl. 21:36

Jeg synes debatten tydeligt indikerer at der er nogle der skal have brændt noget energi af. Jeg har lige været så heldig - undskyld arbejdsom og dygtig med mine Aminoers store hjælp - TAK TAK TAK...at havne på førstepladsen på mit vigtigste søgeord. Jeg er sikker på at det kræver hårdt arbejde at blive liggende der;)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Martin Jørgensen.   den 08-02-2012 kl. 23:14

Er tit blevet kaldet heldig i min karriere.

Først var man heldig med at få de rigtige kunder som sælger, siden overtage og lave turn-around på et fallitnær firma (der var jeg heldig for det var før finanskrisen, som nogen sagde), og under finanskrisen (hvor det også gik frem) så var jeg heldig at have de dygtigste medarbejdere.

Har altid grinet, og sagt, ja jeg er bare heldig. Det er jo egentligt ligemeget hvad andre tror.

Hvad vi hver især opfatter som succes/held er subjektivt (se bare debatten her), og vejen dertil kan være meget individuel.

Sagde i november 2011 mit lønslave job op (havde ikke engang noget nyt job, gad bare ikke mere).

Møder efter 3 uger en mand, der skulle starte 2 nye virksomheder op, og har påtaget mig opgaven at starte begge op samtidig som medejer.

Om 5 år, når begge virksomheder er blevet store (for det bliver de). Er der garanteret en der siger.:

Du var bare heldig, at møde den rigtige person, og få de rigtige produkter.

Tja, så er jeg bare født heldig.

Arne Nielson & Bjarne Lellek, ville nok sige til dig efter sådan en oplevelse.:

Let it be. (læs bogen).

I øvrigt, jeg gider ikke arbejde hårdt(det må i andre om)! Har prøvet at flytte 1 tons sand med trillebør, og gør det aldrig igen. Men at lave noget der er sjovt, det er da ikke hårdt, uanset antal timer jeg lægger i det.

Det er da lykken. ;-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Bo Kalvslund   den 09-02-2012 kl. 14:06

Ha - god betragtning Martin !

Tak for at dele bøger - de er som regel gode at blive klog af.

Energi manifesterer sig - så hvis man kan gi den plads så kan hårdt arbejde føles let.

Partikel eller bølge - tingene tager form alt efter hvordan man ser på dem - men; jo mere lys: flere partikler eller stærkere bølger..

Er kommentaren brugbar? 0 0
Siff Frederiksen   den 09-02-2012 kl. 14:12

Hej Bonita

Ingen længere indlæg herfra nu.....

Anbefaler dig flg.: "Den guddommelige matrix" af Gregg Braden...kan du læse amerikansk, så sprøjter det ud med bøger om Quatum Physics-  også for begyndere - bare gå på Saxo.com eller Amazone.co.uk

I morges ringede en klient. Han er så glad for det arbejde jeg udfører med Matrix Reimprinting, at han tilbød at betale for et uddybende kursus deri, mod at han blev den første jeg udfører de nye teknikker på. Jeg er i hvert tilfældet rigtig glad for påskønnelsen, uanset om det er held, gode evner, hårdt arbejde eller et mirakel...

Er kommentaren brugbar? 0 0
Hans Stokholm Kjer   den 09-02-2012 kl. 14:52

Siff - hold nu op.

Du har allerede for lang tid siden skrevet "jeg stopper snakke her", men du bliver ved med at bruge Soulamimas blog til at prædike din religion.

Det er usmageligt.

Venlig hilsen

Hans

Er kommentaren brugbar? 1 0
Soulaima Gourani   den 10-02-2012 kl. 21:15

@bonita - cool at du deler det med os. Virkelig dejligt - tak.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Peer Kølendorf   den 15-02-2012 kl. 10:55

Min opskrift på held, som måske er 5% af succesopskriften, er ganske enkelt: Jo flere gange man prøver, desto flere gange vinder man. Sådan er det i tombolaen, og sådan er det i forretning. Og jeg er også helt overbevist om, at et godt netværk er alfa omega. Tal med en hel masse mennesker om dine idéer, og du får feed-back og informationer, som hjælper dig.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Gregers Larsen   den 15-02-2012 kl. 11:21

Man skaber sit eget held. Og så den ikke længere.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Jens More   den 15-02-2012 kl. 11:21

Tak for at dele et inspirerende indlæg.

Vedr "held": det er sjovt, for jo mere jeg øver mig, desto heldigere bliver jeg.

"Held" kræver at man er aktiv, forbereder sig, tager nogle chancer og at man er udholden.

Så stort tillyke med dit "held" - du har fortjent det

Kh. Jens More

Er kommentaren brugbar? 0 0
René Sundahl   den 15-02-2012 kl. 11:41

Kære Soulaima

"Mødet mellem det velforberedte og det mulige, skaber det afkom vi kalder for held". Citat, Anthony Robbins.

Held er noget man er i tips og lotto. Noget der 100% ligger uden for din/vores kontrol.

Fra det tidspunkt hvor du køber lotto kuponen er resultatet 100% ude af dine hænder.

Eksempel fra dig: "Jeg er nemlig kommet i situationer eller har opsøgt situationer, taget steder hen, taget kontakt til mennesker eller grebet en chance...."

Vi er alle underlagt tid og tilfælde. Kommer du i en situation hvor du møder en person som senere bliver en god kontakt. Samarbejdspartner, kunde mm. Så "sker" dette jo ikke blot. Det sker fordi du gør en indsats her. Du har god energi. Er glad og positiv. Hvis du bliver kontaktet så er det fordi vedkommende syntes du er interessant. Du har altså gjort en indsats for at være interessant. Enten ved det du siger eller din udstråling.

Arbejder du ved kassen i Bilka og en kunde syntes du virker sur, så har du også gjort en indsats herfor. Og omvendt.

Mange hilsner

René

Er kommentaren brugbar? 0 0
Henrik   den 15-02-2012 kl. 12:36

Super go blog.

Lever efter, at du kan hvad du vil.

Og ved i hvad, det er 100% rigtigt.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Asger   den 15-02-2012 kl. 12:37

Held kan man godt sige kommer til den der opsøger det (kommer ihvertfald ikke til den der ikke opsøger det), men UHELD er mere relevant. Man bør ikke have brug for held til at nå sine drømme - jeg vil faktisk hellere være foruden, og klare det på det hårde måde - men uheld kan man sjælendt gøre for, og det kan ødelægge alt. Jeg havde fx sat alt op til success, men 2 mdr. før det skulle gå live, fik jeg er hjerneblødning(overfald), og mine folk trak sig. Jeg fik dog alting op på igen, men med dårligere midler og meget dårligere timing. Men det er blot et lille eksempel. Jeg har oplevet en masse uheld, men har også fundet ud af at man med omhu kan minimere held-faktoren, ved ikke at lade noget være op til tilfældighederne, og ikke lade sig frustrere når det rammer.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frank Krogstrup Sørensen   den 15-02-2012 kl. 12:46

Først og fremmest en tak til Soulaima for indlægget. Det beskriver jo ganske godt essensen af det hele.

Visioner, målsætninger, planer og ikke mindst timing og mod er naturlige elementer, når man skal opnå noget her i tilværelsen. Hvis man er vedholdende (læs: ikke giver op, når modstanden kommer) og følger sin egen "plan" for at opnå sit "højeste ønske", er det min erfaring, at "heldet" meget ofte tilsmiler een i form af muligheder, der ellers aldrig var kommet til een.

Efter min overbevisning er de 2 vigtigste elementer af Soulaimas råd. En klar vision og så ellers mod til at gøre alt det der skal til. Et af mine yndlingscitater stammer fra John F. Kennedy som sagde:

"“Only those who dare to fail greatly can ever achieve greatly"

Frank

Er kommentaren brugbar? 0 0
Jankes   den 16-02-2012 kl. 05:34

Super indlæg, alle sammen…

Jeg tænkte jeg vil prøve at definere hvad held og uheld egentlig er…

Giver dig ret i hvad held er, denne blok er super læsningfor dem der tror held bare kommer til nogle bestemte personer, nogle tænker måske….:”jeg sidder her og venter ved telefonen men den ringer ikke… hmm så jeg nok ikke en af de heldige”, de kan med fordel læse mange af de indlæg her da alle på hver sin måde peger han i den samme retning.

Det man kalder held er at, forfølge sine drømme og arbejde sig hen imod dem, og derefter se drømmen blive virkelig.

Uheld er når drømmen slutter, eller når drømmen ikke går i opfyldelse.

Lykke/held, ulykke/uheld er 2 sider af samme mønt, mit held eller min lykke vil på et tidspunkt vende og jeg vil mene at der er sket en ulykke eller et uheld, men det er kun fordi jeg havde forventet noget andet hehe… så der er ikke tale om andet om forventninger, forventning om at ”universet” skal være på en bestemt måde for at gøre mig glad :D, men man bliver sjældent glad for ret lang tid, og så finder man en ny drøm/mål at forfølge, det er nok det der skaber drivkraften i alle iværksættere.

Btw. 7 års skolegang, aner intet om komma hehe eller gramatik, håber det giver lidt mening :D

Er kommentaren brugbar? 0 0
fligflag   den 16-02-2012 kl. 11:20

Held er opsøgning og optimering af muligheder. Jo større hyppighed og gøren sig umage - des større succesrate.

Rigtige mænd sætter ikke kommaer - de læser og forstår

Er kommentaren brugbar? 0 0
Gün Üret   den 17-02-2012 kl. 09:27

“Luck is what happens when preparation meets opportunity.”

- Rigtig godt indlæg, delt.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Birte Andersen   den 17-02-2012 kl. 10:10

I bund og grund synes jeg simpelthen det er uhøfligt, at sige til nogen, der haf haft succes, at de har været "heldige". Hvis man vil give en kompliment eller anerkende en andens succes, skal man da simpelthen sige: Du klarer det flot.Du er dygtig til det, du laver!

Det må da så være modtageren af komplimentet, som kan svare: Jo tak, men jeg har nu også været heldig.

Jeg må indrømme at jeg selv jævnligt bliver lidt småirriteret over at få den bemærkning om, at vi har været heldige. Men nu plejer jeg bare at svare: Ja, det har vi, men heldet følger som bekendt den velforberedte.

Så er den vist sat på plads :-)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Soulaima Gourani   den 18-02-2012 kl. 15:20

@birte - jeg er helt enig - det virker uhøfligt straks at antage at det er held. Når jeg møder èn som er en succes, så spørger jeg altid hvad deres opskrift er.

Jeg er altid nysgerrig efter at høre hvordan andre har gjort. Og ved du hvad? De vil så gerne fortælle om det, især dem fra udlandet/dem du møder i udlandet.

Mit råd er: slå dine ører ud, for der kommer mange guldkorn.

Hvis du straks antager at det skyldes held, går du glip af deres guldkorn, og du lærer ikke det du kunne lære af deres erfaringer.  

Er kommentaren brugbar? 1 0
vi underviser   den 20-02-2012 kl. 21:19

Lisbeth Frost omtaler Richard Wiseman, 'The luck factor'. Jeg har læst den i dansk oversættelse adskillige gange ("Hjælp dit held på vej"), den er virkelig tankevækkende og underholdende, og teorierne er velunderbyggede. Faktisk sagde jeg til min kompagnon, da vi skulle i gang med firmaet i 2006, at den her bog måtte hun nødvendigvis læse, for at vi begge kunne få gavn af den positive indstilling. PS: Kan ikke købes længere, må lånes på biblioteket.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Soulaima Gourani   den 25-02-2012 kl. 08:09

@vi underviser - spændende titel. Den vil jeg finde.

Troede først du skrev "fuck" faktor :)

Er kommentaren brugbar? 0 0
vi underviser   den 25-02-2012 kl. 11:58

ha ha! Jeg elsker sjove fejllæsninger/fejllytninger. Som min datter, der forleden troede jeg sagde: "Det er så hyggeligt, når vi kaster op sammen." (bulimi-mor + datter??!) I virkeligheden sagde jeg selvfølgelig: "Det er så hyggeligt, når vi kan stå op sammen."

God weekend og tak for et meget spændende indlæg og efterfølgende debat!

Er kommentaren brugbar? 1 0
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: to + tre =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Om denne blog


Få besked når Soulaima skriver


Lær af de bedste!

Bliv en formidabel foredragsholder. Brug dine talegaver til at sælge dine produkter. Gør din nysgerrighed til en forretning.

Overkom nervøsitet og få mere magi i dit liv. Kom med i Anne & Soulaimas Fitness Center for Foredragsholdere. 

Læs mere - Nerdy Speakers


   


Soulaima på Twitter

Hvis du vil have besked når Soulaima og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her:


Seneste kommentarer