Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Soulaima Gourani Netværk dog strategisk og for guds skyld professionelt!

Netværk dog strategisk og for guds skyld professionelt!

4,011 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
07 February 2011

Netværk dog strategisk og for guds skyld  professionelt ?! 

Har du sikret dig selv, og din markedsværdi? eller udsætter du dig selv for kanibalisme?

Indirekte spiser mange af os af vore egne ressourcer, vi gnaver af vores viden, og udsulter vores markedsværdi. Vi bliver stille og rolig dummere, ganske enkelt. Årsagen er manglende fokus og investering i at bygge et strategisk netværk som er fremtidssikret, så det afspejler de professionelle ressourcer og kompetencer du har brug for lige nu, samt dem, du får brug for inden for en årrække (1-3 år). Over tid vil du opleve, at du får færre og færre kvalificerede indput fra dit netværk. Du kan opleve at du får mindre og mindre forretning, færre anbefalinger, mindre banebrydende viden eller næsten ingen NY inspiration.

Det gror fast og skrumper ind

Over tid oplever mange at deres netværk skrumper ind. Årsagen er at flere og flere af dem, du kender, begynder at kende hinanden (hvis de da ikke allerede kender hinanden), og vi begynder at blive venner, og mister evnen til at give hinanden ærlig, kritisk og konstruktiv feedback!

De fleste af os networker med folk, som ligner os selv på mere end 4 faktorer. Typisk er disse:
• køn
• nationalitet
• alder
• stilling
• uddannelse

Derved skaber vi os lukkede netværk, som over tid, betyder at du reproducerer gammel viden og får svært ved at skabe en succesfuld karriere. 

Årsagen er typisk at dit netværk er groet fast, og at I nu er blevet hinandens bedste venner. Det er livsfarligt. Dem der kender dig BEDST hjælper dig MINDST. Forklaringen er at bekendte ofte hjælper mere end venner. Dine venner kender dig typisk alt for godt og har alt for mange følelser overfor dig. De er derfor tilbageholdende med at ansætte dig, købe af dig eller, i værste konsekvens, ikke give dig anbefalinger. Tænk over hvem du får forretning, jobs mv fra. Er det venner/familie eller bekendte?  

Vær personlig, ikke privat

Du skal ikke sigte på at blive private venner med folk. Privat bliver du med en person, i det øjeblik de deler intime detaljer om dit private liv med vedkomne. Det er OK at folk udvikler varme tætte venskaber, det sker, også for mig. Men det bør ikke være et formål i sig selv, at folk skal synes så godt om dig, at I begynder at tage på familieferier sammen. Det er derimod altafgørende at du bliver personlig med dine relationer.

At du giver en lille bid af dig selv, og viser din personlighed, og åbner op for dine indre tanker, ideer og drømme fordrer og øger niveauet af tillid i en relation. Som tommelfingerregel kan du regne med at de gode tillidsvækkende dialog har 30 % personlig snak om emner der optager dig, og som fortæller noget om dig, dine holdninger, mærkesager og personlige forhold. 70 % af den øvrige dialog bør være faglig, professional, konstruktiv, og synergiorienteret.  


Kompetence eller tillid?
Networking er drevet af gensidig tillid, og derfor skal to mennesker kende hinanden til en vis grad for at have en relation. Har man udvekslet visitkort, og drukket en kop kaffe sammen, er det ikke ensbetydende med, at I har en relation. Mange netværker over tid med dem, de har fuld personlig tillid til, og ikke nødvendigvis med den som har den stærkeste kompetencer. Den direkte konsekvens er at, over tid, skrumper beslutningernes kvalitet. Endvidere opbygger mange et regnskab med hinanden hvor den ene tjeneste er den anden en tjeneste skyldig. Det er uhensigtsmæssigt men en naturlig konsekvens for mange ”gammeldags trænede ” networkere. At networke handler ikke om at holde nogen ude fra en magtposition, men handler om at kende dem som er faglig dygtigst indenfor deres felt, få dem til at bygge en personlig stærk og tillidsfuld relation med dig.

God fornøjelse derude!

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Soulaima blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere