Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Gider folk dig egentlig?

2,753 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
22 September 2010

Gider folk dig egentlig?

Hvordan ved du, om du er een folk advarer imod, eller anbefaler?

Du møder hele tiden mennesker, du kender eller ikke kender. Du networker hele tiden, også selvom du synes, du ikke gør.

Mange mennesker har kommercielle og transaktionsorienteret fokus, når de networker. Du kan sammenligne det med fast food og slow food. Fast food er ligesom hurtig networking. Hurtigt networking ”mætter”, men kun i kort tid. Relativt hurtigt igen skal du ud at finde nye relationer for at opnå ”mæthed” igen. Når du networker ”fast” kommer relationerne sjældent igen. De kontakter dig sjældent igen efter deres møde med dig. Og hvis de gør, anbefaler de dig kun sjældent til andre.

"Slow or fast networking"?
Networker du derimod, som hvis du spiste slow food, ønsker du kvaliteten i højsædet, og hele oplevelsen ved at udvikle relationen er i fokus, ikke kun konsumeringen. I slow networking, giver du dig god tid til at lære en person at kende, så du kan give ham en individuel behandling afstemt med hans behov og forventninger. Husk, det tager tid at opbygge et solidt netværk og en stærk relation til et menneske. Tålmodighed er derfor vigtig. Vent med at begynde at bede om hjælp og for mange gode råd, indtil du føler, relationen er stærk og klar.

Det er fint at være fremme i skoene, men pas på, dine relationer ikke føler, at du presser for hårdt på. Mange jeg taler med føler at folk opfører sig som såkaldte ”stalkere”.


Folk ringer og lægger beskeder eller spammer med mails og sms. Det er fint du viser ihærdighed, men gør det med omtanke. Analyser hele tiden om du er for meget eller for lidt PÅ.  Tag udgangspunkt i hver enkel person. LYT nøje til det vedkommende siger eller skriver til dig i jeres kommunikation. Folk er høflige, og det er ikke altid et pænt svar er en invitation til yderligere. 
Læs imellem linjerne og spot om  vedkommende virkelig vil dig.

Personligt har jeg stor glæde af følgende observationer:

  • Kommer det et relativt hurtigt svar tilbage efter min henvendelse? Hvis ja er  vedkommende i hvert fald i dialog med mig
  • Hvis jeg beder om en samtale på telefonen eller et møde, svarer  vedkommende igen hurtigt tilbage (ca. inden for 2 dage) med et positivt svar samt og respons på eller konkrete forslag til datoer og tidspunkter
  •  Vedkommende overholder vores aftale, og følger op på min tak, og vi aftaler næste skridt i vores relation.
  • Vi er begge optagede af at få noget ud af relationen og der er en udveksling imellem spørgsmål og svar.
  • Er  vedkommende interesseret i en relation, oplever jeg, der bliver spurgt ind til mine interesser og behov.
  • Et nej, er en invitation. Der er tale om dårlig timing, hvis  vedkommende siger nej. Jeg overvejer taktik og går i træning. 
  • Aflyser  vedkommende 2-3 gange, kan det skyldes travlhed, men mange gange også manglende prioritering og lyst til at mødes. Aflyses der uden forslag til ny dato, er det som udgangspunkt et klart signal om at det er op ad bakke. Det bør motivere dig til at blive en endnu mere interessant person for  vedkommende. Nu skal du trække ”arbejdstøjet” på. Ringer du og ligger en besked/sender sms/mail mv. og ringer  vedkommende ikke tilbage er det samme hint. Lægger du 3 eller flere beskeder, skal du stoppe.  Vedkommende er ikke interesseret i videre kontakt med dig.     

Er dine relationer loyale?
Det er vigtigt at opbygge stærke loyale relationer. Ikke nødvendigvis til mange, men til de rigtige. Når en relation er loyal er der stor sandsynlighed for at  vedkommende er din ambassadør (og dem har du brug for), og de er dine øjne og ører i ”marken”. Er dine vigtigste relationer dine ambassadører? 
Du ved, om du har en loyal relation, hvis  vedkommende tilgiver dig for mindre fejl, anbefaler dig til andre eller hvis  vedkommende kommer med sin kritik, og bruger tid på at brokke sig, hvis du gør noget forkert.

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Soulaima blogindlæg Skriv dig op