Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Din ledelse = bundlinjen

2,969 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
08 August 2010

Jeg tror på, at de virksomheder (og ledere), der lykkes, er de som formår at tage individuelle hensyn. Jeg tror på de virksomheder, som fralægger fokus fra styring, kontrol og juristeri til positivt ligeværd og gensidigt samarbejde med deres aktører, herunder medarbejdere.

Spænder du ben for din vækst?
Jeg har oplevet, at vi i en salgs- og marketingafdeling ikke kunne ansætte den absolut dygtigste kollega, fordi hun gerne ville have en hjemmearbejdsplads og en dag om ugen som hjemmearbejdsdag. Det kunne direktøren under ingen omstændigheder acceptere. Hans politik var, at man i hans teknologi- og videntunge virksomhed mødte klokken 08.00 alle ugens fem dage. Ingen, uanset rang eller opgave, kunne få særlige vilkår. Resultatet blev et millimeterdemokrati, hvor medarbejderne heller ikke var indstillede på at udøve fleksibilitet i den anden ende. Det betød, at de ikke ville flyve på forretningsrejse en torsdag aften. De ville heller ikke være tilgængelige i spidsbelastningsperioder, og de arbejdede kun fra 08.00 til 16.00. Hvis kunder fra andre dele af verden arbejdede om lørdagen, som i Mellemøsten, eller i forskudte tidszoner, besvarede medarbejderne ikke mails eller opkald før næste arbejdsdag. Min erfaring er derfor, at hvis man som chef holder fast i gammeldags tids- og arbejdsmetoder, straffes man ved at få en rigid struktur, der sænker fleksibiliteten og engagementet, som er så nødvendige for virksomhedens overlevelse.

Den måde vi tænker og arbejder på virker ikke!
De fleste af os arbejder eller tænker ikke ledelse af vores virksomhed optimalt! Det samme gælder for den måde de fleste af os arbejder på. Studier efter studier viser at vi har en motivationskrise blandt medarbejdere. Towers Perrin har lavet en undersøgelse (90,000 medarbejdere verden rundt blev spurgt).

21 % svarer at de føler sig fuldt engageret i deres arbejde. Sølle 21 %.

40 % svarer at de ikke føler sig motiveret overhovedet.

Det påvirker din bundlinje
Towers Perrin har fundet ud af at virksomheder som har lav motivation blandt medarbejdere får synlige konsekvenser på bundlinjen (33 % annual decline in operating income and an 11 % annual decline in earnings growth). De med høj motivation skaber bedre resultater (19 % increase in operating income and 28% growth in earnings per share).

Hvad gør DU for at dine medarbejdere er afklarede i deres egen individuelle karriere?

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Soulaima blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere