Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Sarah Fra Vissuel 5 grunde til at jeg designer i Canva - Selv om jeg er grafiker.

5 grunde til at jeg designer i Canva - Selv om jeg er grafiker.

4,227 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
13 January 2022

Måske kender du allerede Canva. Sandsynligheden er ret stor. Men hvis du nu ikke gør så forklarer jeg lige superkort, hvad Canva er.

Canva er en online designplatform. Den er som udgangspunkt gratis, men du kan betale for ekstra features, flere billeder og en hel række af fordele.

Jeg designer selv i Canva. Det gør jeg, selvom jeg som grafiker er uddannet til at benytte Adobe-pakken og kender flere andre (i nogles øjne) mere professionelle værktøjer.

MEN jeg bruger Canva. Og jeg bruger Canva stort set hver eneste dag.

Hvorfor?

Her får du de 5 grunde:1: Canva er GENIALT.
Det er gratis, nemt, enkelt og lige til at gå til. Og det kan SÅ meget.

I Canva kan du designe det meste til online markedsføring. Lige fra grafikken til dine opslag, det lækre (sælgende) topbillede på din Facebookside, flotte designs til dine stories, præsentationen til mødet og pdf’en som bliver din freebie.

Programmet er ret intuitivt og enkelt at bruge. Hvis du aldrig har designet noget før og ikke er teknik-stærk kan du have brug for et begynder-kursus i Canva. Men derfra er det super enkelt at bruge og få lavet noget pænt.2: Canva kan de fleste bruge.
Mine typiske kunder er selvstændige og iværksættere.
Som grafiker er det vigtigt for mig, at jeg hjælper mine kunder på den bedst mulige måde. Jeg vil gerne give dem, det bedste grundlag for at kunne lave deres dagligdags markedsføring selv. Men vi skal selvsfølgelig ikke gå på kompromis med kvaliteten eller det visuelle udtryk.

Derfor designer jeg skabeloner til mine 1:1 kunder i Canva. På den måde kan de selv overtage dem. For mig giver det allermest mening, at jeg designer noget mine kunder kan benytte direkte. Det giver simpelthen ikke mening for mig, hvis de ikke selv skulle kunne designe grafikken til et opslag på Facebook eller Instagram - uden en grafiker. Især når nu teknologien og mulighederne er der. Jeg ser mulighederne frem for begrænsningerne.
Jeg VED at mine kunder, får mest muligt ud af deres investering i et 1:1 brandingforløb hos mig, fordi de kan bruge skabelonerne direkte i det designværktøj, de i forvejen ville have valgt. 

Det gør mine kunders hverdag nemmere, at de kan bruge de skabeloner jeg har designet til dem direkte. Og jeg ELSKER at jeg kan følge deres udvikling, hvor de tager det jeg har designet til dem og bruger det hver dag - så deres virksomheder får et sammenhængende lækkert og professionelt visuelt udtryk.3: Alt er samlet på 1 sted.

Canva har et helt bibliotek af billeder, illustrationer, lydfiler, videoer og GIFer.

Jeg ELSKER at alt er samlet på ét sted. Jeg skal ikke først lede efter billeder i en ekstern billedbank i timevis for at finde de helt rigtige billeder til et bestemt projekt. I stedet kan jeg finde de billeder jeg skal bruge - direkte i Canva.

Jeg kan gemme mine arbejdsfiler i mapper inde i selve Canva - i stedet for at skulle have dem på 10 forskellige eksterne harddisks eller i en sky. Det at jeg kan gemme projekterne i mapper, gør det utroligt nemt at gå til. Og har mine kunder billeder de gerne ser at jeg bruger i deres designs, kan jeg oprette en særlig mappe til dem og uploade billederne dertil. Virkelig enkelt og lækkert.4: Det er nemt at holde din egen stil.
Du har mulighed for at gemme dine brandfarver i en særlig farvepalette inde i Canva. Når du gør det, så har du adgang til de farver direkte når du designer i Canva.

Det betyder at, når du designer grafikken til et opslag på Facebook eller LinkedIn, så kan du med få klik bruge en af de farver der er din brandfarver. I stedet for at lede efter den specifikke farvekode i en pdf, en wordfil, på en post-it på det overfyldte skrivebord, i din indbakke eller hvor du nu har gemt den slags. Eller endnu værre … i stedet for at gætte på hvilken farve det ca. er. *grafiker-kuldegysning*

Du kan også indstille, hvilke skrifttyper du bruger og oploade dit logo, så det er nemt tilgængeligt.5: Canva kan bruges på farten.
Måske er du én af de selvstændige, som helst vil kunne tage et billede med din mobil og LYNHURTIGT lave et opslag. Så den opgave kan tjekkes af den lange To-Do-liste.

Eller måske tilbringer du mere tid på farten i nærheden af din mobil end i nærheden af din computer.

Med Canvas app til telefonen kan du reelt lave grafikken til de hurtige opslag til Facebook, Instagram eller LinkedIn på 5 minutter - og samtidig sørge for at det set professionelt ud.

Det er nemmest at gøre det, hvis du allerede har dine skabeloner på plads. Enten ved at du selv har designet dem, eller at du har betalt nogen for designet.  På den måde kan du nemlig gå ind i din skabelon. Skifte tekst, billede og måske farven. Og så kører det.Det var de 5 grunde til at jeg som grafiker, bruger Canva hver eneste dag.

Bruger du Canva? 

Fortæl mig det gerne herunder.

Hent evt også video-guiden:
De 3 typiske fejl selvstændige laver i Canva
– og gode råd til, hvad du skal gøre i stedet, så du slipper for spildtid og uprofessionelt design.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Sarah skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere