Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Derfor læser jeg ikke CV'er

19,593 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
21 October 2012

Her er nr. 2 af 4 af de blogindlæg hvor jeg som arbejdsgiver håber, at andre arbejdsgivere til vise større respekt for jobsøgende.
Det er svært nok i forvejen for mange jobsøgere. Vi skal ikke gøre livet for dem sværere.
Mit mål er, at vi skal gøre livet lettere for dem - ved at give jobsøgerne en langt bedre oplevelse. Også når de får afslag.
----------------------------------------------------------------------

Når jeg får ansøgninger, læser jeg ikke CV'et.
Det er nu kun 97% korrekt, for jeg skimmer lige de sidste 4-5 års aktiviteter. No more. Promise.

Hvorfor skal et CV i øvrigt starte ved Adam og Eva?

Nu skal jeg passe på, for der er folk som får rigtig mange penge for at undervise i jobsøgning.
Da de tager mange penge for det, må nogen jo tro at det er rigtigt det de gør …

Men hvem har dog besluttet, at et CV absolut skal fortælle om alt, hvad du har lavet siden du gik i skole?  ja faktisk fra den gang Ruder Konge var Knægt.

Selvfølgelig kan det være rart at vide, hvad du har lavet – lad os sige de sidste 5 år.
Men inden da? Kan det ikke bare forvirre, hvis en ansøger til et sælgerjob var sygeplejerske for 20 år siden?
Kan han eller hun så virkelig være en dygtig sælger ”med den baggrund”, kan man næsten høre en emsig medarbejder i HR-afdelingen sige-

Et eksempel på, at det skaber forvirring at læse et CV

For mange år siden havde vi en butikschef (som ikke er hos os mere vil du hurtigt forstå), som havde denne firkantede holdninger til folks CV og baggrund. Han ville ikke ansætte - endsige tage en samtale  - med en dygtig pige der hedder Janet Rahn-Nielsen, fordi ”hun var jo udlært hos en af byens ejendomsmæglere, som havde et dårligt ry”. Læs den lige igen. Det var ikke ejendomsmægleren med det blakkede ry vi ville ansætte, men en som havde været elev hos ham.

Normalt giver vi vore butikschefer det endelige ord når folk skal ansættes. Det er butikschefen - og ikke mig -  som skal arbejde tæt sammen den nye medarbejder. Jeg ville ikke gennemtvinge han ansatte en som han var imod. det ville aldrig gå godt.

Men efter hans afslag kontaktede jeg Janet og holdt et møde med hende. Det var så heldigt, at en anden af vore afdelinger skulle bruge en dygtig barselsvikar, så vi kunne ansætte Janet.

Et par måneder før barselsvikariatet skulle stoppe, var hele virksomheden samlet til et hyggeligt arrangement. Janet sad over for mig. Jeg kunne se, hun så lidt ked ud af det. Jeg spurgte og hun fortalte ærligt, at hun var usikker på, hvad der nu skulle ske når vikariatet var forbi. Hun blev nødt til se sig om efter et andet job selv om hun helst ville blive. Jeg så på hende og sagde: ”Hvis jeg nu kunne garantere dig fastansættelse i mindst et år, ville du så blive?” Uden at tøve smilede hun og sagde: ”Ja det ville jeg,” men fortsatte så ”Men I har jo ikke noget job til mig, vel?”

”Nej,” sagde jeg ”men det er jo mit problem”. Så tog jeg et visitkort og skrev: ”Til Janet Rahn-Nielsen. Jeg indestår personligt for et job i minimum et år.” Så underskrev jeg kortet og gav det til hende. Jeg bad samtidig de andre medarbejdere bevidne, at jeg naturligvis stod inde for kortets indhold.

Janet jublede af glæde og vidste, at når Rolf havde skrevet sådan et kort, var det lige så godt som en 15 sider lang ansættelseskontrakt. Jeg vil ikke påstå, at Janets øjne blev våde, men jeg tror det. På den måde slap Janet for at skulle lede efter et job og vi kunne beholde en kanondygtig pige. Så det var en win-win situation. 

Som forventet fik en af vore butikker hurtigt brug for at udvide med en ny medarbejder. Så var det bare at rokerede lidt rundt, så Janet kunne blive hos os. At det var en god beslutning jeg traf den aften bekræftes af, at Janet blev hos os i næsten 10 år indtil hun fik et godt tilbud i Jyske Bank, hvor hun også trives godt.

Morale:
Lad ikke et CV forvirre din vurdering af ansøgeren
Vælg fremtiden - søg ikke fortiden

Ha en god dag
Masser af hilsener
Rolf

Rolf Høegh
Resultatskaber.dk og Place2live

Klik og læs også: Jobsøgere skal behandles værdigt"

Mine næste 2 indlæg hedder:

"Derfor læser jeg aldrig eksamensbeviser og anbefalinger" 
og senere
"Giv altid et pænt afslag"

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Rolf skriver Skriv dig op