Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om branding og bedre business med webfilm

3 ting, du aldrig må gøre i din video

Skrevet af:
4. september 2017 | 3.502 Visninger | 3 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Mikael Johnsen fra Click Film

Ekspertblogger på Amino om branding og bedre business med webfilm

"Hej Mikael, Vil du ikke lige se vores film igennem og kom gerne med forslag til ændringer, inden vi sender den ud". Sådan skrev marketingschefen i en mellemstor dansk virksomhed, som jeg af og til har hjulpet med at lave film til sociale medier.

Marketingschefen, lad os kalde hende Helene, havde sat sig godt til rette bag sit skrivebord. Stillet kameraet op, så det pegede lige mod hende, og så gik hun ellers i gang.

Med en meget langsom stemme forklarede hun indgående om deres næste event for kunder og samarbejdspartnere. Hele programmet blev læst op og alle talerne blev præsenteret. Den var 4.37 minutter lang, men tro mig, det føltes MEGET LÆNGERE. Hvis jeg var faldet over videoen på nettet, eller de havde sendt den til mig, så havde jeg klikket væk efter max 10 sek.

Tre ting i filmen, fik mig til at tænke GAAAAB:

  • Den var alt for lang.
  • Hun sad ned.
  • Opslagstavlen var baggrund, der var ingen dybde i billedet.

Det er meget få mennesker, der har det der fortælle-gen, hvor de med deres stemme bare kan tryllebinde og fastholde publikum. Af danskere kan jeg næste kun komme i tanke om Thomas Vinding, Niels Hausgaard og Nis Boesdal. Marketingschefen var gået i fortæller-fælden. Hun tænkte, at hvis hun bare gav sig god tid, så ville folk også tage sig tid til at lytte. Nix.

At hun sad ned, understregede og bidrog til det langsomme tempo. Den siddende position er en dræber for tempoet.

Og når hun så sad med opslagstavlen lige bag sig, og tempoet var slæbende, så kunne man som seer ikke lade være med at sidde og studere, det der hang på tavlen: Et billede af nogle børn, en kalender og en slags smiley. Jeg var holdt op med at høre efter, hvad hun sagde. Indholdet gik tabt.

Den film ville ikke have en chance for at blive set på sociale medier eller i et nyhedsbrev. Budskabet om deres event ville drukne.

Jeg rådede Helene til at gøre tre ting:

  1. Skriv en kort tekst, der kan læses på 40 sekunder, hvor du fortæller, hvad gæsterne til jeres event vil få ud af at deltage. Værdien af et besøg.
  2. Øv teksten igennem, læg papiret og tal lige ind i kameraet.
  3. Lav optagelsen, gående i det konferencelokale, hvor event skal finde sted.

Jeg kan ikke vise filmen, men jeg skal love for, at der var meget stor forskel på de to film. Det færdige resultat havde et spændstigt indhold, en interessant kulisse, og man blev som seer engageret.

Læs også


Kommentarer

Kate   den 07-09-2017 kl. 11:04

Kære Mikael,

Jeg ville lige stille et spørgsmål, hvad angår videooptagelser. Så afhænger det vel meget af formålet med videoen,og hvad "produktet" eller budskabet er..?

Jeg er f.eks. stresscoach og kan godt lide at tage emner op, som kan bidrage til et god liv. Dvs. jeg sælger ikke noget i mine videoer (andet end mig selv som person måske...). Men her skal jeg vel ikke gå rundt i videoen....? Tænker den skal udstråle ro og stabilitet, og indgyde til tillid...

Eller hvad tænker du her..?

Er kommentaren brugbar? 2 0
MetteJeannot   den 07-09-2017 kl. 11:31

Tak for et super blogindlæg Mikael :)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Jan Sørup   den 19-09-2017 kl. 12:52

@Kate.

Du behøver ikke gå rundt i videoen. Du kan sagtens indgyde ro ved bare at stå stille og fortælle dit budskab. Når man står op, sker der noget med ens holdning, stemme og gestikulation, som fungerer godt på film.

Det er ikke ensbetydende med, at man ALTID skal stå op. Der kan være tilfælde, hvor man vil fortælle noget med netop at side ned. Men medmindre det har et klart formål at sidde ned, så kan det komme til at se lidt "dovent" ud på video.

https://Apertura.dk | Videoproduktion til din virksomhed

Er kommentaren brugbar? 1 0
 

Om denne blog


Få besked når Mikael skriver


Om Mikael Johnsen

Mikael Johnsen er fotograf, filmproducer og manden bag iPhonefilm for Virksomheder – et online-kursus, hvor du lærer selv at lave web-film, der booster din business og gør det nemmere for dine kunder at vælge dig!Du kan se flere eksempler på web-film, der giver synlighed og bedre branding på: http://clickfilm.dk/

Click Film på de sociale medier

    


Mikael på Twitter

Hvis du vil have besked når Mikael og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her: 


Seneste kommentarer