Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Mikael Johnsen fra Click Film Sådan laver du et godt interview til din video

Sådan laver du et godt interview til din video

8.122 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
25 February 2014

Jeg producerer film til markedsføring for virksomheder. Det er næste alle film, der har et skarpt vinklet indhold. De skal fortælle en historie, levere en pointe og til det er interviewet fantastisk. Et godt interview kan få en virksomheds kunder til fremstå smittende af begejstring over et produkt. Et godt interview kan få en virksomhedsejer til at virke overbevisende, klar og autentisk.

Derfor er et godt interview grundstenen i hovedparten af mine film. Og lad mig slå fast overfor dig: Et interview er ikke en samtale imellem to personer. Det er en interviewer, der stiller spørgsmål og en interviewperson, der svarer. Og den der stiller spørgsmålene har ansvaret for, om det bliver et godt interview eller ej.

Det er min erfaring fra journalistisk arbejde på DR, TV2 og i min egen virksomhed, at der skal flere elementer til at lave et godt interview på video:

1. Du skal på forhånd gøre dig klart, hvad det er du gerne vil have interviewpersonen til at sige. 

2. Du skal formulere de rigtige spørgsmål, der udfordrer og bringer interviewpersonen på banen.

3. Du skal lytte og inde i dit hoved hele tiden vurderer, om det vedkommende siger kan bruges i din film.

4. Interviewpersonen skal fremstå afslappet men samtidig være 100% til stede.

Jeg vil gerne give dig et tip til, hvordan du får interviewpersonen til at slappe af og føle sig tryg i dit selskab. Jeg har lavet en video om det. Den er optaget, da jeg i mit arbejde skulle lave en kundereference for IT-virksomheden EG.

Jeg har lavet adskillige kundeinterview for virksomheder til kundereferencer eller Glad Kundefilm, som jeg kalder dem. Der er det vigtigt, at interviewpersonen kan stå 100% inde for produktet. Man kan ikke få folk til at fortælle engageret om noget, de ikke har den store erfaring med. Det er derfor vigtigt, at man udvælger den rette interviewperson.

Men kan interviewpersonen stå på mål for indholdet, og kan du stille de rigtige spørgsmål, så får du et godt interview og i sidste ende en fremragende film.

PS: Jeg er lidt nørdet på lige præcis dette område, så hvis der er nogle begreber eller ord, du ikke lige kender til, eller du vil have uddybet et eller andet så spørg endelig løs her på bloggen.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mikael skriver Skriv dig op