Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Mit levende CV

3.953 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
29 April 2012

Jeg har en praktikant, Tina Bøgevald, der har inspireret mig til at gå videre med en ide til en video: Et levende CV. Jeg synes det er en fremragende ide.

Der er ting man ikke kan vise i et almindeligt CV. Nærvær og tilstedeværelse, smil og god øjenkontakt er ikke helt ligegyldige ting – heller ikke under jobsamtalen. Med en præsentationsvideo af dit levnede CV kan du kommunikere hvordan du tilfører værdi på flere planer: Med dine budskaber, med dit kropssprog og med din stemmeføring.

Se et eksempel på et levende CV her:

Her er en lille guide du kan bruge til at lave dit eget levende CV:

  1. Undgå at bruge floskeludtryk om dine faglige kompetencer uden at give eksempler eller andet du kan binde det op på. Fx: ”Jeg er er idérig, handlekraftig og visionær … Det kan godt være at du er det, men hvordan kommer det konkret til udtryk?

  2. Undgå også at fortælle om hvordan du fremstår som person. At du f.eks. er udadvendt og smilende, skal kunne ses på videoen.

  3. I en personlig præsentationsvideo er det vigtig at have en begyndelse, en midte med indhold og en afslutning. En god idé er at binde begyndelse og afslutning sammen.

  4. Det du fortæller, skal bruges som supplement til dit skriftlige CV – det er derfor ikke opremsning af alt hvad du har lavet, men et godt og brugbart indblik i hvad du kan, og hvad du brænder for – men eksempler er altid godt.

  5. Forbered så en tale på maks. halvandet minut – en tale du ikke nødvendigvis kan huske ordret, men som sidder godt på rygraden. Hav evt. stikord at holde dig til. Det er en god idé at sætte dig eller at stå et sted hvor du føler dig godt tilpas.  

Jeg er helt sikker på at man som job-søgende vil skille sig ud og få betydeligt lettere ved at komme til en samtale hvis man medsender et link til et levende CV. Tina Bøgevald er allerede gået videre med ideen og vil nu arrangere en video-optagelse til et levende CV senere i maj.

De bedste hilsner
Mikael Johnsen

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Mikael skriver Skriv dig op