Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Lise Halskov fra Projektledelsen Inspiration til YouTube videoer, du kan lave

Inspiration til YouTube videoer, du kan lave

13,745 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
09 October 2013

Efter jeg lavede mit sidste indlæg, hvor jeg delte de erfaringer, jeg har gjort mig med YouTube, blev jeg kontaktet af en iværksætter, der sagde: Det kan da godt være, at det er en god ide, men hvad i alverden skal jeg lave videoer om?

Der er selvfølgelig nogle brancher, der er mere oplagte end andre, men jeg har valgt nogle videoer ud, som viser meget godt, at selv nogle tilsyneladende kedelige emner kan få en masse seere på YouTube.

Tips og tricks

Hvis du har en virksomhed, der laver noget, hvor du kan dele noget af din viden, så kan du tilbyde dine seere masser af værdi ved at lave videoer med tips og ideer. 

Se f.eks. den canadiske kanal, Clean your Space, hvor Melissa Maker laver masser af videoer, hvor hun forklarer, hvordan du bedst gør rent. Det er på samme tid helt banalt, men samtidig super nyttigt, og hun har formået at ramme en stil, der er både nede på jorden og lidt sjov. Læg mærke til, at videoerne er utroligt enkle og sagtens kan overføres til andre brancher. Og 66.000 abonnenter på YouTube er da meget godt for noget så tilsyneladende kedeligt som rengøring!

Eller tips fra rejser over helt verden - Sonias travel deler tips om hvordan du bedst pakker din kuffert, hvor du får de bedste rejser, osv. Igen en enkel stil, der kan produceres for relativt få midler. Her har hun været i København og anbefaler 5 gratis ting, man kan foretage sig:

Demonstration af produkter

Video kan jo i høj grad levere på "Don't tell it - show it". Der er masser af gode eksempler på, hvordan du kan gøre det her i praksis, og jeg vil dele et par stykker med dig her.

Den første er en slags klassiker indenfor kategorien - det er Blendtec, der i deres "Will it blend?" serie viser, hvordan deres utroligt kraftfulde blender kan klare at blende snart sagt hvad som helst. De har blendet Justin Bieber figurer, et kranie (!), elektroniske gadgets, osv. Udover udgiften til de ting, de blender, er det ikke videoer, der koster noget særligt at producere, og selvom det er overspillet og lidt fjollet, så efterlades man stort set hver gang med en følelse af: Wow, det er godt nok en imponerende blender! Her er det et såkaldt "BLend-off" mellem de nye iPhone modeller...

Et andet godt eksempel på demonstration af produkter er det australske firma Shoes of Prey. De har et iøvrigt interessant koncept, hvor du selv kan designe dine sko, og de laver bl.a. nogle sko med virkelig høje hæle. I videoen her, viser indehaveren af virksomheden, at deres sko er så behagelige, at hun faktisk kan løbe en tur i dem. Måske en ide til at demonstrere dine produkter på en utraditionel måde?

Hvordan gør man... videoer

Videoer er geniale til at vise dine kunder, hvordan de gør forskellige ting. Desuden kan du lave fantastiske videoer på en måde, hvor du ikke engang behøver selv at være på, du kan lave en guide ved at filme det, du gør eller du kan tale hen over en demonstration på nettet eller henover slides. Et godt eksempel på genren er en gør-det-selv blog fra USA, som hedder Sea Lemon. Man skal øve lidt med at lave nogle fornuftige vinkler ved optagelserne, men når det først er på plads, kan der i princippet optages en endeløs mængde af videoer på en gang.

Svar på spørgsmål

Et format, der kan varieres i det uendelige, og som har den fordel, at det er nemt at finde på emner, og du kan komme lidt tættere på dine kunder med konceptet. Det bliver udført her på Amino af Martin Thorborg i en enkel form, hvor han simpelt hen besvarer spørgsmål siddende i sin bil. Så enkelt kan det gøres. Eller det kan laves lækkert og produceret lige som f.eks. Marie Forleo, der sender en video ud en gang om ugen. Marie Forleo virker som en ren superstar, men hvis du går et par år tilbage, vil du se videoer, der er ligger i den billige ende, så hun er beviset på, at med tiden kan ting udvikle sig i en mere professionel retning:

Det var lidt stilarter til at inspirere - måske var der et par ideer til din virksomhed?

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Lise blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere