Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Lise Halskov fra Projektledelsen Hvorfor fanden skulle jeg gøre det?

Hvorfor fanden skulle jeg gøre det?

2,958 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
28 August 2012

Et af de emner, jeg oftest bliver bedt om at give gode råd om, når jeg holder foredrag eller laver workshops hos virksomheder, er prioritering. Det kniber gevaldigt med at få styr på, hvad der er mest vigtigt, og hvad der skal laves først. Listerne hober sig op, og opgaverne løser ikke sig selv.

Jeg plejer at lave lidt grin med, at når to-do listen er nået op på 50 punkter, så er det som om, den eneste rigtige løsning er at lave en overspringshandling og i stedet bruge 1 time på Facebook... Det duer jo ikke rigtigt, hvis du har bunker af arbejde, der skal laves.

Der er masser af metoder, du kan bruge, men før du kaster dig ud i avancerede systemer, så tjek lige den her helt enkle model:

"Hvorfor fanden skulle jeg gøre det?" - modellen

Ideen kommer fra et blogindlæg, som Michael, som de fleste af jer nok kender fra www.onlinetekstforfatter.dk, linkede til for en uges tid siden på Facebook. Det er en amerikansk blogger, der har fundet ud af, at hans succes med at prioritere i virkeligheden stammer fra, at han altid spørger sig selv: Why the fuck would I do that? når han skal afgøre, om han skal gøre noget eller ej.

Det er stof til eftertanke, for der er rigtig mange af os, der bruger uforholdsmæssig meget tid på aktiviteter, der ikke fører noget som helst med sig i forhold til produktivitet eller bundlinje. Derfor kan du med fordel gå din to-do liste igennem og stille spørgsmålet: Hvorfor fanden skulle jeg gøre det? ved hvert punkt.

- Måske viser det sig, at du har rigtig travlt med noget, som du ikke har lyst til at lave og som heller ikke bringer dig videre

- Måske kan det inspirere dig til at kigge kritisk på de opgaver, som du kun laver, fordi du er forbasket nødt til det, men som du helst var fri for

- Måske kan de outsources til andre? Måske kan de effektiviseres, så de tager mindre tid?

- Måske gør du ting af ren og skær høflighed, men bliver i virkeligheden lidt stresset og indebrændt over, at du bruger tid på det?

Her er eksempler fra min egen liste:

- Nu er det ved at være tid til at indberette moms igen - bogføring er virkelig ikke en disciplin, jeg har nogen kærlighed til, ja faktisk bliver jeg småsur og danser rundt om den varme grød, før jeg får det gjort, så hvorfor fanden skulle jeg gøre det selv? Måske skulle jeg få nogle andre til det.

- Jeg var inviteret til et heldagsarrangement i dag, og efter at spørge mig selv hvorfor fanden jeg egentlig skulle være med til det, gik det op for mig, at jeg hellere ville blive hjemme og i stedet få has på bunkerne, så der bliver tale om en mere rolig start på næste uge. Så her sidder jeg i sofaen og er rigtig godt tilfreds med mig selv!

Fortæl mig lige i kommentarerne, har du også ting på listen, hvor du med rette kan spørge: Hvorfor fanden skulle jeg gøre det?

(PS: Hvis du vil læse det oprindelige indlæg, så er det her: http://pandodaily.com/2012/08/14/the-ultimate-productivity-tool/)

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Lise blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere